Jump to content
Shipfriends

Η Cosco προσβλέπει σε μερίδιο του τερματικού σταθμού Euromax στο Ρότερνταμ


Recommended Posts

H κινεζική Cosco προσβλέπει σε μερίδιο του τερματικού σταθμού Euromax στο λιμάνι του Ρότερνταμ, που κατασκευάστηκε από την τοπική εταιρεία φορτοεκφορτώσεων ΕCT και την P&O Νedlloyd, αν η απόκτηση του ελέγχου των αγγλο-ολλανδικών γραμμών από την Moller-Maersk επιφέρει μια αλλαγή στο καθεστώς ιδιοκτησίας.
Σύμφωνα με την Lloyd's List, η κινεζική εταιρεία θα επιθυμούσε, επίσης, να επενδύσει στην ανάπτυξη τoυ Maasvlakte 2, στο ίδιο λιμάνι, σύμφωνα με όσα φαίνεται να έχουν μάθει Ολλανδοί αξιωματούχοι.
O τερματικός σταθμός Euromax, που αποτελεί κοινοπραξία με μερίδιο 50% - 50%, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στα τέλη του 2007, ή στις αρχές του 2008 και σε πρώτη φάση θα έχει ετήσια χωρητικότητα της τάξης των 1,5 εκατ. teu.
H Cosco που ετοιμάζεται για εισαγωγή στο χρηματιστήριο και έχει φιλοδοξίες να επεκτείνει τις δραστηριότητές της τόσο στον τομέα των δρομολογίων κοντέινερ όσο και στον τομέα των τερματικών σταθμών, έκανε γνωστό το ενδιαφέρον της για τον τερματικό σταθμό Eutomax στη διάρκεια μιας συνάντησης στο Πεκίνο μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας και μελών μιας ολλανδικής αντιπροσωπείας στην οποία μετείχε ο Bιμ Βαν Σλούις ανώτερος παράγοντας του λιμανιού του Ρότερνταμ.




απο το κερδος

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...