Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Προχτες που ανοιγα το θεμα για την Companie du Ponant, πηρα πρεφα οτι δεν εχουμε thread για την Swan Hellenic, παρολο που εχουμε πολλες αναφορες σε αυτην μεσα στο shipfriends.

H εταιρεια ξεκινησε τα πρωτα μεταπολεμικα χρονια, το 1954, με στοχο να προσφερει σε διανοουμενους και ψαγμενους ευπορους βρετανους, κρουαζιερες σε αρχαιολογικους τοπους. την ξεκινησε το ταξιδιωτικο γραφειο Swan στην Αγγλια (εξ ου και το Swan) με προορισμους κυριως αρχαιοτητες στον Ελληνικο χωρο (να και το Hellenic). Nαυλωσαν τον Μιαουλη του Νομικου, εβαλαν εξειδικευμενο πληρωμα και εναν διακεκριμενο αρχαιολογο, για να ενημερωνει τους επιβαινοντες. Σταδιακα ολα αυτα τα χρονια εχει διαμορφωθει μια παγια πολιτικη, διαλαξεων και ομιλιων on board, που να σχετιζονται με τους επισκεπτομενους προορισμους.

Η Swan μετα τον Νιαουλη και το παλιο Αιγαιον, ναυλωσε το παλιο Ankara και απο το 1974 ως το 1986 ειχε μονιμα ναυλωμενο τον Ορφεα της Ηπειρωτικης. Απο το 1986 οι κληρονομοι των Swan ειχαν πουλησει την εταιρεια στην P&O, χωρις ομως να αλλαξει ο χαρακτηρας της εταιρειας και το κοινο στο οποιο απευθυνοταν.

Απο το 96 η εταιρεια δραστηριοποιοταν με το δικο της πλεον πλοιο, το Minerva. To πλοιο ειχε ξεκινησει να κατασκευαζεται ως σοβιετικο ερευνητικο πλοιο (Οkean) στην τοτε ΕΣΣΔ, αλλα τελικα αποπερατωθηκε ως κρουαζιεροπλοιο για την Swan Hellenic στην ιταλια. το πλοιο δουλεψε για την εταιρεια ως το 2003, οποτε αντικατασταθηκε απο το πρωην R8 (ηδη στα χερια της Carnival που το 2003 αγορασε την P&O Cruises_) που ταξιδεψε ως ΜΙΝΕRVA II (και οχι 2 :P).

Αρχες του 2007 η Carnival ανακοινωνει oτι κλεινει την Swan Hellenic ως ασυμφορη (μπορει να εφταιγε και το μεγαλο πλοιο γι'αυτο) και το Minerva ΙΙ θα παει στην Princess Cruises. Στην Αγγλια γινεται ενας μικρος χαμος, γιατι η Swan Hellenic θεωρειται στοιχειο της Βρετανικης Κουλτουρας (οπως εγινε εδω οταν απειληθηκε απαγορευση του κοκορετσιου ;)) και μετα απο λιγες εβδομαδες ο τελευταιος (προ Carnival) προεδρος της P&O, ο Λορδος Sterling, ανακοινωσε οτι αγορασε το εμπορικο σημα και το πελατολογιο της Swan Hellenic. Σε λιγους μηνες επαναγορασε και το πρωην Minerva που βολοδερνε αναμεσα σε Saga και Phoenix Reisen.

Μετα τα απαραιτητα φρεσκαρισματα, το πλοιο ξεκινησε το 2008, εχει ηδη δυο επιτυχημενες σαιζον και παει για την τριτη. Προσφερονται κρουαζιερες για παρα πολλους προορισμους. Συνεχιζεται η παραδοση των διαλεξεων on board με διακεκριμενους ομιλητες (οχι μονο αρχαιολογους, αλλα γεωλογους, ηφαιστιολογους κλπ, αναλογα με τον προορισμο).

Πραγματικα παραμυθενια ακουγονται αυτα και σιγουρα ξεφευγουν απο τη διαδεδομενη αμερικανια της μαζικης κρουαζιερας, οπου προορισμος ειναι το αιθριο του κρουαζιεροπλοιου και ο καταναλωτης/επιβατης δεν ξερει, ουτε θελει να μαθει σε ποιο μερος του κοσμου ειναι.

Απο τιμες, παμφθηνα :P. 1500λιρες περιπου η 15μερη στη δικλινη εσωτερικη μεχρι... οσο παει. Θα τους δουμε φετος σε πειραια, ιτεα, ναυπλιο, πατμο, σαντορινη και ροδο, αλλα οχι για πολλα calls.


OurShip.Minerva.Img.jpg


YΓ: αλλο ευρωπη και αλλο νευροκοπι. (αλλο swan hellenic & αλλο hellenic seaways :P)

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 years later...
  • 2 years later...

Προχθές το Minerva ακύρωσε τη πρώτη κρουαζιέρα για το 2017 από τη Μασσαλία και δυστυχώς ο λόγος είναι ότι η μητρική εταιρεία (All Leisure Holidays Group) που ανήκει η Swan Hellenic κήρυξε παύση εργασιών μιας και ήταν αρκετά ζημιογόνος η δραστηριοποίηση της στο τμήμα της κρουαζιέρας.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 years later...

H Swan Hellenic θα επιστρέψει στην ενεργό δράση από το 2021 με δυο expeditions πλοία που θα ναυπηγηθούν στο Helsinki Shipyard, το Vega 1, που θα παραδοθεί το Νοέμβριο του 2021 και το Vega 2, που θα παραδοθεί τον Απρίλιο του 2022.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...