Jump to content
Shipfriends

Massimo M (IMO 7411387)


Recommended Posts

Κοιτώντας σήμερα την ιστορία του πλοίου, έφαγα ένα flashback και συνειδητοποίησα πως εκτός από Massimo M, το έχω δει και με άλλο όνομα. Για να συνοψίσουμε το πλοίο είναι χτισμένο στη Νορβηγία για λογαριασμό της Fred Olsen το σωτήριον έτος 1975 και έχει περάσει σχεδόν όλη του την καριέρα στη Βαλτική και τη Βόρεια Θάλασσα για λογαριασμό της DFDS Tor LIne η οποία και το κράτησε στο στόλο της για πάρα πολλά χρόνια σαν Tor Norvegia και Tor Neringa σε διάφορες γραμμές. Το 2010 πέρασε στην ιδιοκτησία της Moby Lines κι από τότε συνδέει το Livorno με την Olbia στη Σαρδηνία. Το έχουμε δει ήδη στο Livorno, το βλέπουμε εδώ και στην Olbia, επίσης και σε μακρινή νυχτερινή φωτογραφία.

Έχει όμως περάσει και από την Ελλάδα! Είμαστε στο τέλος Οκτωβρίου του 2005 και το πλοίο έρχεται για δεξαμενισμό στο Πέραμα με το όνομα Tor Neringa, το βλέπουμε εδώ και από πλώρα.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Αεροφωτογραφία του πλοίου στο λιμάνι του Όσλο, στο ξεκίνημα της καριέρας του ως BALDUIN με τα σινιάλα της Fred Olsen. H φωτογραφία συνοδεύει κείμενο για τον τρόπο σύνδεσης του πλοίου με την προβλήτα , τα λεγόμενα linkspan, εξοπλισμό απαραίτητο για τις φορτεκφορτωσεις των πλοίων ro-ro που την εποχή εκείνη (10ετία 1970) γνώριζαν ραγδαία ανάπτυξη.

post-1854-0-93425400-1349622886_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

...και τον οποίο εξοπλισμό δεν έχουμε δει ακόμα στην Ελλάδα, 40 χρόνια μετα. Α ξέχασα, κάποτε ήθελε να τον φέρει η Attica στην Πάτρα αλλά το ξεφτιλισμένο ελληνικό κράτος δεν της το επέτρεψε "διότι διετάρασσε τον ανταγωνισμό". Πάλι καλά που δεν απαγόρευσαν και τα νεότευκτα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Αυτό δεν ξέρω πως το χάσαμε, αλλά το Massimo M μας έχει αφήσει χρόνους. Σε συνέχεια μιας φωτιάς που ξέσπασε ενώ έπλεε πλησίον της Olbia στις 19 Ιουνίου του 2013, και παρά το γεγονός πως το πλήρωμα έσβησε τη φωτιά και το πλοίο προσέδεσε ασφαλώς στην Olbia, το πλοίο βγήκε επί της ουσίας constructive total loss και οδηγήθηκε σε παραλία που δεν κάνει κανείς μπάνιο :D, για τα περαιτέρω. Εδώ σε μια από τις τελευταίες του ίσως φωτογραφίες, λίγες μέρες μετά το ατύχημα, τον Ιούλιο του 2013 στην Olbia. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...