Jump to content
Shipfriends

Noor (ΙΜΟ 8935299)


Recommended Posts

Να θυμηθούμε τα ξεχασμένα μας πρώην ρώσσικα πλοιάρια, με 1, 2, φωτογραφίες του ΘΡΑΚΗ ΙΙ από τον Λιμένα της Θάσου και τον Ιούλιο του 2010.

Και οι δύο φωτό έχουν επιλογή για μεγαλύτερη ακόμα ανάλυση, πράγμα που τουλάχιστον στην δεύτερη είναι αναγκαίο.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Να θυμηθούμε τα ξεχασμένα μας πρώην ρώσσικα πλοιάρια, με 1, 2, φωτογραφίες του ΘΡΑΚΗ ΙΙ από τον Λιμένα της Θάσου και τον Ιούλιο του 2010.

ΘΡΑΚΗ ΙΙ is now NOOR since June 2011, flag Sierra Leone [Equasis] and has been in Port Said.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ενδιαφέρουσα πράγματι η ιστορία για το ΘΡΑΚΗ ΙΙ,

Ένα πραγματικά κοσμογυρισμένο σκάφος το οποίο κατασκευάστηκε το 1994 στη Ουκρανία και στη Θάσο ήρθε ως τουριστικό και εξυπηρετούσε με περιηγητικούς πλόες τη Θάσο, αλλά και τη Σαμοθράκη. Η καριέρα του συνεχίστηκε στο εξωτερικό με δυο χρόνια ναύλωση αρχικά στη Σρι Λάνκα (νοτιοανατολικά της Ινδίας) και από εκεί στην Αγγλία. Η επιστροφή του στην Ελλάδα του έφερε μια καλή επισκευή και έναν μακροχρόνιο παροπλισμό μέχρι να επαναδραστηριοποιηθεί στη γραμμή Πρίνος – Καβάλα. Το πλοίο πουλήθηκε το 2011 σε εταιρεία Ιορδανικών συμφερόντων και σήμερα βρίσκεται στην Αίγυπτο. Τέλος να αναφέρουμε ότι το πλοίο ανήκε στη THASSOS FERRIES.

Πηγή : thesshipping.blogspot.com

και σίγουρα δεν δύναμαι να την αμφισβητήσω. Πρέπει όμως να παρατηρήσω ότι μου φαίνεται από απίστευτη έως τελείως απίθανη η αναφορά ότι το πλοιάριο ήρθε στην Ελλάδα, ναυλώθηκε (!!!) κατόπιν στην Σρι Λάνκα :o (στην άλλη άκρη της υφηλίου), από εκεί πήγε στην Αγγλία :o και επέστρεψε και πάλι μετά στην χώρα μας. Επαναλαμβάνω ότι δεν δύναμαι -ελλείψει στοιχείων- να την αμφισβητήσω, αλλά αν πράγματι είναι αληθινά τα όσα αναφέρονται στο blog, θα πρέπει η ιστορία του πλοιαρίου να καταγραφεί στα παγκόσμια ναυτιλιακά χρονικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Το Θράκη ΙΙ (IMO No: 8935299) έχει μετονομαστεί σε Noor, το πλοίο άλλαξε σημαία το 2012 σε Μολδαβίας. Το πλοίο είναι κατασκευασμένο το 1994 και ανήκει στην εταιρεία Noor Co Ltd με έδρα το Λονδίνο στην Αγγλία. Προηγούμενα ονόματα του πλοίου ήταν Evpatoria 53 και Θράκη ΙΙ. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...