Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση ΝΕΦΕΛΗ στο λιμάνι του Πειραιά


Recommended Posts

Πειραιάς: Πρόσκρουση πλοίου στην προβλήτα του λιμανιού

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της πρόσκρουσης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νεφέλη», στην προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά, προερχόμενο από την Αίγινα με 128 επιβάτες.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε ελαφρά μια γυναίκα 52 ετών, ενώ στο πλοίο προκλήθηκε μικρό σχίσιμο του κύτους του πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Τέλος, δεν αναφέρθηκε εισροή υδάτων ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ ο απόπλους του πλοίου απαγορεύτηκε.

Πηγή: zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του Υπουργείου για τη πρόσκρουση του Νεφέλη στο Πειραιά

Σήμερα στις 09:05, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΕΦΕΛΗ» Ν.Π. 10648, κατά την διάρκεια χειρισμών κατάπλου στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από Αίγινα με 128 επιβάτες, προσέκρουσε με την πρύμνη στη γωνία της προβλήτας.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε μια 52χρονη επιβάτης, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο, ενώ στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου προκλήθηκε σκίσιμο διαστάσεων περίπου 1,5 μ. και πλάτους 0,50 εκατοστών, χωρίς να παρουσιαστεί εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Η ανακοίνωση της εταιρείας, που μας λέει ότι το πλοίο θα κάνει κανονικά τα δρομολόγια του από τις 13:00

Η Hellenic Seaways επιθυμεί να ενημερώσει το επιβατικό κοινό ότι το «ΕΓ-ΟΓ ΝΕΦΕΛΗ» που εκτελεί δρομολόγια από τον Πειραιά με προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού και επιστροφή θα συνεχίσει κανονικά τα προγραμματισμένα δρομολόγιά του με έναρξη στη 1:00 μμ σήμερα
.
Link to comment
Share on other sites

Αυτή η "γωνία τής προβλήτας" προφανώς σημαίνει ότι το ΝΕΦΕΛΗ έκανε δεξιά στροφή πολύ κοντά στην θέση που δένει το ΠΜΠ τού ΠΝ,το γνωστόν και ώς "ευκαιρία" (που πάντως την Κυριακή δέν το είδα στην θέση του),προφανώς πηγαίνοντας να δέση στο "Γ" τής προβλήτας τού Αργοσαρωνικού.Μού κάνει εντύπωση βέβαια γιατί στον Πειραιά δέν δημιουργείται ποτέ ισχυρός κυματισμός και το ΝΕΦΕΛΗ δέν είναι Σφουγγαράκης να το πηγαίνη η θάλασσα πέρα-δώθε,ακόμα κι'άν δέν είναι πολύ φορτωμένο.Δεδομένου δέ ότι αυτήν την μανούβρα την κάνει αρκετές φορές κάθε μέρα -ή έστω,κάθε εβδομάδα,άν δεχτούμε πως δέν δένει στο ίδιο σημείο σε κάθε άφιξη,δέν θεωρώ πιθανό ούτε το ανθρώπινο λάθος.Οπότε υποψιάζομαι μάλλον κάτι μηχανικό να έχη βάλει την ουρίτσα του-ψιλοκόλλημα τιμονιών ίσως....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...