TASOSNAXOS Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης παραμένει στη θαλάσσια περιοχή 5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Δονούσας, το φορτηγό πλοίο «pasca» με σημαία Μολδαβίας και πλήρωμα 10 άτομα, επτά Ουκρανούς και τρεις Ρώσους. Στην περιοχή, όπου πνέουν άνεμοι έντασης 6 με 7 μποφόρ, βρίσκονται παραπλέοντα πλοία, ενώ σπεύδει και ρυμουλκό από τον Πειραιά. Το πλοίο που είναι φορτωμένο με μάρμαρο, είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό τον Πειραιά. πηγη:www.tanea.gr
Nikos_Chania Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Το πλοίο σύμφωνα με το AIS (και ταυτοποιημένο από το equasis) ονομάζεται BASKA και τώρα βρίσκεται νότια της Δονούσας, φαντάζομαι ότι παρασέρνεται από τον καιρό. Το ρυμουλκό ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ φαίνεται πως θα φτάσει στην ευρύτερη περιοχή του πλοίου σε 2 περίπου ώρες.
Panagia Ekatontapiliani Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ακτοφυλακής για τη μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στη Δονούσα Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε πρώτες πρωινές ώρες προχθές, στη θαλάσσια περιοχή 5 ν.μ. βορειοδυτικά της Δονούσας, το Φ/Γ πλοίο «BASCA» σημαίας Μολδαβίας, έμφορτο με μάρμαρο και με 10μελές πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί.Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή έσπευσαν πλωτά σκάφη Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ., φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, τα παραπλέοντα Φ/Γ πλοία «POMORZE ZACHODNIE» σημαίας Λιβερίας και «BLUE CAT» καθώς και το Ρ/Κ «ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ» Ν.Π. 9640, το οποίο ρυμουλκεί το «BASCA» στο Δεσποτικό Αντίπαρου. Τυχόν εξελίξεις θα γίνουν γνωστές με νεότερο δελτίο τύπου.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now