Jump to content
Shipfriends

symonshort

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by symonshort

  1. Τους ευγενικούς μου χαιρετισμούς σε όλους και ιδιαίτερα σε αυτούς που αναμένω να απαντήσουν / σχολιάσουν "αντικειμενικά" στο παρακάτω: Με νέα κυβέρνηση - νέο Υπουργό (bye bye wi-fi, bye bye barbie), θέλετε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει η παράνομη - καταχρηστική διανομή εξυπηρετήσεων στις ακτοπλοϊκές εταιρείες του ομίλου Πειραιώς? Θέλετε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει παράνομα να αποδίδει μισθώματα στις άγονες Βορείου Αιγαίου, τα οποία κάθε φορά που τα υπέγραφε ο barbie ανέβαζε τη τιμή (από € 34900 που είχε στη ΝΕΛ έφτασε σε € 109800 στη hsw), όταν υπάρχει κατατεθειμένη προσφορά για δωρεάν εξυπηρέτηση ? Θα συνεχίσει απροκάλυπτα να δίνει παρατάσεις στα ιπτάμενα δελφίνια της hsw και όντος όπως ανέφερε ο χρήστης "papashark" να μην εγκρίνει δρομολόγια σε άλλης εταιρείας ταχύπλοο? Θα συνεχίσει να ανανεώνει τις παρατάσεις δρομολόγησης στην άγονη Δωδεκανήσου στη BSF, κάτι που γίνεται εδώ και 5 χρόνια, ενώ το 2012 υπήρχε άλλος μειοδότης (και μοναδικός μειοδότης)? Όχι πρέπει επιτέλους να αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, πρέπει πολιτευτές και τραπεζικοί που κατείχαν αξιώματα και εξουσία να καθίσουν στο σκαμνί. Θα με θυμηθείτε!!!
  2. Καλημέρα και Χρόνια Πολλά (πάλι).Διαβάστε καλά τους όρους της προκήρυξης και ιδιαίτερα με τι μποναμά θα χρηματοδοτήσουμε εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι το νέο ατόπημα του συνεταίρου υπουργού (μικρό το "υ" γιατί δεν του αξίζει τίποτα άλλο). Ψάξτε και μάθετε τι συνδέει τον νυν υνα με τον νυν ΔΣ της hsw (μήπως ότι ήταν συνέταιροι οι πατεράδες τους και συνεχίζουν τη παράδοση τα παιδιά?). Είμαι φαντασιόπληκτος? Διαβάστε την τροπολογία που καταθέσαν από κοινού ο υνα και ο υπουργός υγείας (να έχει συνένοχο το παιδί) στις 22/12 που δίνει ζωή στα δελφίνια της hsw για ένα χρόνο ακόμα. Να σας ευχηθώ Καλές Γιορτές και (πλέον σίγουρα) ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ !!!!! Και για να μη νομίζεται ότι γράφω ασυναρτησίες, παρακαλώ κάντε μου τη χάρη και διαβάστε τη νέα σύμβαση του ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ που ανέβηκε πριν λίγο στο Διαύγεια. Από € 93.825,00 το μίσθωμα το πήγανε € 98.042,40 (με τεράστια πτώση του πετρέλαιου - άρα . Δίνει το δικαίωμα (σχεδόν μονομερώς στην hsw) να αντικαθιστά το πλοίο με άλλο ίσης ή και μικρότερης κατηγορίας. Η ισχύ της σύμβασης είναι μέχρι ολοκλήρωσης του διαγωνισμού (Θεός να τον κάνει διαγωνισμό) και όχι πέραν της 31/10/2015 (οπότε ότι περίεργο ή δίκαιο συμβεί εις βάρος του μοναδικού ¨πλειοδότη" και του συνεταίρου του να μπορεί να εισπράττουν το μίσθωμα). Τι να με θυμηθείτε, εδώ θα ξεχάσουμε τι είναι λογικό, τι παράλογο - τι είναι νόμιμο, τι παράλογο - τι είναι δίκαιο, τι άδικο!!! και Καλή Χρονιά!!!
  3. Πρώτα από όλα θέλω να σας ενημερώσω ότι παρακολουθώ το συγκεκριμένο forum αρκετό καιρό. Απορροφώ πληροφορίες και ειδήσεις νωρίτερα από ναυτιλιακά site για αυτό και αναφέρθηκα προγενέστερα σε γνώστες του χώρου. Έκανα 2 τοποθετήσεις για το θέμα άγονες - ΝΕΛ πιστεύω (κατά την άποψη μου) εμπεριστατωμένα. Περίμενα να μου ασκηθεί κριτική με αντικρουόμενα και αντικειμενικά στοιχεία. Αντ' αυτού δέχτηκα "αφορισμούς" και χλευασμό πχ:ΝΕΛ: Η συγχρονη Jeanne d'Arc. Επειδή μέσα στα σχόλια σας είδα ότι με αποκαλέσατε μεγαλομέτοχο της ΝΕΛ, δεν θα κρυφτώ μέσα από την ανωνυμία. Ναι είμαι μέτοχος της ΝΕΛ, Ναι ζω από τη ΝΕΛ, Ναι πονάω την ΝΕΛ. Τα λάθη και τα κακώς κείμενα της ΝΕΛ τα παρακολουθώ και είναι απόλυτα λογική η κριτική σας για αυτά. Άλλο κριτική και άλλο αποπομπή. Σέβομαι όλους σας για το χρόνο που αφιερώνεται καθημερινά με τις τοποθετήσεις σας, το ίδιο ζητώ και από εσάς. Στο κάτω κάτω ανοιχτό forum δεν είναι;
  4. «Κάποτε κατέβηκε ο θεός σε μια πολυεθνική αγροτική περιοχή και ρώτησε κάθε γεωργό χωριστά ποια επιθυμία του θα ήθελε να ικανοποιήσει.Ο Γερμανός ζήτησε ένα άλογο, ο Γάλλος μια αγελάδα, ο Ιταλός μια κατσίκα. Και ο Ελληνας; Δεν ζήτησε κάτι για τον εαυτό του, αλλά να…ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα»! Καλημέρα proud & friends!
  5. Ορθά aris 61 λες ότι "τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν". Δεν θα έγραφα αν πρώτα δεν τα πίστευα και δεύτερο δεν μπορούσα να τα υποστηρίξω. Στην άγονη Λαύριο - Ψαρά - Μεστά η ΝΕΛ έπαιρνε μίσθωμα € 20.000 περίπου μικτά το δρομολόγιο όταν τα λειτουργικά έξοδα του ποιο οικονομικού της πλοίου ήταν κοντά στα € 30.000 καθαρά (τι έκανε ο ΥΝΑ - την κατάργησε τελείως). Στην άγονη Βορείου Αιγαίου η ΝΕΛ έπαιρνε € 106.000 περίπου μικτά για 3 δρομολόγια, συνολικά για 1774 μίλια την εβδομάδα, με λειτουργικά έξοδα περίπου € 220.000. Το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ για 2 δρομολόγια, συνολικά για 1088 μίλια, παίρνει € 187.650 μικτά. Κάτι που δεν έχετε παρατηρήσει (γνωρίζω ότι απευθύνομαι σε ανθρώπους του χώρου) είναι ότι η HSW / ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ έχει εγκεκριμένα δρομολόγια για το καλοκαίρι του 2015 για καθημερινές αναχωρήσεις από Πειραιά για Σύρο-Μύκονο-Ικαρία-Σάμο. Θα τα αφήσει για χάριν της άγονης όταν είχε πέρσι εισπράξεις πάνω από € 150.000 σε εισιτήρια το δρομολόγιο και με το ΙΘΑΚΗ (CANADA 2014) απών; Όχι θα βάλει στην άγονη άλλο πλοίο και με το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ στην Ισπανία ποιο θα βάλει; Για τη γραμμή Λαύριο-Αι Στράτη-Λήμνο-Καβάλα το 2015 η ΝΕΛ θα πρέπει να αντικαταστήσει το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ με νέο πλοίο (ενώ έπρεπε να της δώσουν 3ετή παράταση, της έδωσαν 1,5). Θα δείτε πόσες τρικλοποδιές θα της βάλουν (η γραμμή μαζί με τα εισιτήρια είναι βιώσιμη). Κάθε χρόνο στις ενδοκυκλαδικές άγονες της ΝΕΛ (βιώσιμες και οι 2), για τις ακινησίες ή τις όποιες επισκευές για βλάβες των πλοίων, η ΝΕΛ κατόπιν εγκρίσεως από το ΥΝΑ έκανε συνδυαστικά δρομολόγια με ένα πλοίο. Φέτος για πρώτη φορά έβαλε πλοίο της HSW το ΑΡΤΕΜΙΣ για όσο καιρό θα λείπει το AQUA JEWEL (ψάξτε στο Υπουργείο να μάθετε για τι πραγματικά ήθελε ο ΥΝΑ να κάνει και για αυτό το θέμα στη ΝΕΛ). Για το "πάρε τα πλοία και φύγε" είναι ο λόγος μου ενάντια σε όποιον θελήσει να το αμφισβητήσει (δεν χάνεται όμως να το ψάξετε και αυτό στο Υπουργείο αν ειπώθηκε). Όσο για το δεύτερο ζητήστε τα ηχογραφημένα του ΣΑΣ στις 21/10/2014 (πρέπει να υπάρχουν). Πιστεύω ότι έστω και στο ελάχιστο να σας απέδωσα κάποια πράγματα. Θα κλείσω ξανά με το: Θα με θυμηθείτε!!!
  6. Να με θυμηθείτε σε ένα χρόνο από τώρα (όλοι όσοι γράφεται στο topic αυτό) όταν στην άγονη Βορείου Αιγαίου θα εκτελούνται 2 δρομολόγια έως Καβάλα από πλοίο κατώτερης ποιότητας από αυτά της ΝΕΛ και με υψηλότερο τίμημα, όταν τα "πάλαι ποτέ" 12 δρομολόγια από Πειραιά για Χίο - Μυτιλήνη (ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΘΕΟΦΙΛΟΣ - ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ) γίνουν 2 - βία 3. Να με θυμηθείτε όταν δαγκώσουν την άγονη Λαύριο - Αι Στράτη - Λήμνο - Καβάλα από την ΝΕΛ και μειώσουν τα δρομολόγια ή τα εντάξουν σε προέκταση δρομολογίου Πειραιά - Χίο - Μυτιλήνη για να φαίνονται περισσότερα τα δρομολόγια στη κύρια γραμμή. Να με θυμηθείτε όταν το " Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη περπατώντας η Δόξα μονάχη " αποκτήσει νέα σημασία. Η ΝΕΛ δεν θέλησε ποτέ να υποβαθμίσει τις γραμμές που είχε / έχει, ζήτησε μόνο από τους "υπεύθυνους" να καταλάβουν ότι τα μισθώματα που εισέπραττε ήταν ιδιαίτερα χαμηλά. Τι έκανε ο Barbie και η Piraeus Bank Ferries (εύχομαι να μην μιλάμε του χρόνου για διαπλεκόμενα ανάμεσα σε Βαρβιτσιώτη - HSW - Blue Star - Σάλλα - δεν είναι τυχαία η αναφορά); Τι έκαναν; Συμφώνησαν με αυτά που τους επισήμανε η ΝΕΛ, τους πήρανε τις γραμμές (κυνηγάνε και άλλες) και τις δώσανε σε υποκατάστημα τους με πολλαπλάσια μισθώματα και λιγότερα δρομολόγια. Δεν είναι τυχαίο που στη Σάμο ο Barbie μίλησε για τα μισθώματα των συγκεκριμένων αγόνων που από 5 εκ. γίνανε 9 εκ. και θα γίνουν 15 εκ.το χρόνο! Δεν είναι τυχαίο που προ ολίγο καιρό είπανε στη ΝΕΛ να πάρει τα πλοία της και να φύγει. Δεν είναι τυχαίο που στέλεχος ακτοπλοϊκής εταιρείας, απευθυνόμενος σε στέλεχος της ΝΕΛ ενώπιον πολλών παραγόντων, τους είπε να δραστηριοποιηθούν σε άλλες γραμμές από αυτές που έχουν. Θα με θυμηθείτε!!!
  7. Φίλος είναι τώρα στο Λαύριο για να αναχωρήσει με το AQUA SPIRIT (ώρα αναχώρησης 15.00) και ακόμα περιμένουν την έγκριση από τον Υπουργό ΥΝΑ. Ξεφύγαμε μου φαίνεται!!!
  8. Σωστή παρατήρηση, θα έπρεπε. Μπορεί όμως κάποια ακτοπλοϊκή να ήταν έμμεσα παρόν (διάβασα όνομα κεντρικού πράκτορα Λήμνου να είναι παρόν στη συνάντηση!!!).
  9. Προτείνω να το ψάξεις το θέμα πάλι. Το μίσθωμα είναι για κυκλικό δρομολόγιο. Με το τρόπο που το παρουσιάζεις δείχνεις ότι το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ ταξιδεύει σχεδόν "τσάμπα".
  10. Άκουσα και είδα με ενδιαφέρον την συζήτηση στη Βουλή μεταξύ των "συμπορευομένων" κ. Βογιατζή - κ. Βαρβιτσιώτη - κ. Καλαντζή. Ο ορισμός "σικέ" απέκτησε άλλο νόημα. Βέβαια τα σημαντικά ακούστηκαν από τον Υπουργό: ότι και να αποφασίσει (γνωμοδοτήσει ήθελα να πω) το Σ.Α.Σ., εκείνος δεν θα δεχτεί την αίτηση της ΝΕΛ στην πρόσκληση του ιδίου και του υπουργείου του για ελεύθερη δρομολόγηση (τι δεν καταλαβαίνω?). Άρα το Σ.Α.Σ. ή θα συνδράμει στην προδεδικασμένη απόφαση Του ή θα πάψει να υφίσταται (εκτός αν κατά λάθος "ξεχάσουν" το συγκεκριμένο θέμα από τη συζήτηση του συμβουλίου). Βέβαια δεν μας έχει (ο Υπουργός) εξηγήσει από που θα βρεθούν τα επιπλέον 7 εκατομμύρια (σε σχέση με την προηγούμενη επιδότηση) ή τα σχεδόν 11 εκατομμύρια (με την απόρριψη της ελεύθερης δρομολόγησης).Προτείνω να θεσμοθετηθεί νέος φόρος / κοινωνική προσφορά (έτσι και αλλιώς από τη τσέπη μας θα βγουν τα χρήματα) για κάλυψη επιπλέον επιδοτήσεων με την επωνυμία "SAVE PIRAEUS BANK & FRIENDS"!
  11. Θα μείνει στην Ικαρία - Σάμο, θα πάει Χίο - Μυτιλήνη? Ας περιμένουμε πρώτα τα αποτελέσματα από τις τρέχουσες εξελίξεις. Πολλά έχουν να δουν τα μάτια μας. Πρόσφατα στις ειδήσεις, ρεπορτάζ από τη Βραζιλία έδειχνε τους επιστήμονες γιατρούς (βλέπε αντίστοιχα συστημικούς: Πειραιώς και δελφίνους) να βεβαιώνουν το θάνατο ενός συνανθρώπου μας ο οποίος "ξαναζωντάνεψε". Μη δούμε εντέλει τη ΝΕΛ και στο Ρέθυμνο (σε συνεργασία ή μη με τη Cretan), ποιος ξέρει.
×
×
  • Create New...