Jump to content
Shipfriends

Στις φλόγες πετρελαιοφόρο στα ανοικτά του Ντουμπάι


Recommended Posts

Πετρελαιοφόρο, «φορτωμένο» με περίπου 30.000 τόνους συμπυκνωμάτων πετρελαίου, φλέγεται στα ανοικτά του Ντουμπάι (φωτογραφία αρχείου).

Το «Κασμίρ», εκτελώντας δρομολόγιο από το Ιράν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τυλίχθηκε στις φλόγες πιθανότατα έπειτα από σύγκρουση του, με πλοίο που μετέφερε εμπορευματοκιβώτια.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του λιμένα DP World, η σύγκρουση έλαβε χώρα στο κανάλι της πόλης Jebel Ali.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το μέγεθος της ζημιάς για το πλοίο και το φορτίο του, ενώ ασαφές παραμένει και το ενδεχόμενο διαρροής πετρελαίου.

www.theseanation.gr

Link to comment
Share on other sites

Συγκρουση του Kashmir που μετέφερε 30.000 τόνους προϊόντων πετρελαίου με το πλοίο Sima Buoy

Πηγη: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Τάνκερ που μετέφερε πετρελαιοειδή προϊόντα αξίας 9 εκατ. ευρώ και ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συγκρούστηκαν σήμερα στα ανοιχτά του Ντουμπάι με αποτέλεσμα και τα δύο πλοία να τυλιχθούν στις φλόγες και πυκνός μαύρος καπνός να κατακλύσει την περιοχή.

Το τάνκερ που είχε κατασκευαστεί το 1988 και έφερε το όνομα Kashmir μετέφερε 30.000 τόνους προϊόντων πετρελαίου από το Ιράν με προορισμό το λιμάνι Τζεμπέλ Αλί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Το δεύτερο πλοίο με την ονομασία Sima Buoy απέπλεε από το λιμάνι την ώρα της σύγκρουσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του επίσημου ειδησεογραφικού πρακτορείου WAM, τα δύο πλοία συγκρούστηκαν στις 10.35 (ώρα Ελλάδος), επτά περίπου μίλια έξω από το λιμάνι Τζεμπέλ Αλί.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής ο υπαίτιος του ατυχήματος, αυτόπτης μάρτυρας ωστόσο ανέφερε ότι το τάνκερ έχει υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές.

«Βρισκόμουν στην εταιρεία υδροπλάνων όπου εργάζομαι όταν είδα φλόγες στα ανοιχτά», δήλωσε ο μάρτυρας Ματιάς Σίφερτ στο Reuters.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...