Jump to content
Shipfriends

Ιθάκη (ΙΜΟ 5398969)


Recommended Posts

Ιθακη το ονομα του με νηολογιο ιθακης :)

αρχικα ανηκε στη γνωστη ZIM, με το ονομα Zion (πρεπει να ηταν δωρεα των Γερμανων στο Εβραϊκο Κρατος ή κατι τετοιο), περασε για καμια εξαετια απο τους Πορτογαλους και απο το 1972-1979 ανηκε στη Ulysses Line των αδελφων Βλασσοπουλων απο το Βαθυ (πλοιοκτητες πλοιων ψυγειων και βασικων μετοχων της επτανησιακης που ξεκινησε το Ιονις).

Μετα απο μια 20ετη θητεια στην Καραϊβικη, κατεληξε το 2003 στo Alang. (Νομιζω οτι στο ships monthly ειχε καποιο αφιερωμα απο τα ταξιδια του εμπορου επιπλων Peter Knego).

πολλα στοιχεια υπαρχουν στο Simplon και στο google

DolphinIV_09_Ithaca.jpg

DolphinIV_10_Ithaca.jpg

oι φωτο απο το simplon (στο βαθυ ειναι). στο πρακτορειο της strintzis στο βαθυ υπαρχουν και αλλες φωτογραφιες του.

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

Ιθάκη (ΙΜΟ 5398969)

(1956, ex-Zion, Amelia de Mello, latter Dolphin IV, scrapped as Khaw)

To πλοίο κατασκευάστηκε το 1956 στο Αμβούργο της Γερμανίας με πρώτο του όνομα το ΖΙΟΝ όπως μας είπε και ο proud (Deutsche Werft A/G, for Zim Lines, Haifa, for its Israel/America service).

Το 1966 μετονομάστηκε σε AMELIA DE MELLO (Geral de Comércio, Industria e Transportes, Lisbon, for its Portugal, Cape Verde, Angola cargo/passenger service), και το 1972 σε IΘΑΚΗ αφού αγοράστηκε από την εταιρεία Ulysses Lines (Cruises) των αφών Βλασσόπουλου. Τότε μάλιστα, από αναφορές στο διαδίκτυο, μετασκευάστηκε σε κρουαζιερόπλοιο.

Το 1978 μετονομάζεται σε DOLPHIN IV (Dolphin Cruises) και κάνει κρουαζιέρες στην Αμερική και την Καραιβική. Τον Μάρτιο του 2002 αγοράζεται από την ABR SHIPPING (Mumbai, India) και μετονομάζεται σε KHAW. Όνομα με το οποίο προσάραξε τον Απρίλιο του 2003 στο Alang όπου και διαλύθηκε.

Ιθακη το ονομα του με νηολογιο ιθακης :)

Να δούμε μία φωτογραφία του πλοίου ως ΙΘΑΚΗ (με νηολόγιο Ιθάκης) από το naviearmatori, στην Τενερίφη τον Δεκέμβριο του 1973 (click για μεγέθυνση).

Πολλές, όμορφες και σε καλή ανάλυση φωτογραφίες του πλοίου, εκτός από τα sites που πρότεινε ο proud, μπορούμε να βρούμε και στο shipsnostalgia (search ITHACA - ZION - DOLPHIN IV) αλλά και στο shipspotting.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...