Jump to content
Shipfriends

Περί καιρού


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλο το forum και συγχαρητήρια για την πολύ καλή προσπάθεια που γίνεται από όλα τα μέλη.

Θα ήθελα να ρωτήσω τι γίνεταιι φέτος με τους συνεχιζόμενους Νοτιάδες. Όλος ο Δεκέμβρης και από τα μισά του Νοέμβρη συνεχώς το ίδιο σκηνικό με ισχυρούς νοτιάδες και θερμοκρασία στα επίπεδα των 17-20 βαθμών.

Δεν θυμάμαι άλλο Δεκέμβρη να έχει κυλίσει έτσι και πολύ φοβάμαι οτι τα Χριστούγεννα θα τα περάσουμε με ανοιξιάτικο καιρό. Μήπως αυτό είναι και ένα σημάδι για την αλλαγή του κλίματος? Έχει κανένας σας ακούσει καθόλου για κάποια μεταβολή και επικράτηση του χειμώνα επιτέλους ή θα πάμε έτσι και τους επόμενους μήνες....

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως οι νοτιάδες είναι χαρακτηριστικό της άνοιξης και τότε τους περιμένουμε αλλά και πάλι όχι με τέτοια συχνότητα.Εδώ μιλάμε ο ένας διαδέχεται τον άλλον κι από την αρχή του φθινοπώρου μόνον ένα βορριά έχει κάνει κι αυτόν τον Οκτώβρη.

Όχι ότι χειμώνα δεν βλέπαμε νοτιάδες αλλά πολύ λιγότερους από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα ενώ οι βοριάδες ήταν πολύ περισσότεροι γι αυτό και οι θερμοκρασίες ήταν πάντα χαμηλώτερη από τους 18 βαθμούς που συνήθως παίζουν αυτή την εποχή.

Πιθανότατα είναι κι αυτό ίδιον της κλιματικής αλλαγής.

Link to comment
Share on other sites

Aν εξαιρέσουμε τους πράγματι πολλούς και ασυνήθιστους για την εποχή νοτιάδες του τελευταίου διμήνου, θα διαφωνήσω στο ότι δεν έχουμε δει ακόμα χειμώνα.

Θυμάμαι τα 4 τουλάχιστον χρόνια που έπρεπε να φτάσουμε στον Δεκέμβρη για να δούμε κάποια βροχή ή να φορέσουμε κάποιο μπουφάν. Ειδικά πέρυσι θυμάμαι ένα Δεκέμβρη τουλάχιστον ...Μαγιάτικο με κοντομάνικα και φραπεδιές. :D Φέτος και αρκετές βροχούλες είχαμε μέχρι τώρα και κάποια σχετική ψύχρα την έκανε και αρκετές συννεφιασμένες ημέρες είδαμε.

Μέχρι που ξαναθυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια, τότε που 31 Αυγούστου "έσκαγε ο τζίτζικας" και η 1 του Σεπτέμβρη μας ερχόταν με τα πρωτοβρόχια. Όχι βέβαια πως καλυτέρεψε ξαφνικά το κλίμα, αλλά να αισθάνθηκα κάπως φέτος πως είχαμε ένα κανονικό φθινόπωρο.

Link to comment
Share on other sites

στο site της ΠΕΠΕΝ υπάρχει ένα λινκ στην αριστερη μεριά με θέμα "Ημερίδα για την ναυτική μετεωρολογία"

Πατώντας το λινκ εμφανίζει κατι φωτο από την ημερίδα και ένα νέο λινκ με τίτλο "Η μετεωρολογίασήμερα.

Πατώντας το εμφανίζει ένα πολύ ενδιαφέρον επεξηγηματικό κείμενο με φωτογραφίες για τους μετεωρολογικους σταθμούς που βαζουν στα βαπόρια.;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...