Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Amara_Zee1.jpg

Τι μαθαινει κανεις οταν κανει ημερησια εκδρομη στην πιο ναυτικη πολη της Ηπειρωτικης Ελλαδας (το Γαλαξειδι ειναι;)). Εκει εκτος απο πολλα πολυτελη αυτοκινητα 4*4 και αξιωματουχους διεθνων οργανισμων που διπλοπαρκαρουνB), συναντα και περιεργα ιστιοφορα.

To Αmara Zee, ειναι ενα σκαρι που κατασκευαστηκε το 1997 και αποτελει αντιγραφο ιστιοφορων ποταμοπλοιων του ταμεση του 19αι. Μπορει να κινηθει και με μηχανη diesel και με πανια, ενω στις μπαντες amidships εχει 2 περαξενα πτερυγια που βοηθουν τη συμπεριφορα του οταν κινειται με πανια, για να μην παρασυρεται (εχει μικρο βυθισμα για ιστιοφορο).Ειναι ενα πλοιο φιλικο προς το περιβαλλον. Βιολογικος καθαρισμος, επεξεργασια αποβλητων (κομποστοποιηση κλπ), χρηση εναλλακτικων πηγων ενεργειας.

Το πληρωμα του αποτελειται απο εθελοντες, που υιοθετουν αυτην την κοινοβιακη μορφη ζωης και γυρνανε τον πλανητη, δινοντας θεατρικες παραστασεις και διοργανωνοντας διαφορα "events" για να προαγουν εναν περιβαλλοντικα ευαισθητοποιημενο τροπο ζωης.

Ανηκει στην Caravan Stage Society , μια καναδικων συμφεροντων οργανωση που απο το 1970 προσπαθουσε μεσω περιφερομενων θεατρικων παραστασεων να φερει το θεατρο και την τεχνη στην καθημερινοτητα των ανθρωπων. Αρχικα χρησιμοποιουσαν παλια καρα και αλογα και απο το 1997 το περιεργο αυτο σκαρι.

Το amara zee (καμια σχεση με τα Azamara:D) βρισκεται στο Γαλαξειδι απο τα τελη μαρτιου, για να δωσει παραστασεις στα μεσα Μαιου. με τετοιους ρυθμους, δεν το κοβω να δινει πανω απο 5 θεατρικες παραστασεις το χρονοB).

ΥΓ1: φωτογραφικη μηχανη δεν ειχα, αλλα μου εχει υποσχεθει Γαλαξειδιωτης shipfriend οτι θα καθαρισει τις επομενες μερες.

ΥΓ2: Ελλαδα ηταν και περσυ

Edited by proud_ionian
υγ2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οι παραστασεις θα πραγματοποιηθουν μεσα Ιουνιου νομιζω(δεν θυμαμαι ακριβεις ημερομηνιες).Διαφημηση παντως δεν εχει πεσει ακομα με εξαιρεση μια αφισουλα εξω απο το πλοι

Ομορφο βαπορακι που ομορφαινει το ηδη γραφικο χωριο

Και δυο φωτο του μαζι και η ιστορια του στα Αγγλικα που την εχουν εξω απο το πλοιο

post-15-12832698052_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...