Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Παιδιά, μήπως ξέρετε πού μπορώ να βρω πληροφορίες και καμιά φώτο γι' αυτό το... Α/Κ ΠΑΝΑΓΙΑ ΛΕΒΙΘΟΥ που υποτίθεται πάει στη Λεβίθα, όπως και πού μπορώ να βρω δρομολόγια??  Το Openseas δεν αναφέρει τίποτα γι' αυτό.  Έχει στάνταρ ώρες ή λειτουργεί κάπως σα θαλάσσιο ταξί, δλδ όποτε έχει κάποιον επιβάτη??  Ακόμη, η συντομογραφία Α/Κ τι σημαίνει??  Μήπως ξέρει κάποιος φίλος κάτι απ' αυτά??  Ευχαριστώ πολύ, παιδιά!!!   :)

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να γνωρίζω πολλά για το θέμα, Α/Κ σημαίνει αλιευτικό και το Παναγία Λεβιθού ΝΠ36 μας προκύπτει ξύλινο σκάφος 11.4μ. Στις άγονες το έχουν ένα δρομολόγιο τη βδομάδα, οπότε το πιο λογικό είναι όποτε είναι καλός ο καιρός να γίνεται το ταξίδι. Όχι τίποτα άλλο, αλλά στο χάρτη φαίνεται το Πάτμος - Λεβιθα να είναι πάνω από 20 νμ, και μάλιστα ταξίδι στο ανοιχτό πέλαγος, οπότε το χειμώνα θέλει κότσια να το αποφασίσεις το ταξίδι. Ένα τηλέφωνο στο Λ/Χ Πάτμου υποθέτω θα ήταν κατατοπιστικό για θέματα δρομολογίων κλπ.

Αν υπάρχει καμμιά φωτογραφία, ευπρόσδεκτη. 

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

Α, αλιευτικό είναι δλδ.  Μήπως ανήκει σε κάποιον ψαρά από εκεί τότε...  Απ' όσο ξέρω, η Λεβίθα στην απογραφή του 2011 αριθμεί 8 κατοίκους.  Ίσως κάποιος διαθέτει το σκάφος του και για δρομολόγια...  Μου κίνησε την περιέργεια όταν αρχικά βγήκαν οι προκηρύξεις των άγονων γι' αυτό το δρομολόγιο, γιατί δεν είχα ιδέα ότι μπορεί κάποιος άσχετος με το νησί να πάει εκεί.  Νόμιζα ότι οι κάτοικοι εξυπηρετούνται μόνοι τους...   ^_^  Θα είναι πολύ ενδιαφέρον ένα τέτοιο παράτολμο ταξίδι πάντως, και μάλιστα μες στο Αιγαίο όχι σε κάποιο εξωτικό μέρος.  Σ' ευχαριστώ πολύ Chiotis!!!   :)  Όσο να' ναι αρκετές απορίες μου λύθηκαν.  Thank u!!!   :)  

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...