Jump to content
Shipfriends

Πούλησαν το «Δαίδαλος» οι Μινωικές Γραμμές?


Recommended Posts

Την πωληση του πλοίου «Δαίδαλος» σε ευρωπαϊκή ναυτιλιακή κοινοπραξία έχει συμφωνήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Μινωικές Γραμμές

Το «Δαίδαλος», το οποίο εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Ηράκλειο - Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο, ναυπηγήθηκε το 1973, ενώ το 1991 μετασκευάστηκε πλήρως.

Η παραλαβή του πλοίου από το νέο ιδιοκτήτη θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο. Το τίμημα δεν έγινε γνωστό, στελέχη της εταιρείας σημείωναν ωστόσο ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό και θα διατεθεί για τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού της επιχείρησης.

Εξάλλου, πραγματοποιείται, την προσεχή Κυριακή, η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στο Ηράκλειο. Μεταξύ των θεμάτων είναι και η εκλογή τεσσάρων τακτικών και δύο αναπληρωματικών μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με το καταστατικό της εταιρείας, λήγει η θητεία τεσσάρων μελών του διοικητικού συμβουλίου και συγκεκριμένα των Εμμανουήλ Κουλεντάκη, Στυλιανού Σαρρή, Νικολάου Σερπετσιδάκη και Ιωάννη Σμπώκου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι κ.κ. Εμμανουήλ Κουλεντάκης, Στυλιανός Σαρρής και Ιωάννης Σμπώκος είναι και πάλι υποψήφιοι, ενώ επίσης υποψήφιοι είναι ακόμη ο κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου, ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, ο κ. Παναγιώτης Κασαπάκης και ο κ. Ηρακλής Καλογεράκης, πρόεδρος των μικρομετόχων της Κρήτης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη γενική συνέλευση της εταιρείας, μετά την εξαγορά του 10,14% των μετοχών της από την εταιρεία συμμετοχών Attica group, του κ. Περικλή Παναγόπουλου, τον οποίο είναι έτοιμοι να υποδεχθούν ιδιαίτερα θερμά οι Κρήτες μέτοχοι της εταιρείας.

Επισημαίνεται ότι, το πρώτο τρίμηνο του 2005, η εταιρεία παρουσίασε αύξηση στον κύκλο εργασιών κατά 10,8%, στα 34,1 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημίες της εταιρείας μειώθηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο κατά 2 εκατ. ευρώ, στα 7,8 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το επόμενο διάστημα, η διοίκηση της εταιρείας θα δώσει το βάρος της στην αύξηση της κερδοφορίας, στην περαιτέρω εστίαση της προσοχής της στην ανάπτυξη των βασικών δραστηριοτήτων της εταιρείας, με την απεμπλοκή της από άλλες συμμετοχές εκτός ακτοπλοΐας, και η διερεύνηση νέων αγορών στη Μεσόγειο και δυτική Ευρώπη.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...