Jump to content
Shipfriends

Σύγκρουση αλιευτικών στον Πειραιά


Recommended Posts

Ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Πειραιά θα προσαχθεί ο 50χρονος κυβερνήτης του αλιευτικού σκάφους «ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ», που συγκρούστηκε τα ξημερώματα με το αλιευτικό «ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ», έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε εισροή υδάτων στο «ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ», στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα, και τελικά ημιβυθίστηκε νότια από την ανατολική κίτρινη σημαδούρα του λιμανιού. Στο σημείο της σύγκρουσης προκλήθηκε, μάλιστα, θαλάσσια ρύπανση, από ελαφρά πετρελαιοειδή.

zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

Χθες στις 05:00, στη θαλάσσια περιοχή 1 ν.μ. νότια από την ανατολική κίτρινη σημαδούρα έξω από το λιμάνι του Πειραιά, συγκρούστηκαν τα αλιευτικά σκάφη «ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ» Ν. Θεσ/νίκης 1220, με πέντε επιβαίνοντες και «ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ» Ν. Αίγινας 125, με τέσσερις επιβαίνοντες.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε εισροή υδάτων στο «ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ», το οποίο έμεινε ακυβέρνητο και τελικά ημιβυθίστηκε σε απόσταση 1,65 ν.μ. νότια από την ανατολική κίτρινη σημαδούρα του λιμανιού του Πειραιά. Οι επιβαίνοντες περισυνελέχθησαν από το παραπλέον αλιευτικό «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α» Ν.Π. 7242 και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβιβάσθηκαν καλά στην υγεία τους.

Το «ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ» κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Κερατσινίου, έχοντας υποστεί μόνο υλικές ζημιές, ενώ ο 50χρονος κυβερνήτης του δήλωσε ότι δεν είχε αντιληφθεί το αντικείμενο στο οποίο είχε προσκρούσει.

Στο σημείο του συμβάντος προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση από ελαφρά πετρελαιοειδή, αυτοδιαλυόμενη, ιριδίζουσας μορφής, 200 τ.μ. περίπου.

Ο 50χρονος κυβερνήτης του «ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ» πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά κατά την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ φάκελος δικογραφίας σχηματίστηκε από τη Λιμενική Αρχή Κερατσινίου.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...