Jump to content
Shipfriends

Θανατηφορο Ατυχημα στο Κρητη Ι


Recommended Posts

Σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης του Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΡΗΤΗ Ι», μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά προερχόμενο από Ηράκλειο, 48χρονος οδηγός, στην προσπάθειά του να συνδέσει τον ελκυστήρα με το επικαθήμενο όχημα, παρασύρθηκε από τον συρμό και εγκλωβίστηκε μεταξύ καμπίνας οδηγού του ελκυστήρα και της κολόνας του γκαράζ του πλοίου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο παραπάνω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε κρίσιμη κατάσταση στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργεί το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Πηγη το ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ:

22 Σεπτεμβρίου 2005 - 10:46

Θανατηφόρο δυστύχημα σε πλοίο της ΑΝΕΚ

Νεκρός 48χρονος οδηγός φορτηγού

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες νωρίς το πρωί, μέσα στο γκαράζ του Ε/Γ-Ο/Γ "Κρήτη I" της ΑΝΕΚ, που είδε δέσει στο λιμάνι του Πειραιά, ένα επαγγελματίας οδηγός νταλίκας, όταν σφηνώθηκε μεταξύ του οχήματός του και μιας κολόνας του γκαράζ. Ο άτυχος οδηγός κυριολεκτικά συνεθλίβη και, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, πέθανε λίγο αργότερα. Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκφόρτωσης του πλοίου. Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα ακολουθούσε, όταν ο 48χρονος οδηγός πλησίασε με τον τράκτορά του μια ρυμουλκούμενη καρότσα γεμάτη εμπορεύματα, για να τη συνδέσει και να τη μεταφέρει έξω από το πλοίο. Ξαφνικά, και ενώ ο οδηγός προσπαθούσε να ανυψώσει την καρότσα στο ύψος της ρυμούλκας, αυτή μετακινήθηκε ελαφρά, και με το τεράστιο βάρος της παρέσυρε το 48χρονο και τον εγκλώβισε μεταξύ της καμπίνας οδηγού του τράκτορα και της κολόνας του γκαράζ του πλοίου, τραυματίζοντάς τον βαρύτατα. Το γεγονός έγινε αμέσως αντιληπτό από συναδέλφους του άτυχου άνδρα και από μέλη του πληρώματος, που ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Λίγα λεπτά αργότερα ο τραυματισμένος οδηγός άφηνε τη στερνή του πνοή μέσα στο νοσοκομειακό όχημα, ενώ μεταφερόταν στο Τζάννειο Νοσοκομείο, όπου απλώς οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του... Προανάκριση ανέλαβε να διενεργήσει το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων του άτυχου οδηγού, επρόκειτο για έναν έμπειρο επαγγελματία, ο οποίος δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές ούτε καν για παρατηρήσεις πάνω στη δουλειά του. Όπως λένε, χθες «ήταν η άτυχη στιγμή του». Προφανώς δεν υπολόγισε με την απαιτούμενη ακρίβεια την απόσταση της καρότσας από τη ρυμούλκα, δεν "έδεσε" καλά η τελευταία, με αποτέλεσμα μια ελάχιστη μετακίνηση του οχήματος να επιφέρει το τραγικό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, οι συνάδελφοι του άτυχου οδηγού, όπως τόνιζαν χθες, δεν ήταν σε θέση να του προσφέρουν την παραμικρή βοήθεια, αφού όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...