Jump to content
Shipfriends

Ιδρύθηκε το πρώτο ελληνικό P&I Club


Recommended Posts

GreekFlag.JPG

To πρώτο P&I Club με έδρα την Ελλάδα παρουσιάσθηκε χθες το βράδυ σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα παρουσία του γενικού γραμματέα του YEN καθηγητή Ιωάννου Τζωάννου.

Η ελληνική φορτηγός ναυτιλία και εδικά αυτή του ξηρού φορτίου έχει το ελληνικό P&I Club το οποίο ονομάζεται «Ελληνικός Συνεταιρισμός Θαλάσσιας Αλληλασφάλισης, Προστασίας, Αποζημίωσης και Πολεμικών Κινδύνων».

To P&I Club θα παρέχει υψηλού επιπέδου ασφαλιστικές υπηρεσίες τόνισε ο πρωτεργάτης ίδρυσης του club και πρόεδρο του κ. Νίκος Βελλιάδης. Ο ομιλητής δεν δίστασε να μιλήσει και για «καρτέλ» των διεθνών P&I Clubs τα οποία δεν αντιμετωπίζουν ίσους όρους του μικρούς πλοιοκτήτες της φορτηγού ναυτιλίας. Αναφερόμενος στην ίδρυση του υπογράμμισε ότι η ύπαρξη του σηματοδοτεί πλέον για τους Έλληνες διαχειριστές πλοίων μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση επί ελληνικού εδάφους. Εξάλλου, ο κ. Βελλιάδης υπογράμμισε τη δυναμική που έχει αυτή η νέα προσπάθεια τόσο στην ενίσχυση του προφίλ της Ελλάδας ως διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, όσο και στα οφέλη που θα προκύψουν συν το χρόνο για την εθνική οικονομία της χώρας.

Στην εκδήλωση ήταν παρών από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΝΑΝΠ ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου καθηγητής κ. Ιωάννης Τζωάννος ο οποίος αναφέρθηκε στο στόχο του Υπουργείου να αναπτύξει το maritime cluster, μέρος του οποίου αποτελεί και η παρουσία ναυτασφαλιστικών οργανισμών στην χώρα μας.

Η ίδρυση και λειτουργία ενός ελληνικού αλληλασφαλιστικού οργανισμού λειτουργεί ενισχυτικά αυτής της κατεύθυνσης τόνισε ο κ. Τζωάννος.

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του P&I Club τοποθετήθηκε από τον κ. Βελλιάδη στα τέλη Αυγούστου του 2008 ενώ την περίοδο αυτή το βάρος δίνεται στη στελέχωση του ενόψει και της λήψης της άδειας λειτουργίας από την αρμόδια εποπτική αρχή. Αρχικά θα ασφαλίζει πλοία ξηρού φορτίου και επιβατηγού ναυτιλίας.

The Sea Nation

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αυτο το κολπο με το ελληνικο P&I, ημουνα νιος και γερασα κι ακομα το ακουω. Για την ταμπακιερα δεν μας ειπε τιποτα ο προεδρος, με τι cash reserves θα ξεκινησει το εγχειρημα? Διοτι τα claims πληρωνονται με δολλαρια και χρειαζονται και παρα πολλα απο δαυτα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...