Jump to content
Shipfriends

Σε συνεχή περιπολία ειδικά πλοία για την απορρύπανση


Recommended Posts

Eιδικά πλοία με έργο την αντιμετώπιση των περιπτώσεων ρυπάνσεως από πετρελαιοκηλίδες, θα βρίσκονται εφεξής σε διαρκή ετοιμότητα και σε τέσσερις τομείς της ευρωπαϊκής ακτογραμμής μετά από σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ναυτικής Ασφαλείας (EMSA).

Συγκεκριμένα, οι περιοχές που θα καλύπτονται από τις περιπολίες των πλοίων αυτών που επελέγησαν πρόσφατα, μετά από σχετικό διαγωνισμό είναι: Η θάλασσα της Βαλτικής με πέντε πλοία, η ακτή του Ατλαντικού και οι δυτικές προσβάσεις της Θάλασσας της Μάγχης με ένα πλοίο και η περιοχή της Μεσογείου με ένα επίσης πλοίο.

Στην περίπτωση που επισημανθεί ρύπανση, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Eνωσης μπορούν να ζητούν τη συνδρομή των πλοίων αυτών τα οποία οφείλουν να ανταποκρίνονται καθ’ όλο το 24ωρο.

Εντός του 2006 θα προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την ενίσχυση του δικτύου προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και με άλλα πλοία, ενώ η EMSA ενθαρρύνει τη συμμετοχή ελληνικών πλοίων στον διαγωνισμό. Για τον σκοπό αυτό εκπρόσωποι της Επιτροπής συναντήθηκαν χθες στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με πλοιοκτήτες που εξεδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον.

πηγη: Η Εxpress

Link to comment
Share on other sites

η περιοχή της Μεσογείου με ένα επίσης πλοίο.

Ουφ!!! Τώρα...ησύχασα!!!...Και μπορώ ανέμελος να συνεχίσω το κολύμπι μου ανάμεσα στα πετρέλαια και τα σκ...! Με το συμπάθειο!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...