Jump to content
Shipfriends

Grande Senegal (IMO 9377470)


Recommended Posts

Τη 12η Σεπτεμβρίου επέλεξε ο Όμιλος Grimaldi για τα εγκαίνια του πλοίου “Grande Senegal”, τύπου ro-ro.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο ναυπηγείο Uljanik της Πούλα στην Κροατία, με νονά την κ. Sady, σύζυγο του Διευθύνοντος Συμβούλου της αυτόνομης Λιμενικής Αρχή του Ντακάρ, κ. Μπάρα Sady. Μεταξύ άλλων, το παρών στην τελετή έδωσε και αντιπροσωπεία των αρχών της Σενεγάλης.

Με μήκος 210,92 μέτρα, πλάτος 32,26 μέτρα, ολικής χωρητικότητας 47.300 τόνων και υπηρεσιακή ταχύτητα 21 κόμβων, το “Grande Senegal” έχει δυνατότητα μεταφοράς 2.000 αυτοκινήτων-φορτηγών, ενώ έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ευελιξία όσον αφορά την χωρητικότητα.

Το ύψος των κυρίων καταστρωμάτων του επιτρέπει τη φόρτωση βαρέων οχημάτων και εξοπλισμού, όπως φορτηγά, διπλά λεωφορεία κ.α.

Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί το Δεκέμβριο, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες του Ομίλου που συνδέουν τη Νότια με τη Κεντρική Ευρώπη και την Δυτική Αφρική.

theseanation.gr

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 year later...

Κάνει δρομολόγια μεταξύ Δυτικής Αφρικής και Ευρώπης. Στη Δυτική Αφρική πιάνει Pointe Noire(Congo), Dakar(Senegal), Conakry(Guinea), Cotonou(Benin) και την Casablanca. Στην Ευρώπη προσεγγίζει το Leixoes και τη Λισσαβώνα στην Πορτογαλία, το Le Havre στη Γαλλία, την Αμβέρσα του Βελγίου και το Αμβούργο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...