Jump to content
Shipfriends

Ναυαγιο πλοιου ανοιχτα της τηλου


Recommended Posts

Σώα εντοπίστηκαν στις 03:50 τα ξημερώματα από ελικόπτερο super puma τα πέντε μέλη πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Alborada», σημαίας Κομόρες, το οποίο εμφάνισε μεγάλη κλίση στις 02:30 τα ξημερώματα, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή, 5 ν.μ βόρεια της Τήλου.

Συναγερμός σήμανε στο θάλαμο επιχειρήσεων και άμεσα στο σημείο έσπευσαν ένα ελικόπτερο super puma, τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη.

Οι πέντε ναυτικοί, εκ των οποίων τέσσερις Ρώσοι και ένας Αζέρος εντοπίστηκαν σώοι και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Ρόδου. Το πλοίο μετέφερε 50 τόνους καπνό.

Πηγη:zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή Τήλου

Σώοι περισυνελέγησαν, σήμερα το πρωί, μετά από ενέργειες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), πέντε αλλοδαποί ναυτικοί, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Φ/Γ πλοίο «ALBORADA» σημαίας Comores, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Τήλου.

Ειδικότερα:

Στις 02:30, το ΕΚΣΕΔ έλαβε σήμα κινδύνου από τη συσκευή EPIRB του πλοίου, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε τηλεφωνικά και από ιδιώτη ότι το «ALBORADA», που είχε αποπλεύσει από Βάρνα Βουλγαρίας για Μερσίνη Τουρκίας, έμφορτο με 49 μετρικούς τόνους τσιγάρων και ειδών καπνού, είχε παρουσιάσει μεγάλη κλίση, με αποτέλεσμα να υφίσταται κίνδυνος βύθισης, σε απόσταση περίπου 5ν.μ. ΒΑ της νήσου Τήλου. Άμεσα από το ΕΚΣΕΔ κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός έρευνας και διάσωσης και στην περιοχή έσπευσαν τρία πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA και παραπλέοντα πλοία.

Στις 03:30, το ελικόπτερο SUPER PUMA εντόπισε το «ALBORADA» να πλέει παρασυρόμενο στη συγκεκριμένη περιοχή και λίγο αργότερα, στις 03:50, εντόπισε τους πέντε ναυαγούς, οι οποίοι είχαν επιβιβαστεί με ασφάλεια σε πνευστή σχεδία.

Ακολούθησε η περισυλλογή των ναυτικών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Ρόδου και στη συνέχεια στο Γ.Ν. Ρόδου, από το οποίο εξήλθαν, καλά στην υγεία τους, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Στο σημείο έσπευσε και το Ρ/Κ «ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΑΡ» Ν. Ρόδου 42, ο Κυβερνήτης του οποίου, όμως, δήλωσε αδυναμία πρόσδεσης και ρυμούλκησης, λόγω της θέσης και της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει το πλοίο.

Η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημέρωσε για το περιστατικό τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος διέταξε το σχηματισμό δικογραφίας, ενώ στον Πλοίαρχο του πλοίου, επιδόθηκε έγγραφο για την υποχρέωσή του να λάβει κάθε πρόσφορο μέτρο προς αποφυγή πρόκλησης θαλάσσιας ρύπανσης.

Δίπλα στο κινδυνεύον Φ/Γ, στις δεξαμενές του οποίου υπάρχουν 7 τόνοι πετρελαίου diesel και 40 λίτρα λιπαντικών, παραμένει πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.

Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με επόμενο Δ.Τ.

Πηγή ex YEN.

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης:

Σήμερα, στις 00:35, το Φ/Γ «ALBORADA», σημαίας Comores, συνοδευόμενο από πλωτό περιπολικό και ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Ρ/Κ ¨ΛΕΩΝ¨ Ν.Π. 5869 μέχρι τη θαλάσσια συνοριογραμμή με την Τουρκία, όπου παρελήφθη από το Α/Κ «CINAR AHMET», σημαίας Τουρκίας, προκειμένουνα οδηγηθεί στη Ντάτσα Τουρκίας, για επισκευές.

Πηγή: ex YEN

Link to comment
Share on other sites

Απορώ πως δεν βούλιαξε...

Εγώ όχι μόνο απορώ πως δεν βούλιαξε, αλλά και πως τα καταφέρανε μέσα σε ΜΙΑ μόλις ημέρα, να το σηκώσουν, να το επιθεωρήσουν (???), να το ρυμουλκήσουν και να το παραδώσουν !!! :eek::confused:

Στο σημείο έσπευσε και το Ρ/Κ «ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΑΡ» Ν. Ρόδου 42, ο Κυβερνήτης του οποίου, όμως, δήλωσε αδυναμία πρόσδεσης και ρυμούλκησης, λόγω της θέσης και της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει το πλοίο.

Ειλικρινά, μου φαίνεται απίστευτο....... Όχι βέβαια το ότι το σώσανε αλλά ότι όλα αυτά γίνανε σε λιγότερο από 24 ώρες σε ένα πλοίο μπαταρισμένο και σχεδόν μισοβυθισμένο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...