Jump to content
Shipfriends

AegeanRoutes

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by AegeanRoutes

  1. Γνωρίζουμε ποιος ανέλαβε το Superferry;
  2. Από ότι άκουσα (και είδα) το ταχύπλοο τα πήγε καλύτερα από ποτέ φέτος. Χωρίς προβλήματα και βλάβες και με πολύ ικανοποιητικές πληρότητες σε επιβάτες και σε οχήματα βοήθησε αρκετά την εταιρία του. Μακάρι του χρόνου να ξαναδούμε και πάλι τόσο ικανοποιητικά αποτέλεσμα με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση και τον σεβασμό στον επιβάτη.
  3. Παρόλο που το Πρέβελης είναι ένα αξιόλογο πλοίο που έχει προσφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια, είναι γεγονός ότι στον μηχανικό τομέα έχει παραμεληθεί αρκετά από την ανεκ αφού σχεδόν όλο τον χρόνο ταξίδευε κάνοντας ελάχιστες ακινησίες. Τώρα το πόσο κοστίζει μια σοβαρή επισκευή ή το αν συμφέρει την εταιρία του να την κάνει είναι άλλο θέμα που δεν το γνωρίζω. Επίσης αρνητικό σημάδι αποτελεί και το γεγονός πως όλο το καλοκαίρι που καθόταν δεν έκανε κάποιον δεξαμενισμό ή κάποια σοβαρή συντήρηση(γιατί χρόνος και ελεύθερες δεξαμενές υπήρχαν). Ας ελπίζουμε να υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον για το βαπόρι και να το ξαναδούμε να ταξιδεύει στα νησιά μας.
  4. Πέρασα και το είδα σήμερα, εξωτερικά παραμένει επιβλητικό παρά τα χρόνια του…Καλή επανένταξη στα δρομολόγια να έχει και να μην ταλαιπωρεί κόσμο.
  5. AegeanRoutes

    Diagoras

    28η Οκτωβρίου στο ηλιόλουστο λιμάνι του Πειραιά.
  6. Πάμε να δούμε λίγες εικόνες από την πρώτη άφιξη του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου. Ώρα 6:25 περίπου το πλοίο αρχίζει να φαίνεται στον ορίζοντα, στο λιμάνι επικρατεί ένας πανικός καθώς πολλοί Ανδριώτες έσπευσαν να το θαυμάσουν για πρώτη φορά. Δύο καΐκια σπεύδουν να το υποδεχτούν με κόρνες και καπνογόνα. Το πλοίο σφύριζε και αυτό έτσι ώστε να μας υπενθυμίζει την παρουσία του. Κάνοντας μια σχετικά γρήγορη μανούβρα στις 6:38 έδεσε στο λιμάνι και άρχισαν να αποβιβάζονται οι πρώτοι επιβάτες. Στον καταπέλτη του υπήρχε ένας από τους πλοιοκτήτες του καθώς και στελέχη της εταιρίας που χαιρετούσαν τον κόσμο. Γύρω στις 7:04 ήταν έτοιμο για αναχώρηση έχοντας μαζέψει μερική καθυστέρηση. Οι εντυπώσεις ήταν κυρίως θετικές παρόλο που σε κάποιους δεν άρεσε η μετασκευή του. Προσωπικά πάντως έχω να πω ότι είναι ένα πολύ επιβλητικό πλοίο όμορφο στα μάτια του μέσου επιβάτη( την ομορφιά του Superstar δεν την έχει με τίποτα αλλά δεν είναι και blue horizon😁) Ταξίδι με το πλοίο μια μέρα αργότερα 7/7. Οι εσωτερικοί του χώροι μοντέρνοι μεν αλλά όχι σαν του superferry το οποίο περιλαμβάνει τους όρους πολυτέλεια και άνεση για τον επιβάτη. Από κόσμο λίγα πράγματα καθώς φαινόταν σχεδόν άδειο από επιβάτες(στο γκαράζ του όμως είχε πολλά οχήματα). Με 5 μποφόρ περίπου δεν αισθάνθηκα το παραμικρό. Η ταχύτητα κυμάνθηκε από 20,5 έως 21 κόμβους(γέφυρα). Μπορώ να πω ότι το σαλόνι της ά θέσης με εντυπωσίασε αρκετά. Τέλος ικανοποιημένος έμεινα και από τους εξωτερικούς χώρους του πλοίου αν και σε κάποια σημεία δεν μπορούσες να σταθείς από τον αέρα. Θα ανεβάσω μερικές ακόμα φωτογραφίες στη gallery. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
  7. AegeanRoutes

    Andros Queen

    Πρώτη άφιξη στο Γαύριο. 6/7/23
  8. AegeanRoutes

    Andros Queen

    Πρώτη άφιξη στο Γαύριο. 6/7/23
×
×
  • Create New...