Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

 Το άνοιγμα της γραμμής Λήμνος - Τσανάκαλε επιδιώκουν οι φορείς της Λήμνου.

Το άνοιγμα της γραμμής Λήμνος - Τσανάκαλε επιδιώκουν οι φορείς της Λήμνου, μετά και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στην έκθεση τουρισμού στην Σμύρνη, κλείστηκαν συμφωνίες για την δρομολόγηση ενός πλοίου τύπου καταμαράν της εταιρείας «Gestas», που θα συνδέσει την Λήμνο με το Τσανάκαλε, σε συγκεκριμένα δρομολόγια.

Η συμφωνία αφορά 10 δρομολόγια, καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού. Το πρώτο θα ξεκινήσει στις 15 Μαΐου, ενώ τα επόμενα θα γίνουν τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, τρία περίπου κάθε μήνα. Τα περισσότερα δρομολόγια θα είναι σε ημέρες που οι Τούρκοι έχουν αργίες και θα είναι πακέτα 3ήμερων ή 4ήμερων διακοπών.

Η συγκεκριμένη συμφωνία δεν προβλέπει τακτικά δρομολόγια, όπως υπήρχαν στη γραμμή πριν από δύο χρόνια, αλλά ειδικά ναυλωμένα για την πραγματοποίηση συγκεκριμένων ταξιδιών, για τα επόμενα δύο χρόνια. Η συγκεκριμένη σύνδεση Τσανάκαλε - Ίμβρου - Λήμνου, δεν είχε φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και διακόπηκε πριν δύο χρόνια. Το ταξίδι ήταν αρκετές ώρες και δεν ήταν εφικτή η πραγματοποίηση ταξιδιών για ολοήμερες ή ολιγοήμερες διακοπές.

Στην Έκθεση Τουρισμού της Σμύρνης κλείστηκαν συγκεκριμένες συμφωνίες, ενώ από την πλευρά τους οι τουριστικοί πράκτορες της Λήμνου θα μεριμνήσουν για την πραγματοποίηση ταξιδιών από τη Λήμνο για την Τουρκία. Από την πλευρά της Τουρκίας, ξεκίνησε συνεργασία με τουριστικά πρακτορεία σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και Προύσα, ενώ αν υπάρξει ενδιαφέρον, θα αυξηθούν τα δρομολόγια.

Οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς της Λήμνου, δείχνουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το ενδιαφέρον που θα παρουσιάσει η γραμμή, καθώς υπήρχε το υποτονικό ενδιαφέρον των προηγούμενων χρόνων.

Η ναύλωση του καταμαράν και η σύνδεση της Λήμνου με το Τσανάκαλε, ανοίγει την αγορά της Τουρκίας. Παρόμοιο εγχείρημα πήγε να επιτευχθεί και με την αεροπορική σύνδεση του νησιού με την Σμύρνη. Το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από την αεροπορική εταιρεία «Αstra», για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Σμύρνη, όμως η συγκεκριμένη πρόταση δεν προχώρησε καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν δόθηκε σχετική άδεια στη συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου δρομολογίου.

Από την πλευρά τους, οι τουριστικοί πράκτορες της Λήμνου σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια του νησιού, εντείνουν την προσπάθεια τους για το άνοιγμα αλλά και την συνέχιση αυτής της συνεργασίας, καθώς τα τελευταία χρόνια το νησί αντιμετωπίζει σημαντική πτώση του τουρισμού, αφού το μεγαλύτερο μέρος ήταν εσωτερικός, προερχόμενος κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα, σε κάθε δρομολόγιο από Τσανάκαλε για Λήμνο, έχουν προβλεφθεί να διατεθούν δέκα περίπου θέσεις για δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες, ώστε να υπάρξει και η κατάλληλη προβολή της Λήμνου στην Τουρκία.

 

Πηγη: Emprosnet

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ανακοινώθηκαν και επισήμως τα δρομολόγια που θα συνδέουν τη θερινή περίοδο το Çanakkale με τη Λήμνο, με το πρώτο να ξεκινά στα μέσα Μαΐου και να ολοκληρώνονται μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, η τουρκική εταιρεία Gestaş δρομολογεί στη γραμμή πλοίο τύπου καταμαράν, και έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα με συγκεκριμένα δρομολόγια τα οποία θα υλοποιήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Το πρώτο δρομολόγιο θα γίνει στις 15 Μαΐου από Çanakkale για Λήμνο και το τελευταίο στις 18 Σεπτεμβρίου, με επιστροφή στην Τουρκία στις 21 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την εταιρεία Alpha Service, προβλέπει 10 εκδρομικά πακέτα για όλο το καλοκαίρι, ενώ θα γίνουν αντίστοιχα 20 δρομολόγια. Η πώληση των ταξιδιωτικών πακέτων έχει ήδη ξεκινήσει από τα τουρκικά πρακτορεία, με το πρώτο να είναι στις πέντε και όλα τα υπόλοιπα στις τέσσερις διανυκτερεύσεις. Το πλοίο στα οκτώ δρομολόγιά του θα ξεκινά από Çanakkale κάθε Τετάρτη και θα επιστρέφει Κυριακή, ενώ στο πρώτο θα επιστρέψει Δευτέρα.

 

Πηγη: EMPROSNET

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Γνωρίζει μήπως κανείς αν έκτοτε έγινε ξανά κάποια κίνηση από τους αρμόδιους φορείς για συνεννόηση και επαναλειτουργία της γραμμής;

Αν θυμάμαι καλά υπήρξε και παλιότερα (2010? ) σύνδεση, αν και το εγχείρημα του 2014 έληξε κάπως άδοξα...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...