Jump to content
Shipfriends

ΟΛΠ: Διαφωνία χρηστών για τις αυξήσεις στα τιμολόγια


Recommended Posts

Αύξηση των τιμολογίων μέχρι και 20% ανακοίνωσε χθες σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στο λιμάνι ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Νίκος Αναστασόπουλος. Οπως τόνισε, οι αυξήσεις θα οριστικοποιηθούν στο τέλος του μήνα και συμπλήρωσε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα του Οργανισμού, ύψους 170 εκατομμυρίων ευρώ, θα προχωρήσει και απαιτούνται χρήματα. Οπως ήταν φυσικό, όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων αντέδρασαν και ζήτησαν να μην γίνουν αυξήσεις ούτε στα εγχώρια αλλά ούτε και στα in tranzit εμπορεύματα. Πάντως, χθες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον των συνδικαλιστών για τις συνολικές αποδοχές τους και τόνισε ότι σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που έκανε στο λιμάνι, σε κάποια «πόστα» αντί για εννέα άτομα είδε μόνο δύο και επεσήμανε ότι πολλά πράγματα θα αλλάξουν και ότι οι εικονικές αμοιβές των υπαλλήλων θα σταματήσουν και θα προσληφθούν τουλάχιστον 1.000 άτομα για να συμπληρωθούν τα κενά του ΟΛΠ.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΟΜΥΛΕ προχωρεί σταδιακά σε λευκή απεργία από τις εργασίες του σαββατοκύριακου και τις υπερωρίες.

Πηγή www.kerdos.gr

Link to comment
Share on other sites

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κάνει αυξήσεις, δεν δικαιούται να κάνει αυξήσεις». Με την έκφραση αυτή υποδέχτηκαν χθες τα μέλη του προεδρείου της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, τις αρχικές προτάσεις του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, Νίκου Αναστασόπουλου, για αυξήσεις στα τιμολόγια του Οργανισμού, οι οποίες για το εμπορικό λιμάνι φτάνουν μέχρι και 20%.

«Συζητήσαμε για την μη καλή πορεία των οικονομικών του ΟΛΠ [OLPr.AT] », υπογράμμισε στη «Ν» το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΝΕ Δημοσθένης Γιαννόπουλος.

«Του υποδείξαμε, άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος της Ένωσης, τρόπους για να αυξηθούν τα έσοδα του ΟΛΠ. Με απλές εσωτερικές κινήσεις έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα έσοδά του», επισημαίνει ο κ. Γιαννόπουλος και αναφέρει:

Ο βασικός μέτοχος

«Σε περίπτωση που ο βασικός μέτοχος θέλει να κάνει κοινωνική πολιτική να την επιδοτήσει. Το λιμάνι αυτή την στιγμή έχει μόνο δύο κερδοφόρους τομείς. Το ΣΕΜΠΟ και το Car Terminal. Δεν είναι δυνατό να ζητάει αυξήσεις για να καλύψει άλλες του ανάγκες».

Ο ΟΛΠ

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Νίκος Αναστασόπουλος, υπογράμμισε στη «Ν» ότι η συζήτηση ανάμεσα στη διοίκηση του Οργανισμού και τους χρήστες έγινε σε καλό κλίμα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Νίκος Αναστασόπουλος ανέφερε ενδεικτικά ορισμένες προθέσεις του για αυξήσεις. Η μεγαλύτερη αύξηση που «έπεσε στο τραπέζι» ήταν στο 20%, αλλά στη συνέχεια έδειξε διατεθειμένος να μειώσει τα ποσοστά στην πρόταση που θα κάνει προς την κυβέρνηση.

«Η διοίκηση του ΟΛΠ δείχνει να ''ακουμπάει'' τα προβλήματα των χρηστών. Θα προχωρήσω σε επιμέρους συσκέψεις με τους φορείς για να εξετάσουμε διεξοδικά τα προβλήματα τους. Να λυθούν τα καθημερινά, λειτουργικά προβλήματα».

απο την ναυτεμπορικη

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...