Jump to content
Shipfriends

Σύγκρουση του Φ/Γ ΜΑΔΑΡΕΣ στο Πορθμό του Ευρίπου στις 13/05/16


Recommended Posts

Πρόσκρουση Φ/Γ πλοίου επί της Βοιωτικής πλευράς γέφυρας Πορθμού Ευρίπου στις 13/05/16

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, ότι το Φ/Γ ''ΜΑΔΑΡΕΣ'' N.Π 12258, με οκταμελές πλήρωμα και έμφορτο με κάρβουνο, προσέκρουσε, κατά την διάρκεια χειρισμών διέλευσης της γέφυρας Πορθμού Ευρίπου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με την πρωραία αριστερή πλευρά επί της Βοιωτικής Ακτής.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η στρέβλωση της λαμαρίνας της πρωραίας μάσκας του πλοίου. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων, πλην υλικών ζημιών επί της Βοιωτικής πλευράς και ειδικότερα επί των σημείων της πρόσκρουσης, ενώ το Φ/Γ συνέχισε την πορεία του προς το βόρειο λιμένα Χαλκίδας, όπου  αγκυροβόλησε ασφαλώς. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο 56χρονος Πλοίαρχος  και πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του  κ. Εισαγγελέα.

 

Πηγη: ΥΕΝ

 

Υπάρχει ένα βίντεο που έχει ανέβει στο facebook από το χρήστη Antonios Chatziapostolou

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...