Jump to content
Shipfriends

Έκρηξη σε δεξαμενές καυσίμων στο λιμάνι του Γιβραλτάρ


Recommended Posts

Έκρηξη σημειώθηκε χθες σε δυο δεξαμενές καυσίμων στο λιμάνι του Γιβραλτάρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 15 άνθρωποι, οι 12 από τους οποίους ήταν επιβάτες του Independence of the Seas, που βρισκόταν δεμένο στο λιμάνι. Οι δεξαμενές περιείχαν καύσιμα που προορίζονταν για ανεφοδιασμό πλοίων και εικάζεται ότι την έκρηξη προκάλεσαν εργασίες συγκόλλησης που βρίσκονταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα. Αρχικά βέβαια είχε γίνει λόγος για τρομοκρατική ενέργεια, γι' αυτό και ειδοποιήθηκαν βρετανικές στρατιωικές δυνάμεις.

post-2889-0-11976900-1306923269_thumb.jp

Πηγή: spiegel.de

Εμείς πάντως πρέπει να είμαστε πολύ τυχεροί που δεν είχαμε κάτι αντίστοιχο ακόμη με όλες τις "ΝΕΖ" λιμένων που έχουμε και τους ανεφοδιασμούς "κάτω από όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας"

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έτσι για την ιστορία η έκρηξη έγινε σε δαξεμενή καταλοίπων(slops) που είχαν αφαιρεθεί από πλοία και όχι σε δεξαμενή καυσίμων που προορίζονταν για ανεφοδιασμό. Λίγη σημασία έχει βέβαια, ας τα βλέπουν αυτά οι πολυαγαπημένοι μας Λιμενικοί που επιτρέπουν στα ταχύπλοα να ανεφοδιάζονται με βυτίο δίπλα στον καταπέλτη και την ίδια στιγμή να γίνεται φορτο-εκφόρτωση.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...