Jump to content
Shipfriends

rhodian

eMembers
  • Posts

    159
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by rhodian

  1. 2 hours ago, SuperRunner said:

    Ένα συμβατικό σαν το ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ θέλει αυτή η γραμμή. Αλεξ-ΣΑΜ-ΛΗΜ-ΜΥΤ-ΧΙΟ-ΣΆΜΟ-ΠΑΤ-ΛΕΡ-ΚΑΛ-ΚΩ-ΡΟΔΟ.

    Από τη στιγμή που το καλοκαίρι ο Διαγόρας κατεβαίνει μια φορά την εβδομάδα μέχρι Λέρο, δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν συνεχίζει μέχρι Ρόδο. Θα μάζευε περισσότερο κόσμο από Ρόδο, Κω, Κάλυμνο σε σχέση με τα γνωστά του δρομολόγια.
    Και μία ερώτηση, το κομμάτι από τη Σάμο μέχρι τα Δωδεκάνησα (που εκτελεί ο Διαγόρας) αποτελεί ελεύθερη δρομολόγηση ή είναι επιδοτούμενο;

  2. 4 hours ago, Kaptennemo said:

    Στα χρώματα της Χέλενικ θα ντυθεί το πλοίο εκτός απροόπτου 

    Μιάς και δεν είδα να υπάρχει σχέδιο με το Πρέβελης στα χρώματα της HSW, έφτιαξα ένα. Κατ' εμέ το όνομα δεν ταιριάζει στην ονοματολογία της χελλένικ, οπότε έβαλα άλλο. Η αρχική φωτογραφία είναι του @Panagia Ekatontapiliani

    Prevelis_science_fiction.jpg

  3. Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού ναυτιλίας Γιάννη Παππά, υπήρξε πρόταση από ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία για τη σύνδεση της Ίμβρου με τη Λήμνο, τον Αϊ Στράτη και το Σίγρι της Λέσβου.

    Quote

    O υφυπουργός Ναυτιλίας έκανε γνωστό επίσης ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Τουρκία για έκδοση βίζας με προορισμό επισκέπτες σε δέκα νησιά του Αιγαίου, υπήρξε πρόταση από ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία για τη σύνδεση της Ίμβρου με τη Λήμνο, τον Αϊ Στράτη και το Σίγρι της Λέσβου. Πρόταση που, όπως τονίστηκε, εξετάζεται από ελληνικής πλευράς.

     

  4. Εκδόθηκε και δελτίο τύπου από το Δήμο Λήμνου για την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Μύρινας. Ενδιαφέρον έχει το παρακάτω κομάτι.

    Quote

    Η Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι συνομίλησαν με την εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Έμμυ Ποθητού και με μέλη του πληρώματος ενώ είχαν ιδιαίτερη συνάντηση και με τον πλοίαρχο κ. Εμμανουήλ Τρασάνη. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία έμεινε πολύ ικανοποιημένη από τις συνθήκες προσέγγισης στον λιμένα της Μύρινας και από τις επόμενες ημέρες θα διερευνήσει τα δεδομένα του δρομολογίου, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα συνέχισής του και μετά τη λήξη της περιόδου ισχύος της απευθείας ανάθεσης.

     

  5. 4 hours ago, speedrunner said:

    Ποιος είπε ότι δεν συμμετέχει; Ο διαγωνισμός είναι για τις 23/01

    Έτσι αναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο. Αν και από τη στιγμή που ο διαγωνισμός μετατέθηκε, μάλλον δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα...

  6. Αφού η Seajets δεν συμμετέχει, είναι ευκαιρία για την Attica να χτυπήσει τη γραμμή του Λαυρίου. Αν έχουν σκοπό να δραστηριοποιήσουν ξανά το Πρέβελης, ιδού η ευκαιρία. Δεν νομίζω να έχει να ζηλέψει κάτι από το ex Ιεράπετρα, ιδίως όσον αφορά το ξενοδοχειακό. 

  7. Υπάρχουν κάποιες μικροαλλαγές στα δρομολόγια του Χίος από 1η Ιανουαρίου.
    Πιο συγκεκριμένα, το δρομολόγιο της Δευτέρας από Πειραιά παραμένει ίδιο. (Αναχώρηση στις 18,00 για Σαντορίνη, Ανάφη, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο και επιστροφή).

    Το δρομολόγιο της Τετάρτης πλέον θα γίνεται με αναχώρηση από Πειραιά πάλι στις 18,00 για Σαντορίνη, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Ρόδο και επιστροφή. Δηλαδή το (μέχρι τώρα) δρομολόγιο της Παρασκευής θα γίνεται πλέον την Τετάρτη.

    Τέλος, το δρομολόγιο της Παρασκευής θα γίνεται με αναχώρηση από Πειραιά στις 18,00 για Σαντορίνη, Ανάφη, Ηράκλειο, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο. Δηλαδή αφαιρείται η Σητεία, ενώ προστίθεται η Ανάφη, το Διαφάνι και η Χάλκη.

  8. Μηχανική βλάβη στο "Σαόνησος" στις 21/12
    Πηγή: Δημοκρατική
     

    Quote

    Βλάβη στην κύρια αριστερή μηχανή παρουσίασε το πλοίο «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» με αποτέλεσμα να επιστρέφει στο λιμάνι της Ρόδου.

    Το πλοίο, σύμφωνα με το ΥΕΝ, είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Σύμης προς τα λιμάνια:

    Τήλου

    Νισύρου

    Aστυπάλαιας, ενώ επιβαίνουν 3 επιβάτες.

     

  9. 3 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

    Και Ικαρία Σάμο έχει το πρόγραμμα.

    Λογικά δεν θα αντικαταστήσει και το Χίος όταν βγει για ακινησία; Από τη στιγμή που παίρνει επιδότηση για πλοίο κατηγορίας 2, νομίζω μόνο το Delos ή το Patmos θα μπορούσε να το αντικαταστήσει (χωρίς μείωση στο μίσθωμα).

  10. Mιας και έχει επισημοποιηθεί η εξαγορά της ΑΝΕΚ, το πρόγραμμα επιβράβευσης ANEK Smart θα συνεχίσει να υπάρχει ή θα χρησιμοποιείται το SeaSmiles, όπως με τις υπόλοιπες (εν Ελλάδι) εταιρίες της Attica?

  11. 9 hours ago, proud_ionian said:

    Γνωρίζουμε γιατί πήγε εκεί; Κάνει επισκευή; Πήγε να συνεχίσει την ακινησία του;

    Η φωτογραφία ανέβηκε από τη σελίδα Ελληνική Ακτοπλοΐα . Σε σχόλιο η σελίδα ανέφερε ότι το Πρέβελης τη Δευτέρα θα ανέβαινε στη δεξαμενή, ωστόσο αυτό  δεν νομίζω να συνέβη.

  12. Γύρω στους 400 λαθρομετανάστες έχουν κανει κατάληψη στον καταπέλτη του Blue Star Chios στη Ρόδο με αποτέλεσμα να μην αναχωρήσει στις 11 για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του. Αίτημα τους η άμεση μεταφορά τους απο το νησί.

  13. Λογική είναι πάντως η κίνηση των λιμενικών. Όταν ταξιδεύεις πρέπει να έχεις όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Θα ταξίδευε η ίδια με αεροπλάνο χωρίς να έχει τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών; 

    Απλά επειδή στην Ελλάδα είναι πολύ χαλαρός ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, έχουμε φτάσει στο σημείο να διαμαρτυρόμαστε όταν αυτός γίνεται σωστά.

  14. Δημοσιεύτηκε πριν λίγο μία είδηση περί βλάβης του πλοίου που εκτελεί το δρομολόγιο για Σάμο, Κω, Ρόδο. Αναφέρει λανθασμένα ότι πρόκειται για το Blue Galaxy, ενώ το πλοίο βρίσκεται στον Πειραιά και εκτελεί δρομολόγιο για τα Χανιά. Από την πορεία και την ταχύητητα του Blue Horizon, που εκτελεσε το δρομολογιο χτες, δεν φαινεται να ειχε βλαβη, πόσο μάλλον δεν εφτασε στον Πειραια συνοδεία ρυμουλκών.
    Μάλλον πρόκειται για άλλο ενα παραδειγμα της εγκριτης ελληνικής δημοσιογραφίας που γράφουν ό,τι τους κατέβει για λίγα παραπάνω κλικς.

×
×
  • Create New...