Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

Παρέλειψα να αναφέρω πως η έναρξη της καινούριας γραμμής τοποθετείται κάπου στο Μάιο. 

Posted

Κάπου διάβασα σε ηλεκτρονικό μέσο(δεν έχω διαθέσιμο το λινκ, ούτε το site), ότι η DFDS θα έχει Γαλλία-Ελλάδα(Πάτρα)-Τουρκία; (συγγνώμη αν έχει γραφτεί κάπου αλλού και δεν το έχω δει)

Posted

Έχεις δίκιο φίλε @panag, η DFDS έχει ξεκινήσει μια εβδομαδιαία προσέγγιση στην Πάτρα ως μέρος της γραμμής Yalova - Sete στο δρομολόγιο του Σαββάτου από Yalova. Απ' ό,τι βλέπω όμως μόνο στο σκέλος προς Γαλλία (τουλάχιστον για τις επόμενες 15 μέρες). Ήδη έχει προσεγγίσει το Aspendos Seaways και ακολουθούν τα Paqize και Assos Seaways!

• 1 month later...
Posted

Η DFDS ανανέωσε μια υπάρχουσα συμφωνία με το Δανέζικο Υπουργείο Αμύνης και το ARK Project, το οποίο είναι μια συνεργασία ανάμεσα στα ΥΕΑ της Δανίας και της Γερμανίας για άμεση δυνατότητα πρόσβασης σε πλωτά ro-ro μέσα που θα δύνανται να μεταφέρουν εξοπλισμό, προμήθειες και ίσως και κάποιο λίγο προσωπικό, όπου υπάρχει ανάγκη. Στα πλοία που εμπλέκονται έχουν γίνει κάποιες συμμορφώσεις ανάλογα με το τι τους ζητάται από το Δανέζικο ΥΕΑ και η ιδέα είναι πως τα εν λόγω πλοία εφ’ όσον ζητηθεί από την DFDS θα μπορούν να διατεθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα για τις ανάγκες τις οποίες οφείλουν να καλύψουν. Η παρούσα συμφωνία λήγει το 2026 και τώρα έχουμε μια επέκταση της συμφωνίας για άλλα 6 χρόνια. Τα πλοία που εμπλέκονται είναι τα Ark Futura, Ark Dania, Ark Germania(τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν είχαν το Seaways στα ονόματά τους) όπως επίσης και τα αδελφά Britannia και Suecia Seaways. Συνολικά εμπλέκονται 8 ρορό της εταιρείας, οπότε μου λείπουν 3 ονόματα ακόμη.

• 3 months later...
Posted
On 1/17/2025 at 1:34 PM, Nick the Greek said:

Παρέλειψα να αναφέρω πως η έναρξη της καινούριας γραμμής τοποθετείται κάπου στο Μάιο. 

Όπερ και εγένετο. Το Belgia Seaways έφυγε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου από το Rotterdam, στο Vilagarcia ήταν την Τρίτη από το πρωί μέχρι το βράδυ και αύριο πάλι θα βρίσκεται στο Rotterdam.