Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν και σε πόσους λέει κάτι το όνομα Buquebus, πρόκειται για μια Αργεντίνικη εταιρεία η οποία από το 1984 διασχίζει με τα πλοία της το Rio de la Plata και συνδέει την Αργεντινή με την γειτονική Ουρουγουάη. Μάλιστα σήμερα ο στόλος της εταιρείας απαρτίζεται από 6 πλοία, αποκλειστικά ταχύπλοα τα οποία εκτελούν δρομολόγια από το Buenos Aires της Αργεντινής πρός 4 διαφορετικά λιμάνια στην Ουρουγουάη. Γιατί ασχολούμαι όμως μαζί τους?

 

Γιατί σύμφωνα με τον διεθνή ναυτιλιακά ΜΜΕ συμφώνησαν με την Incat για την κατασκευή ενός ταχυπλόου 130 μέτρων μήκους και 130 εκατομμυρίων δολλαρίων κόστους(μέτρο μήκους κι εκατομμύριο δηλαδή :D) για τις γραμμές τους, και με χωρητικότητα 2,100 επιβατών και 220 ΙΧ αυτοκινήτων. Τέσσερις μηχανές με κινητήριο δύναμη το LNG και πρόθεση για υπηρεσιακή ταχύτητα άνω των 40 κόμβων.  Δεν αναφέρεται πουθενά έτος παράδοσης βέβαια.

Link to comment
Share on other sites

Είναι η εταιρεία που έχει το πιο γρήγορο catamaran, τον Φραγκίσκο. Στο σημερινό δελτίο τύπου, αυτό που αναπαράγουν όλοι, πράγματι δεν έχει ημερομηνία παράδοσης, αφού ακόμα δεν έχουν συμφωνήσει πως θα είναι.

Σημειωτέον, ότι πέρα από τους 2100 επιβάτες, θα έχει το μεγαλύτερο κατάστημα duty free, 3000 τετραγωνικών μέτρων. Μάλλον τα αφορολόγητα μεταξύ των δυο χωρών είναι από τις κύριες πηγές εσόδων. Ότι συνέβαινε το πάλαι ποτέ στα πλοία της Μάγχης.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...