Jump to content
Shipfriends

Γιατι θες να φυγεις που θα πας


Recommended Posts

.yen_701-big.jpg

πηγη: το Κερδος

Προϊδεάζει για την έξοδό του από το ΥΕΝ ο κ. Κεφαλογιάννης

Με το χρησμό «ολοκληρώσαμε το έργο μας στη ναυτιλία» και με τη διευκρίνιση που έδωσε κατ' ιδίαν λίγο αργότερα ότι «ένας υπουργός δεν μπορεί να κάθεται συνέχεια επί τρία ή τέσσερα χρόνια σε ένα υπουργείο», ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μαν. Κεφαλογιάννης, κατά τη χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της πίτας στο νέο κτίριο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, προκάλεσε έντονες συζητήσεις μεταξύ των παρευρισκομένων για το πραγματικό νόημα της δήλωσής του. Ο υπουργός, ωστόσο, δήλωσε ότι μέσα στα τρία χρόνια που είναι επικεφαλής του ΥΕΝ, λειτούργησε το υπουργείο στο νέο κτίριο μέσα στο λιμάνι, μέσα σε ένα τεχνολογικά αναβαθμισμένο περιβάλλον, πήρε μέτρα για την αναζωογόνηση της ελληνικής κρουαζιέρας, λαμβάνει τώρα μέτρα για την ενίσχυση των ποντοπόρων πλοίων και έλυσε προβλήματα της ελληνικής ακτοπλοΐας και άνοιξε όλα τα προβλήματα που υπήρχαν σε όλους τους τομείς της ναυτιλίας.

Τα άμεσα σχέδια

Ο λόγος του υπουργού ήταν σύντομος, αλλά στη συνέχεια μιλώντας στο γραφείο του στους δημοσιογράφους είπε:

- Οι υπηρεσίες του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου θα μετεγκατασταθούν και αυτές στο νέο κτίριο κοντά στον Αγιο Νικόλαο, απέναντι από την «Παγόδα» του ΟΛΠ.

- Η συζήτηση για τα λιμάνια είναι σε εξέλιξη και η κυβέρνηση θα αποφασίσει τι θα γίνει με τους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων.

- Στο παλαιό κτίριο του ΝΑΤ θα εγκατασταθεί είτε το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος είτε το Ινστιτούτο Ναυτικής Παράδοσης του ΥΕΝ. Η κίνηση αυτή είναι μια προσφορά στον λαό του Πειραιά και της Ναυτιλίας.

- Εκπονείται μελέτη, ύψους 150.000 ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών του τελευταίου «Λίμπερτυ» που δώρισαν οι ΗΠΑ στην ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι αναζητείται χώρος όπου θα ελλιμενιστεί το «Λίμπερτυ» στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν και πολλές δωρεές Ελλήνων εφοπλιστών για την προσπάθεια αυτή.

- Οτι θα συναντηθεί και με τους συνδικαλιστές της ΟΜΥΛΕ και της ΠΝΟ για να συζητήσει διάφορα θέματα που εκκρεμούν όπως τις δύο αυτές κατηγορίες εργαζομένων.

- Θα προσληφθούν 100 άνεργοι ναυτικοί στον ΟΛΠ, ενώ εξετάζεται το μέτρο αυτό να επεκταθεί και σε άλλα λιμάνια.

Στη εκδήλωση της κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΥΕΝ παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αν. Νεράντζης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι. Τραγάκης, οι βουλευτές κκ. Πέτρος Μαντούβαλος, Παναγιώτης Μελάς, Γιάννης Κουράκος, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΝ, ο Μητροπολίτης Πειραιά κκ. Σεραφείμ, εκπρόσωποι ναυτεργατικών σωματείων και εφοπλιστικών ενώσεων, καθώς και άλλων φορέων.

Στην ομιλία του ο υπουργός συνεχάρη το Λιμενικό Σώμα, το οποίο, με το αξιόλογο, ποιοτικά αναβαθμισμένο ανθρώπινο δυναμικό του, το σύγχρονο εξοπλισμό, επιτελεί τεράστιο έργο στο σύνολο των αρμοδιοτήτων του και ιδιαίτερα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την ουσιαστική επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...