Jump to content
Shipfriends

Ολοκλήρωση προγράμματος κατασκευής κανονιοφόρων


Recommended Posts

Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ναυπηγείων στο Σκαραμαγκά Αττικής η τελετή παράδοσης της κανονιοφόρου «ΚΡΑΤΑΙΟΣ» στο Πολεμικό Ναυτικό.

Με την παραλαβή της κανονιοφόρου «ΚΡΑΤΑΙΟΣ», της τελευταίας εκ των τεσσάρων που κατασκεύασαν τα Ελληνικά Ναυπηγεία για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος τύπος πλοίων περιλαμβάνει πολλές και σημαντικές τεχνολογικές αναβαθμίσεις, ενώ η σχεδίασή του βασίστηκε αποκλειστικά στην προηγούμενη τεχνογνωσία των Ελληνικών Ναυπηγείων και αποτελεί μετεξέλιξη των προηγούμενων κανονιοφόρων τύπου «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» και «ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ», που επίσης ναυπηγήθηκαν από την εταιρία.

Τα πλοία κατασκευάζονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ποιοτικού συστήματος ISO 9001. Παράλληλα, τα Ελληνικά Ναυπηγεία έχουν σχεδιάσει, αναπτύξει και εφαρμόσει σύστημα ολοκληρωμένης υποστήριξης (ILS) για τα συγκεκριμένα πλοία.

πηγη: η express

Link to comment
Share on other sites

Tο ερωτημά μού είναι αν έχει αρχίσει η κατασκευή των τριών υποβρυχίων U 214 στα ναυπηγεία Σκαραμανγκά και αν έχουν λυθεί τα προβλήματα με το προσωπικό των ναυπηγειών και την HDW. Να σημειωθεί ότι τα υποβρύχια αυτά τα κατασκευάζει κανονικά στην Γερμανία η HDW και τώρα εκεί κατασκευάζεται μόνο το πρώτο.

Τουλάχιστον έτσι προέβλεπε η αρχική συμφωνία..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...