Jump to content
Shipfriends

Το Crystal Serenity προσέκρουσε στο πράσινο φανάρι στο λιμάνι του Πειραιά.


Recommended Posts

Προσέκρουσε κρουαζιερόπλοιο σε φανάρι στο λιμάνι του Πειραιά

Πηγη: MARINEWS

Το κρουαζιερόπλοιο Crystal Serenity, υπό σημαία Μπαχάμες, στο οποίο επιβαίνουν 1.040 τουρίστες, προσέκρουσε στο πράσινο φανάρι που βρίσκεται στην μπούκα του λιμανιού του Πειραιά. Από την πρόσκρουση το πλοίο υπέστη μικρές υλικές ζημιές. Μέχρι τώρα δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ το πλοίο έδεσε στην ακτή Ξαβερίου. Προερχόταν από την Τουρκία και είχε πάρει πλοηγό λίγο πριν μπει λιμάνι.

Φαίνεται ότι ο πλοηγός δε συμπαθεί το πράσινο χρώμα:D:D

Link to comment
Share on other sites

Δε φταιει ο καημενος ο πλοηγος. Αλλωστε στα κρουαζιεροπλοια σπανια κανουν μανουβρες οι πλοηγοι. Αν δειτε τι αερα σηκωνει σημερα στο λιμανι θα καταλαβετε ;)

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ, λέει ότι το πλοίο προσέκρουσε στον προβλήτα της περιοχής ΞΥΛΕΙΑ, και όχι στο πράσινο φανάρι.

Πρόσκρουση Κ/Ζ πλοίου CRYSTAL SERENITY σημαίας Μπαχάμες στον Πειραιά

Προσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα, κατά την είσοδό του στον λιμένα Πειραιά στον προβλήτα περιοχής ΞΥΛΕΙΑ, το Κ/Ζ πλοίο CRYSTAL SERENITY σημαίας Μπαχάμες, με 620 επιβάτες και πλήρωμα 620 άτομα, όλοι καλά στην υγεία τους. Το πλοίο εκτελούσε κρουαζιέρα ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ – ΣΙΒΙΤΑΒΕΚΙΑ – ΣΟΡΡΕΝΤΟ – ΜΥΚΟΝΟΣ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΚΩΝ/ΛΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

Από την πρόσκρουση καταστράφηκε μια δέστρα πρόσδεσης του προβλήτα ενώ προξενήθηκαν εκδορές-ξυσίματα βαφής και μικρό βαθούλωμα στο μπροστινό δεξιό μέρος του πλοίου δύο μέτρα από την ίσαλο γραμμή. Δεν προκλήθηκε ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής.

Το πλοίο προσέδεσε ασφαλώς στη θέση ΠΑΓΩΔΑ ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, μέχρι επιθεώρησης και πιστοποίησης της διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Σήμερα που είδα το πράσινο φανάρι δε φαινόταν να είχε τίποτα σημάδια από πρόσκρουση, αρά μάλλον στη προβλήτα θα προσέκρουσε.;) Χθες πάντως το πλοίο δεν αναχώρησε από το Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Ετσι ειναι, το βαπορι λογω του αερα μπηκε χωρις πλοηγο με ευθυνη του Βρετανου Πλοιαρχου με την προοπτικη να παρει πλοηγο αμεσως μετα τη μπουκα (συνιθιζεται σε τετοιες περιπτωσεις) αλλα με την μειωση της ταχυτητας η εκπτωση του αερα το εριξε με την δεξια μασκα στην γωνια του Κανελου μπροστα απο το σταθμο των πυροσβεστικων. Κατα τα αλλα η ζημια μικρη, και το βαπορι εφυγε πριν απο λιγο κανονικα

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...