Jump to content
Shipfriends

Εντοπισμός και κατάσχεση "τσιγαράδικου" στον Αργολικό Κόλπο


Recommended Posts

Ευρεία επιχείρηση δυνάμεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και εντοπισμός Φορτηγού πλοίου με λαθραία τσιγάρα στον Αργολικό Κόλπο.

Τρίτη 01/05/2012

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και, ειδικότερα, της λαθρεμπορίας τσιγάρων, συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα, από προσωπικό του Κλάδου Ασφάλειας του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και κλιμακίου της Διοίκησης Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, έξι (06) αλλοδαποί, μέλη πληρώματος του Φ/Γ «STENLAND» σημαίας Κομόρες.

Το πλοίο εντοπίστηκε μετά από ευρείας έκτασης επιχείρηση από δύο (02) πλοία ανοιχτής θαλάσσης ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Αγ. Νικολάου Αργολίδας και οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κοιλάδας Αργολίδας. Στο ανωτέρω πλοίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 60 κούτες (box) τσιγάρων, τρία (03) πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, δέκα (10) χαρτονομίσματα των 500 € καθώς και ταινιόδρομος.

Παράλληλα, μετά από συντονισμένες έρευνες δυνάμεων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, εντοπίστηκε στη χερσαία περιοχή Τραχιάς Αργολίδας τριαξονικό φορτηγό όχημα στο οποίο βρέθηκαν 800 χαρτοκιβώτια (mastercases) λαθραίων τσιγάρων, που είχαν παραληφθεί από το ανωτέρω πλοίο, ενώ συνελήφθη ο ημεδαπός οδηγός του.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πόρτο Χελίου, ενώ το φορτηγό πλοίο, το φορτηγό όχημα, οι ποσότητες των λαθραίων τσιγάρων, τα πλαστά χαρτονομίσματα, το χρηματικό ποσό και ο ταινιόδρομος κατασχέθηκαν.

Πηγή : Ελληνική Ακτοφυλακή

Link to comment
Share on other sites

Στο ανωτέρω πλοίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 60 κούτες (box) τσιγάρων....

...τριαξονικό φορτηγό όχημα στο οποίο βρέθηκαν 800 χαρτοκιβώτια (mastercases) λαθραίων τσιγάρων...

Όταν αρχικά διάβασα για "60 κούτες (box) τσιγάρων", σκέφτηκα "σιγά το λαθρεμπόριο, 60 κούτες (box) μπορεί να αποτελούν προμήθειες μόνο και μόνο για έναν θεριακλή καπετάνιο" :D . Αλλά μετά διάβασα και για τα 800 χαρτοκιβώτια και ήρθε κι έδεσε το πράμα.

Να δούμε και το σώμα του εγκλήματος, μιας και ανέκαθεν τα "λαθρεμπορικά τσιγαράδικα", και μόνο στο άκουσμα, μου προκαλούσαν μιά "γοητεία". Ιδού το super-dooper βαπόρι λοιπόν STENLAND (ΙΜΟ 6727296), σε δεξαμενισμό προ διμήνου μόλις στο Μαυροβούνιο.

ShipSpotting.com

1508554.jpg

1508557.jpg

© Godra

Κατασκευασμένο το 1967, με προηγούμενα ονόματα Beth Annja, Gullsand, Gullfjell. Υπό σημαία Comores και με αμέσως προηγούμενη αυτή της Ιρλανδίας.

Link to comment
Share on other sites

Xθες ημουν στην κοιλαδα και το ειδα το περιστατικο.Ειχαν βγαλει ολα τα κουτια,πολλα οχι 60 πολυ παραπανω, στον ντοκο και τα φορτωναν σε τριαξονικο φορτηγο στο λιμανι ηταν και το πλωτο του λιμανικου φουρνοι

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...