csst9728 Posted November 19, 2017 Posted November 19, 2017 Nick διαφωνώ καθέτως. Σαφώς και υπάρχει κλιμάκωση (όπως και σε όλα τα πράγματα). Ο ένας έκλεψε, ο άλλος φοροδιέφυγε και ο τρίτος (του κτέο) επέτρεψε σε ένα αυτοκίνητο να κυκλοφορεί δημιουργώντας κίνδυνο για άλλους ανθρώπους. Με το δικό σου κριτήριο, θα δυσκολευτείς πολύ να βρεις νόμιμο άνθρωπο παγκοσμίως. Και μιας και μιλήσαμε για το "παράνομο" του πράγματος, ο άλλος τρόπος (πλην offshore) να κρύψεις παράνομα αποκτηθέν χρήμα είναι το 500ευρω χαρτονόμισμα "σε τσαντάκια/βαλιτσάκια". υγ: Περιττό να αναφέρω πόσα 500ευρα χρησιμοποιούνται από ξένους τα τελευταία χρόνια στις τουριστικές περιοχές (φυσικά χωρίς παραστατικά) για μεγάλες αγορές - όποιος έχει λίγη επαφή με τουρισμό το ζει καθημερινά..
Nick the Greek Posted November 20, 2017 Posted November 20, 2017 ΟΚ, προφανώς διαφωνούμε. Από την άλλη και με το δικό σου κριτήριο, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα είναι "πιο μεγάλο ψάρι" από σένα. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δικαιολογείσαι να μην τηρείς τους νόμους, χρησιμοποιώντας τη σύγκριση σαν άλλοθι.
pathfinder Posted May 4, 2022 Posted May 4, 2022 On 3/29/2022 at 5:18 PM, Nikos_Chania said: Πως γίνεται να φορολογούνται διπλά; Ημιμαθής είμαι αλλά θα δώσω ένα περίγραμμα. Η φορολογική νομοθεσία διαφέρει σε κάθε Κράτος. Συνεπώς διαφέρει και η φορολογητέα ύλη. Το συνηθες κριτήριο είναι το που αποκτάται το φορολογητέο εισόδημα. Μεταξύ των κρατών (όχι όλων όμως) υπάρχουν ενίοτε διμερείς συμφωνίες για την αποφυγή της διπλής φορολογίας. Ενώ λοιπόν ο φορολογικός κάτοικος Ελλάδος έχει την υποχρέωση (μειδιούμε) να δηλώσει ΟΛΑ τα εισοδήματά του, εξαιρείται -στον βαθμό και με τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος- της εκ νέου φορολόγησης εισοδημάτων τα οποία έχουν δηλωθεί/φορολογηθεί σε συμβεβλημένες χώρες. Η Ιταλία έχει σύμβαση με την Ελλάδα όπως και όλες οι χώρες της ΕΕ αλλά και πολλές τρίτες. Όμως (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη) για π.χ. επιχειρηματικά εισοδήματα που προέρχονται από χαμηλής φορολογίας χώρες -όπως Βουλγαρία, Κύπρος κ.α. υπάρχει(υπήρχε) -παρά την σύμβαση- επιπλέον φόρος στην Ελλάδα. Όπου δεν υπάρχει κάλυψη για διπλή φορολογία οφείλονται φόροι και στις δύο χώρες. Γνωρίζω ότι μέχρι πρότινος τουλάχιστον υπήρχε θέμα με ομογενείς της Αυστραλίας διότι δεν υπήρχε Σύμβαση και αν π.χ. εκμίσθωναν ένα ακίνητο στην Ελλάδα εφορολογούντο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αυστραλία. Κάτι ανάλογο νομίζω ισχύει και με Ελληνο-αμερικανούς πολίτες (διπλή υπηκοότητα) οι οποίοι οφείλουν εφόσον αποκτήσουν εισοδήματα/περιουσία στην Ελλάδα να την δηλώνουν και στα δύο Κράτη. Ελπίζω να έδωσα μια χονδρική εικόνα, αλλά δεν είναι ο τομέας μου και δεν μπορώ να "φωτίσω" περισσότερο το θέμα, πολύ περισσότερο όταν για κάθε χώρα υπάρχουν ιδιαιτερότητες.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now