Jump to content
Shipfriends

Πειρατεία στο Ε/Γ-Τ/Χ "Kartepe" στην Τουρκία


Recommended Posts

To δημοσίευμα κάνει λόγο για περιστατικό πειρατείας χθες (Παρασκευή) στην θάλασσα του Μαρμαρά, αναφερόμενη στο πορθμείο-φέρι KARTEPE, παραθέτοντας και μία φωτό -προφανώς αρχείου- από ένα αμφίπλωρο.

Λογικά, το περιστατικό πρέπει να εκδηλώθηκε στο ταχύπλοο KARTEPE (IMO 9073622, 1993, ex- New Ferry 1). Φωτό.

Πειρατεία σε πορθμείο στην Τουρκία - Κρατούνται όμηροι οι 21 επιβάτες

11/11/2011

Τουλάχιστον ένας άνδρας που υποστηρίζει ότι μεταφέρει μια βόμβα πραγματοποίησε πειρατεία σε ένα πορθμείο που μετέφερε 21 ανθρώπους στο Μαρμαρά, στη βορειοδυτική Τουρκία, σήμερα, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ.

Τρία σκάφη της ακτοφυλακής και ένα ελικόπτερο παρακολουθούν το φέρι, που βρίσκεται ανατολικά της Κωνσταντινούπολης, κατά τις ίδιες πηγές. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Κοτζαέλι, Ερτζάν Τοπατζά, δήλωσε ότι το πλοίο έχει 17 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα και το Kartepe έπλεε μεταξύ Νικομήδειας (Ιζμίτ) και Γκιολτζούκ όταν σημειώθηκε η πειρατεία, περίπου στις 17:45 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες υπάρχει μόνο ένας δράστης, ωστόσο άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δράστες είναι πέντε, εξουδετέρωσαν τον πλοίαρχο και κατέσχεσαν τα κινητά τηλέφωνα των επιβατών του πορθμείου.

Δεν είναι σαφές ποιος ή ποιοι είναι οι δράστες, ωστόσο το τηλεοπτικό NTV μετέδωσε πως ένας από τους ανθρώπους που διέπραξαν την πειρατεία είπε πως είναι μέλος του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Το πλοίο έχει δυνατότητα μεταφοράς 400 επιβατών

Πηγή : newsbeast.gr

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι πρόκειται γι' αυτό το ταχύπλοο που κάνει δρομολόγια στον κόλπο της Νικομήδειας. Kαι το REUTERS μιλάει για 19 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος...και για 4-5 πειρατές που ίσως έχουν και εκρηκτικά. Χωρίς να υπάρχει επιβεβαίωση οι υποψίες πέφτουν στο PKK, ενώ υπάρχει και η υποψία ότι ίσως θέλουν να πάνε στο νησάκι Imrali του Μαρμαρά που είναι οι φυλακές που κρατείται ο Οτσαλάν.

Αυτές είναι βέβαια οι πρώτες πληροφορίες και χωρίς να υπάρχει επικοινωνία με τους πειρατές, οπότε ο καθένας υποθέτει ότι θέλει.

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Αυτές είναι βέβαια οι πρώτες πληροφορίες και χωρίς να υπάρχει επικοινωνία με τους πειρατές, οπότε ο καθένας υποθέτει ότι θέλει.

Και πράγματι οι 4-5 αρχικοί πειρατές έγιναν ένας και μοναδικός, ενώ τα εκρηκτικά έγιναν μια κατασκευή με καλώδια και ένα μπουτόν που έμοιαζε με βόμβα. Δεν κατάλαβα εάν έχει επιβεβαιωθεί εάν ο νεκρός πειρατής πρόκειται για Κούρδο του PKK.

Και μιας και αναφερθήκαμε στο νησάκι Imrali, να πούμε ότι πριν γίνει φυλακή υψίστης ασφαλείας με μοναδικό κρατούμενο τον Οτσαλάν ήταν αγροτική φυλακή όπου έκτιε την ποινή του και απέδρασε με βάρκα ο Billy Hayes, ο συγγραφέας του "Εξπρες του Μεσονυκτίου". Η δε ταινία δεν είχε και πολύ σχέση με τα όσα πέρασε ο συγγραφέας, και μάλιστα μέχρι τώρα πίστευα ότι δεν ήταν σε κάποια ανοικτή αγροτική φυλακή, αλλά σε κάποια σκληρή κλειστή φυλακή.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...