Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη Ε/Γ–Ο/Γ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ» στην Κέρκυρα

Πηγή: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ

Μηχανική βλάβη παρουσίασε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, το Ε/Γ–Ο/Γ «ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Π. 11041, ενώ βρισκόταν στη διαδικασία κατάπλου στο νέο λιμένα Κέρκυρας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα, με 41 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Απαγόρευση απόπλου στο Ε/Γ-Ο/Γ Νικόλαος στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ-ΚΛ ''ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Ν.Π. 11041, ότι κατά τη διαδικασία ανύψωσης (βίρα) της πρωραίας αριστερής άγκυρας, παρατηρήθηκε εμπλοκή της στο μηχανισμό του Νο1 πρωραίου αριστερού ελικοπηδαλίου, Νο1 αριστερής κύριας μηχανής.

Στο εν λόγω πλοίο, το οποίο είχε προγραμματισμένο απόπλου από το νέο λιμένα Κέρκυρας για λιμένα Ηγουμενίτσας, επέβαιναν διακόσιοι εξήντα οχτώ (268) επιβάτες, τριάντα ένα (31) Ι.Χ., δεκατρία (13) Φ/Γ, τέσσερα (04) λεωφορεία και ένα (01) Δ/Κ.

Ανωτέρω επιβάτες και οχήματα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχήαπαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης βλάβης/ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

 

Link to comment
Share on other sites

το πλοιο, εχει μια αγκυρα σε καθε πλωρη, στην "αριστερη" μασκα. στη θεση* που δενει στην κερκυρα, εχει τη θαλασαα απο "δεξια". ειναι πολυ ευκολο αν ειχε χρειαστει να φουνταρει, να μπλεξει η καδενα με το ελικοπηδαλιο.

 

* απο αλλο πλοιο η φωτο, απλα για να δειτε τη θεση.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...