Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη φορτηγού πλοίου εντός του λιμένα Κορίνθου


Recommended Posts

Σε αβαθή εντός του λιμένα Κορίνθου προσάραξε το φορτηγό πλοίο Klaipeda Spirit σημαίας Αγ. Βικεντίου με 16μελες πλήρωμα. Το πλοίο μεταφέρει ξυλεία.

Ναυτεμπορική

και μια φωτο απο το shipspotting

Ship+Photo+KLAIPEDA+SPIRIT.jpg

Link to comment
Share on other sites

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου «KLAIPEDA SPIRIT» στην Κόρινθο

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Σε αμμώδη αβαθή εντός του λιμένα της Κορίνθου προσάραξε, το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διαδικασία χειρισμών απόπλου, το Φ/Γ «KLAIPEDA SPIRIT» σημαίας Αγίου Βικεντίου, με πλήρωμα 16 αλλοδαπούς, καλά στην υγεία τους. Το Φ/Γ επρόκειτο να αποπλεύσει από το λιμάνι της Κορίνθου με προορισμό τον λιμένα Πειραιά με υπόλοιπο φορτίου ξυλείας.

Από την προσάραξη δεν αναφέρθηκε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε ρύπανση της θάλασσας, ενώ με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΑΡΤΕΜΙΣ 4» Ν.Π.2793 και με ίδια μέσα του πλοίου γίνονται προσπάθειες αποκόλλησης.

Από τη Λιμενική Αρχή Κορίνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι επιθεωρήσεώς του και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Συνέχεια ενημέρωσης για το Φ/Γ «KLAIPEDA SPIRIT»

Συνέχεια ενημέρωσης για το Φ/Γ «KLAIPEDA SPIRIT» σημαίας Αγίου Βικεντίου, το οποίο είχε προσαράξει στις 20/09/2010 στον λιμάνι της Κορίνθου, με δεκαέξι (16) αλλοδαπούς ναυτικούς.

Το πλοίο αποκολλήθηκε σήμερα στις 17.45 με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΕΚΤΟΡ» Ν. Πειραιά 11949, χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

Μετά την αποκόλληση το «KLAIPEDA SPIRIT» πλαγιοδέτησε με ασφάλεια στη νότια πλευρά του λιμένα, ενώ αύριο πρόκειται να γίνει επιθεώρηση των υφάλων από δύτη, παρουσία του νηογνώμονα που το παρακολουθεί

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...