Jump to content
Shipfriends

Aegean Regata 2009


Recommended Posts

Παρουσία του ΥΦΕΝΑΝΠ Πάνου Καμένου,του ΓΓΛΛΠ κ.Βλάχου,του ΓΓΠΒΑ κ.Λέκκα,του Βουλευτή Σάμου κ.Θαλ.Θαλασινού,του Νομάρχη Σάμου κ.Κάρλα και φυσικά του Δημάρχου κ.Π.Λυμπέρη,αλλά και των 81 σκαφών που μετέχουν στην AEGEAN REGATTA 09 με 750 περίπου πληρώματα,έγιναν χθές το βράδυ, τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του λιμένα Καρλοβάσου,όπως την βλέπετε στην φωτό της πρόσκλησης.Αμέσως μετά έγιναν οι απονομές του πρώτου σκέλους της regatta ΕΥΔΗΛΟΣ-ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ και μετά ακολούθησε λαικό γλέντι με την ορχήστρα του Βαγγέλη Κονιτόπουλου.Σε διαστήματα ρίχτηκαν εκατοντάδες βεγγαλικά .

Φωτό απο τα εγκαίνια στοhttp://aegaio.blogspot.com

και απο την regatta stohttp://www.aegean regatta.gr

K A Λ Ο Ρ Ι Ζ Ι Κ Ο

Link to comment
Share on other sites

Τα σκάφη "Ανεράδα" από την Κύπρο, "Ερυτος 2 Cosmote" και "Οξυγόνο" ήταν οι νικητές του πρώτου σκέλους της Aegean Regatta 2009, από την Ικαρία έως το Καρλόβασι της Σάμου.Τα 73 σκάφη που ξεκίνησαν τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα, τον οποίο διοργανώνει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ξεπέρασαν τα αρχικά προβλήματα της άπνοιας και ανοικτά της Ικαρίας, βρήκαν δυνατό βορειοδυτικό άνεμο που έφτανε τα 20 μίλια, με αποτέλεσμα μετά από ένα πολύ ωραίο αγώνα να τερματίσουν στο Καρλόβασι.

Τα αποτελέσματα ανά κατηγορία ήταν:

ORC Club

1. "Ανεράδα" με κυβερνήτη τον Κώστα Ψιλίδη

2. "Αλμύρα" με κυβερνήτη τον Αντώνη Καλιπετρίδη

3. "Red Rose" με κυβερνήτη τον Αδάμ Τσιολακάκη

ORC International

1. "Eρυτος 2 Cosmote" με κυβερνήτη τον Kώστα Μάνθο και τον Σταύρο Τσάβαλο

2. "Μούσμουλ" με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη

3. "Solaris" με κυβερνήτη τον Γιώργο Βογιατζή

IRC

1. "Oξυγόνο" με κυβερνήτη τον Ακη Τσαλίκη

2. "Βaximus Alpha Bank Bonus" με κυβερνήτη τον Θανάση Βαξεβάνη

3. "Βελόνη Rangos Shipping" με κυβερνήτη τον Αλέξη Δημητρακόπουλο

Η απονομή στους νικητές του πρώτου σκέλους έγινε το βράδυ της Τρίτης σε ειδική εκδήλωση στο Καρλόβασι και όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρώτη θέση.

«Είχε πολύ ενδιαφέρον ο αγώνας, γιατί τελικά ήταν γρήγορος και ο ανταγωνισμός πολύ μεγάλος.

Καταφέραμε μάλιστα να πάρουμε την πρωτιά μόλις στα τελευταία μέτρα, γεγονός που καταδεικνύει τη μεγάλη μάχη που έγινε.

Θέλω, όμως, να σταθώ και στη φιλοξενία, ειδικά στον Εύδηλο της Ικαρίας, όπου οι κάτοικοι ήταν πραγματικά άψογοι.

Μάλιστα το πρωί συγκεντρώθηκαν όλοι στην προκυμαία για να μας αποχαιρετήσουν», είπε ο κυβερνήτης του σκάφους "Οξυγόνο", Ακης Τσαλίκης.

Στο γεγονός ότι η κούρσα ήταν γρήγορη στάθηκε και ο Κώστας Μάνθος από το "Eρυτος 2 Cosmote", που τερμάτισε πρώτο στην κατηγορία ORC International.

«Ταλαιπωρηθήκαμε λίγο στην αρχή λόγω της άπνοιας, αλλά μετά ήταν μία πραγματικά γρήγορη κούρσα.

Πραγματικά την απολαύσαμε όλοι και ελπίζω να έχουμε ανάλογες συνθήκες και στα υπόλοιπα σκέλη, ώστε η Aegean Regatta να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Οσο για τον κυβερνήτη του κυπριακού σκάφους "Ανεράδα", η νίκη ήταν ανέλπιστη: «Ειλικρινά δεν το περιμέναμε, παρότι τρέξαμε αρκετά καλά.

Ο αγώνας ήταν πολύ όμορφος και είμαστε πολύ χαρούμενοι, παρότι ειλικρινά ουδείς από το πλήρωμα περίμενε την πρώτη θέση σε αυτό το σκέλος», είπε ο Κώστας Ψιλίδης.

Το πρόγραμμα στο Καρλόβασι περιλάμβανε και μία πολύ σημαντική εκδήλωση για τους περίπου 700 ιστιοπλόους που μετέχουν στην Aegean Regatta.

O διευθυντής του κορυφαίου ιστιοπλοϊκού αγώνα στον κόσμο, του διάσημου VOLVO OCEAN RACE, ο Τζακ Λόιντ, έδωσε ειδική διάλεξη για όλους τους συμμετέχοντες, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα, εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία.

Τα 73 σκάφη που μετέχουν στην Aegean Regatta ανοίγουν πανιά το πρωί της Τετάρτης για το δεύτερο σκέλος, από το Καρλόβασι έως το Βαθύ της Σάμου.

Συνδιοργανωτές της Αegean Regatta είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι όμιλοι: Ν.Ο.

Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ναυτικό Ομιλο Καρλοβασίου, με συντονιστή όμιλο τον Α.Ο. Αιγαίου.

Πηγή:Express

φωτό:http://aegaio.blogspot.com& http://logospoliti.blogspot,com

Edited by ΜΥΚΗΝΑΙ
πηγή πληροφόρησης
Link to comment
Share on other sites

Εκλεψε την παράσταση ο Τζακ Λόιντ στην Aegean Regata

Η έλλειψη ισχυρών ανέμων ταλαιπώρησε αρκετά τα 73 σκάφη με τους περίπου 700 ιστιοπλόους στο δεύτερο σκέλος της Aegean Regatta 2009, το διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνει για ένατη χρονιά, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.Η εκκίνηση από το Καρλόβασι που ήταν προγραμματισμένη για τις 10:00 το πρωϊ, μετατέθηκε για δύο ώρες λόγω της άπνοιας που επικρατούσε και τα ιστιοπλοϊκά χρειάστηκαν αρκετή ώρα για να φτάσουν στο Βαθύ της Σάμου, όπου ήταν ο τερματισμός της δεύτερης ιστιοδρομίας. Ωστόσο οι ιστιοπλόοι είχαν αποζημιωθεί μία μέρα νωρίτερα, με την διάλεξη που έδωσε στο Καρλόβασι - για πρώτη φορά στην Ελλάδα - ο Τζακ Λόιντ που είναι ο διευθυντής του κορυφαίου ιστιοπλοϊκού αγώνα στον κόσμο, του VOLVO OCEAN RACE.

Ο Τζακ Λόιντ αφού μέσω της προβολής ενός βίντεο, ξενάγησε το ακροατήριο στον μαγικό κόσμο του VOLVO OCEAN RACE, εξήγησε τον τρόπο διεξαγωγής του θρυλικού αγώνα, ανέλυσε τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν τα σκάφη στα λιμάνια και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις για την ιστιοπλοϊα. Στο τέλος είπε και τη γνώμη του για την Ελλάδα και τη «Ρεγκάτα του Αιγαίου». «Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, αλλά και το Αιγαίο Πέλαγος, το οποίο αποτελεί πρόκληση για κάθε ιστιοπλόο, καθώς συναντάς καταστάσεις που πραγματικά είναι δύσκολο να προβλέψεις. Επίσης πολύ θετικές είναι οι εντυπώσεις μου και από την Aegean Regatta, αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με το VOLVO OCEAN RACE, καθώς είναι διαφορετικά τα μεγέθη. Εύχομαι η Ρεγκάτα σας να έχει την ίδια επιτυχία και τα επόμενα χρόνια».

Ο Τζακ Λόιντ τιμήθηκε στο Καρλόβασι από τους διοργανωτές κατά τη διάρκεια της απονομής των νικητών του πρώτου σκέλους, ενώ παράλληλα έγιναν και τα εγκαίνια του νέου λιμανιού, από τον Υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Πάνο Καμμένο, ενώ παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Γεώργιος Σ. Βλάχος. Ακολούθησε συναυλία με τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο

Συνδιοργανωτές της Αegean Regatta είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι όμιλοι: Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ναυτικό Ομιλο Καρλοβασίου, με συντονιστή όμιλο τον Α.Ο. Αιγαίου.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.aegeanregatta.gr

Link to comment
Share on other sites

Παντως αγαπητε ΜΥΚΗΝΑΙ απο οτι εχω μαθει μεχρι τωρα,στον Ευδηλο και το Καρλοβασι τα ιστιοπλοικα τα βρηκαν σκουρα.Ειδικα λεει οταν εμπαινε το ΜΥΚΟΝΟΣ(και στα 2 λιμανια)χρειαζονταν μεγαλη προσπαθεια ωστε να κρατηθουν εκει που ειχαν δεσει.Στο Ικαριωτικο λιμανι δε,4-5 κοπανησαν στον ντοκο απο τα απονερα με σημαντικες ζημιες:o

Χαιρετω 2 Χιωτικα που συμμετεχουν και ειχαμε παει Οινουσσες τον Ιουλιo: Vertigo και Leucipe:)

Edited by NHSOS XIOS
pic link
Link to comment
Share on other sites

28/8/2009

Βαθύ, 27/8/2009

Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Γραφείο Τύπου «Αegean Regatta»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα σκάφη «Βaximus Alpha Bank Bonus» με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη, «Αλμύρα» του Αντώνη Καλοπετρίδη και «Ερυτος 2 Cosmote» με κυβερνήτες τον Κώστα Μάνθο και τον Σταύρο Τσάβαλο προηγούνται μετά και την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ιστιοδρομιών, στο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean Regatta 2009 που διοργανώνει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Tα 73 ιστιοπλοϊκά ολοκλήρωσαν με επιτυχία το δεύτερο σκέλος του αγώνα, από το Καρλόβασι της Σάμου έως το Βαθύ, στην αρχή με ανέμους χαμηλής εντάσεως, αλλά στη συνέχεια με περισσότερα μποφόρ, γεγονός που πρόσφερε όμορφο θέαμα και έντονο συναγωνισμό στους περίπου 700 ιστιοπλόους.

Στην εναλλαγή της εντάσεως του ανέμου στάθηκε ο κυβερνήτης του «Βaximus Alpha Bank Bonus» που προηγείται, Θανάσης Μπαξεβάνης.

«Ήταν πραγματικά μια δύσκολη κούρσα γιατί στην αρχή ξεκινήσαμε χωρίς αέρα και έπρεπε να δουλέψουμε πολύ στο θέμα της τακτικής. Μετά όταν άρχισε να φυσάει, ήμασταν στο σωστό σημείο με αποτέλεσμα να έχουμε πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους και να κρατήσουμε στο προβάδισμα. Στο Βαθύ πάλι δυσκολευτήκαμε λόγω των ανέμων που έρχονταν από διαφορετικές διευθύνσεις λόγω της στεριάς, αλλά καταφέραμε και κρατήσαμε την πρώτη θέση. Νομίζω ότι μέχρι τώρα όλα πάνε πολύ καλά και η Aegean Regatta πραγματικά ανταμείβει όλους τους ιστιοπλόους».

Τα αποτελέσματα στο δεύτερος σκέλος Καρλόβασι – βαθύ ανά κατηγορία ήταν:

ORC Club

1) Αλμύρα με κυβερνήτη τον Αντώνη Καλιπετρίδη

2) Λίμνη με κυβερνήτη τον Μιχάλη Ταχλιαμπούρη

3) Red Rose με κυβερνήτη τον Αδάμ Τσιολακάκη

ORC International

1) Eρυτος 2 Cosmote με κυβερνήτη τον Kώστα Μάνθο και τον Σταύρο Τσάβαλο

2) Αlpha Bank Boρράς με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη

3) Βάνα Βιολέτα με κυβερνήτη τον Γιώργο Συκάρη

IRC

1) Βaximus Alpha Bank Bonus με κυβερνήτη τον Θανάση Βαξεβάνη

2) Βελόνη Rangos Shipping με κυβερνήτη τον Αλέξη Δημητρακόπουλο

3) Ανεμος με κυβερνήτη τον Βαγγέλη Καραγεωργίου

Η απονομή στους νικητές του πρώτου σκέλους έγινε στο Βαθύ ενώ το πρωϊ της Παρασκευής τα 73 ιστιοπλοϊκά θα ανοίξουν πανιά από τη Σάμο για τους Λειψούς που είναι ο τελευταίος σταθμός της Aegean Regatta, διανύοντας μια απόσταση 47 ναυτικών μιλίων.

Συνδιοργανωτές της Αegean Regatta είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι όμιλοι: Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ναυτικό Ομιλο Καρλοβασίου, με συντονιστή όμιλο τον Α.Ο. Αιγαίου.

Άρωμα γυναίκας στην Aegean Regatta

29/8/2009

Βαθύ, 28/8/2009

Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Γραφείο Τύπου «Αegean Regatta»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tη ναυτοσύνη των γυναικών και τις ικανότητες που έχουν ακόμα και μέσα στη θάλασσα, απέδειξε η Μιράντα Παπαδοπούλου στο τρίτο σκέλος της Aegean Regatta 2009, του διεθνή ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργανώνει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η Μιράντα Παπαδοπούλου είναι η μοναδική γυναίκα κυβερνήτης στη «Ρεγκάτα του Αιγαίου» σε σύνολο 73 ιστιοπλοϊκών που αγωνίζονται στον αγώνα, ο οποίος γίνεται για ένατη χρονιά και στο τρίτο σκέλος, στην παράκτια διαδρομή με σημαδούρες έξω από το Βαθύ της Σάμου, πήρε με το σκάφος της «Αέλλα», την τρίτη θέση στην κατηγορία IRC, αποδεικνύοντας ότι οι γυναίκες ιστιοπλόοι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους άνδρες.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα. Ολο το πλήρωμα, 7 γυναίκες και 4 άντρες, δούλεψε πολύ καλά και καταφέραμε να διακριθούμε. Δεν πιστεύω ότι η θέση που πήραμε αποτελεί απάντηση για τις ικανότητες των γυναικών μέσα στη θάλασσα, γιατί δεν πιστεύω ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα. Για όλους το Αιγαίο Πέλαγος είναι το ίδιο, απρόσμενο, μυστήριο αλλά και παράλληλα σαγηνευτικό»Η τρίτη ιστιοδρομία της Aegean Regatta που έγινε έξω από το Βαθύ της Σάμπου πρόσφερε πολύ όμορφο θέαμα στους κατοίκους του νησιού, που συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι και την προκυμαία και είδαν τους περίπου 700 ιστιοπλόους να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να αποδεικνύουν τη ναυτοσύνη των Ελλήνων.

Τα αποτελέσματα στο τρίτο σκέλος ήταν:

IRC

1) Ανεμος με κυβερνήτη τον Βαγγέλη Καραγεωργίου

2) Βaximus Alpha Bank Bonus με κυβερνήτη τον Θανάση Βαξεβάνη

3) Αέλλα με κυβερνήτρια την Μιράντα Παπαδοπούλου

ORC International

1) Eρυτος 2 Cosmote με κυβερνήτη τον Kώστα Μάνθο και τον Σταύρο Τσάβαλο

2) Αlpha Bank Boρράς με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Πριτσούλη

3) Βάνα Βιολέτα με κυβερνήτη τον Γιώργο Συκάρη

ORC Club

1) Καλυψώ – Κεραμωτή Aegeon με κυβερνήτη τον Στάθη Σοφιτσή

2) Αλμύρα με κυβερνήτη τον Αντώνη Καλιπετρίδη

3) Ναυκρατούσα με κυβερνήτη τον Μανόλη Τυφόχειλο

Στη γενική κατάταξη,

Στη γενική κατάταξη το σκάφος «Red Rose» με κυβερνήτη τον Αδάμ Τσιολακάκη πέρασε στην πρώτη θέση της κατηγορίας ORC Club. Αντιθέτως χωρίς αλλαγές είναι η κατάσταση στην κορυφή των άλλων δύο κατηγοριών, καθώς στην κατηγορία ORC International προηγείται το «Ερυτος 2 Cosmote» με κυβερνήτες τον Κώστα Μάνθο και τον Σταύρο Τσάβαλο και στην IRC το «Βaximus Alpha Bank Bonus» με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη.

Συνδιοργανωτές της Αegean Regatta είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι όμιλοι: Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ναυτικό Ομιλο Καρλοβασίου, με συντονιστή όμιλο τον Α.Ο. Αιγαίου.

Χορηγός της Aegean Regatta είναι η Εθνική Τράπεζα, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.aegeanregatta.gr

Στο ΒΑΘΥ τα πράγματα πήγαν πολύ άσχημα.Στον αγώνα της Πέμπτης (όρτσα-πρύμα) ένα σκάφος του Ν.Ο ΧΙΟΥ έχασε το άλμπουρο και είχαμε 2-3 ψιλοτραυματισμούς,ευτυχώς όλα καλά και ένα σκάφος απο το Ρέθυμνο,έχασε τη μάτσα.

Πολλές φωτό έχει ανεβάσει το http://aegaio.blogspot.com

Μπορείτε να τις δείτε.

post-878-128326983001_thumb.jpg

post-878-128326983005_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Λειψοί, 30/8/2009

Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Γραφείο Τύπου «Αegean Regatta»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι νικητές της Aegean Regatta 2009

Mε την απονομή των επάθλων στους νικητές, στο πανέμορφο νησί των Λειψών έπεσε η αυλαία της Aegean Regatta 2009, του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργάνωσε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το «παρών» στην τελετή λήξης έδωσε ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Πάνος Καμμένος. «Είναι πολύ μεγάλη χαρά του Υπουργείου που για μία ακόμη χρονιά διοργάνωσε την Aegean Regatta. Eναν αγώνα που έφερε 73 σκάφη και 700 ιστιοπλόους σε τρία νησιά-διαμάντια, την Ικαρία, τη Σάμο και τους Λειψούς. Θέλω να σταθώ στην άψογη φιλοξενία των νησιωτών, οι οποίοι κάθε χρόνο αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες των νησιών και πιστεύω ότι η Ρεγκάτα του Αιγαίου βοηθάει και αυτή, προς αυτή την κατεύθυνση. Ηδη φέτος συναντήσαμε και δέσαμε σε δύο νέα λιμάνια, στον Εύδηλο και στο Καρλόβασι. Θέλω να ευχαριστήσω την Οργανωτική Επιτροπή και τον Πρόεδρο της, τον κ. Κουρούση, τους ιστιοπλόους και για μία ακόμη φορά, όλους τους κατοίκους των νησιών».

Τα τελικά αποτελέσματα ανά κατηγορία είναι:

IRC

1) Βaximus Alpha Bank Bonus με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη

2) Ανεμος 3 Αλφα με κυβερνήτη τον Βαγγέλη Καραγεωργίου

3) Οξυγόνο με κυβερνήτη τον Ακη Τσαλίκη

ORC International

1) Eρυτος 2 Cosmote με κυβερνήτη τον Kώστα Μάνθο και τον Σταύρο Τζάβαλο

2) Βάνα Βιολέτα 3 με κυβερνήτη τον Γιώργο Συκάρη

3) Μούσμουλο με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη

ORC Club

1) Red Rose με κυβερνήτη τον Αδάμ Τσιολακάκη

2) Λίμνη με κυβερνήτη τον Μιχάλη Ταχλιαμπούρη

3) Μακεδονία με κυβερνήτη τον Λεωνίδα Καλόπουλο

3) Ευπλεία με κυβερνήτη τον Γιάννη Αντωνάκα

Οι τρεις νικητές κυβερνήτες δήλωσαν:

Κώστας Μάνθος: «Ηταν ένας δύσκολος αγώνας γιατί ήταν πολύ τεχνικός, λόγω των συχνών αλλαγών στην ένταση του ανέμου. Φάνηκε , όμως, για μας ότι κάναμε καλή δουλειά κι ότι έχουμε δουλέψει πολύ. Το πλήρωμα μου απέδειξε ότι δουλεύει σωστά και ότι μετά από τόσο καιρό, μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες τις συνθήκες. Δεν είναι τυχαίο ότι νικήσαμε και στα 4 σκέλη»

Θανάσης Μπαξεβάνης: «Νομίζω ότι το πλήρωμα μου, δούλεψε πολύ σωστά και θέλω να τους ευχαριστήσω. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη, σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα».

Αδάμ Τσιολακάκης: Από το 2001 συμμετέχω στην Aegean Regatta και κάθε χρόνο γινόμαστε καλύτεροι, όχι μόνο εγώ, αλλά όλο το πλήρωμα. Ομολογώ, ότι δεν περιμέναμε τη νίκη για αυτό και μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός».

Λόγω άπνοιας ματαιώθηκε η πέμπτη ιστιοδρομία ανοιχτά των Λειψών και έτσι η τελική κατάταξη διαμορφώθηκε , μετά και τα αποτελέσματα του 4ου σκέλους, από το Βαθύ έως τους Λειψούς. Τα αποτελέσματα στο τέταρτο σκέλος ήταν:

IRC

1) Ανεμος 3 Αλφα με κυβερνήτη τον Βαγγέλη Καραγεωργίου

2) Οξυγόνο με κυβερνήτη τον Ακη Τσαλίκη

3) Αέλλα με κυβερνήτρια την Μιράντα Παπαδοπούλου

ORC International

1) Eρυτος 2 Cosmote με κυβερνήτη τον Kώστα Μάνθο και τον Σταύρο Τζάβαλο

2) Βάνα Βιολέτα 3 με κυβερνήτη τον Γιώργο Συκάρη

3) Dragon με κυβερνήτη τον Γιάννη Μιτακίδη

ORC Club

1) Λίμνη με κυβερνήτη τον Μιχάλη Ταχλιαμπούρη

2) Ηλέκτρα με κυβερνήτη τον Γιώργο Καλογερόπουλο

3) Ευπλεία με κυβερνήτη τον Γιάννη Αντωνάκα

Συνδιοργανωτές της Αegean Regatta που ξεκίνησε από τον Εύδηλο της Ικαρίας και με σταθμούς το Καρλόβασι και το Βαθύ της Σάμου, κατέληξε στους Λειψούς, είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι όμιλοι: Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ναυτικό Ομιλο Καρλοβασίου, με συντονιστή όμιλο τον Α.Ο. Αιγαίου. Χορηγός της Aegean Regatta είναι η Εθνική Τράπεζα.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

post-878-128326983035_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

και φώτο από τον Εύδηλο εναρκτήριο σταθμό του φετινού ράλλυ όπου διακρίνεται μερίδα ιστιοπλοικών να είναι δεμένα στο υπο κατασκευή αλιευτικό καταφύγιο στο νέο λιμάνι του Ευδήλου.Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλίες δώρα κι αναμνηστικές πλακέτες και τελείωσε με την ομιλία του Πάνου Καμμένου ο οποίος σε διαμαρτυρία κατοίκου της Ικαρίας υποσχέθηκε (δεν είχαν ακόμη προκυρηχτει εκλογες) να κάνει το παν ώστε το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ να έρχεται κατευθείαν Ικαρία-Σάμο.

post-20-128326983086_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...