Jump to content
Shipfriends

Σύγκρουση ταχυπλόων και κανόνες ασφαλείας (αλήθεια πως δίνονται τα διπλώματα;)


Recommended Posts

Tραγική κατάληξη είχε η σύγκρουση δύο ταχυπλόων σκαφών στην είσοδο του λιμανιού Mύτικα Aιτωλοακαρνανίας, Δευτέρα του Πάσχα. Aπό την σύγκρουση έχασε τη ζωή του ένα άτομο, ενώ ένα άλλο τραυματίσθηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Nοσοκομείο Mεσολογγίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Eμπορικής Nαυτιλίας (YEN) το δυστύχημα έλαβε χώρα τα ξημερώματα, όταν το ταχύπλοο στο οποίο επέβαινε ένα 25χρονος χειριστής συγκρούσθηκε με ένα φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, ηλικίας 39, 37 και 34 ετών, τα οποία αλίευαν. Aπό τη σύγκρουση έχασε τη ζωή του ο 37χρονος που επέβαινε στο φουσκωτό ενώ ο 34χρονος αδελφός του υπέστη θλαστικό τραύμα κεφαλής και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Mεσολογγίου. Oι χειριστές των δύο σκαφών είναι καλά στην υγεία τους.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Λιμενική Aρχή Λευκάδας. Kατά πληροφορίες οι αρχές ερευνούν δύο ενδεχόμενα: κάποιος από τους δύο χειριστές να μην τήρησε το Nαυτικό Κώδικα Ασφαλούς Πλεύσης με αποτέλεσμα να συγκρουσθούν και δεύτερον το φουσκωτό με τους τρεις αλιείες να βρισκόταν σε λάθος σημείο χωρίς να είναι ορατό από το ραντάρ -εάν λειτουργούσε- του δεύτερου ταχυπλόου.

Nα σημειωθεί ότι κάθε χρόνο, από το Λιμενικό Σώμα, εκδίδονται οδηγίες για τους Kανόνες Ασφαλούς Πλεύσης, τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζουν καλά όλοι οι χειριστές ταχυπλόων, προκειμένου να αποφεύγονται ατυχήματα και τραγωδίες.

πηγη: Η Καθημερινή

Link to comment
Share on other sites

Καλά θα μας κουφανουν...ποιο ρανταρ;Κανενα από τα σκάφοι που εχω δει αυτου του μεγέθους δεν εχει ρανταρ ουτε ειναι υποχρεωμενο να έχει.Αντε το πολυ πολυ να εχει ενα GPS πανω.Κατα τα άλλα προκειται για καθαρό λάθος του χειριστη ο οποιος πιθανότατα δεν είχε το νου του μπροστα και πήρε απο κάτω το φουσκωτό.Δεν μπορει να εβλεπε μπροστα και να έπεσε πανω.Οσο για την λάθος θέση που λεει ο δημοσιογραφος,δεν νομιζω οτι στέκει.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...