Jump to content
Shipfriends

Ποδαρικό 2024


Recommended Posts

Ποδαρικό στο λιμάνι της Ρόδου έκανε το Blue Star Patmos

Quote

Το Blue Star Patmos ήταν το πρώτο πλοίο της νέας χρονιάς που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ρόδου. Έφτασε στις 6.40 το πρωί μεταφέροντας 106 επιβάτες 47 αυτοκίνητα και 2 φορτηγά. Εκτέλεσε το δρομολόγιο Πειραιάς Αστυπάλαια Κάλυμνος Κως Νίσυρος Τήλος Σύμη Ρόδος. Το ίδιο πλοίο ήταν και το πρώτο που αναχώρησε από το λιμάνι μας το 2024. Έφυγε στις 7.30 για Καστελόριζο με συνολικά 52 επιβάτες εκ των οποίων οι 37 από άλλα λιμάνια και οι 15 από τη Ρόδο. Το πλοίο θα αναχωρήσει και πάλι στις 4 με περίπου 120 επιβάτες για Σύμη Τήλο Νίσυρο Κω Κάλυμνο Αστυπάλαια Πειραιά.
Το πρώτο πλοίο του 2024 στη Ρόδο υποδέχθηκαν ο κεντρικός πράκτορας της Blue Star Σκεύος Μουγκρος και ο διοικητής του Β λιμενικού φυλακίου Γρηγόρης Κοντοβας. Στον καπετάνιο του πλοίου Γιώργο Μπαλοπητα δόθηκε τιμητική πλακέτα από τον πράκτορα και αντάλλαξαν όλοι ευχές για την νέα χρονιά παρουσία αξιωματικών του λιμενικού σώματος και του πλοίου.

47e89e653814c9098b9257b1a061aaef-b.jpg

Το Διαγόρας έκανε ποδαρικό στο λιμάνι της Μυτιλήνης, λίγο πριν από τις 9 το πρωί της Πρωτοχρονιάς

Quote

Ποδαρικό στο λιμάνι της Μυτιλήνης έκανε λίγο πριν τις 9 το πρωί της Πρωτοχρονιάς το πλοίο Διαγόρας προερχόμενο από Πειραιά και Χίο. Τιμητική πλακέτα στον καπετάνιο του πλοίου έδωσε ο απερχόμενος Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και μαζί με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου του ευχήθηκαν «καλές θάλασσες». Επίσης το παρών έδωσαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης, ο διευθυντής γραμμών Βορείου Αιγαίου και Δωδεκανήσου της Attica Group Αλέξανδρος Βαμβακάς και κεντρικός ναυτιλιακός πράκτορας της Attica Group στη Λέσβο, Ηλίας Πίκουλος.

Πρώτες δηλώσεις για τη νέα χρονιά έκανε επισκεπτόμενος το πλοίο Διαγόρας, ο νέος δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας: «καλή χρονιά στον καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου, καλή χρονιά με υγεία και ενότητα σε όλο τον κόσμο. Ξεκινάμε να στηρίζουμε όποιον έχει ανάγκη και να προσπαθήσουμε αυτό που μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες να το κάνουμε πράξη, να χτίσουμε το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου μας. Όλοι μαζί με την βοήθεια της κοινωνίας θα τα καταφέρουμε!».

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Ποδαρικό στο λιμάνι της Αίγινας από το "Φοίβο"

Quote

Στην ηλιόλουστη πρωτοχρονιάτικη Αίγινα έκανε ποδαρικό  ο "Φοίβος" και το Aero σήμερα το πρωί.

Χθες το βράδυ ο "Απόλλων" στο τελευταίο δρομολόγιο της χρονιάς στις 19.45  αποχαιρέτισε το 2023 σφυρίζοντας τρεις φορές. Κάποιοι και πάλι απόρησαν, αφού εδώ στην Αίγινα δεν έχουμε συνηθίσεις  τις ναυτικές παραδόσεις που ισχύουν σε όλα τα νησιά  της Ελλάδος.

Σήμερα το πρωί πρώτη του νέου μήνα και του νέου έτους το πρώτο πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Αίγινας ήταν ο "Φοίβος" γύρω στις 11.45 καθώς και το AERO.

O  Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς βρέθηκε στο λιμάνι και καλωσόρισε τα πλοία  και ευχήθηκε στα πληρώματα  για καλές θάλασσες. Μια όμορφη εθιμοτυπική επίσκεψη που δείχνει ασφαλώς το σεβασμό και την τιμή στους ανθρώπους που αυτές  τις μέρες εργάζονται προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό και να υπάρχει σύνδεση με τον Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...