Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η ανακοίνωση του ΥΕΝΑΠ για τη βλάβη του Superfast II

Πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «SUPERFAST II» Ν.Πάτρας 49 ότι, ενώ έπλεε βόρεια της νήσου Κέρκυρας, εκτελώντας δρομολόγιο από Μπάρι Ιταλίας για Ηγουμενίτσα - Πάτρα, με 139 επιβάτες και 71 άτομα πλήρωμα, υπέστη βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας την 10.40, αντί της προβλεπόμενης 10.00.

Κατόπιν σχετικού ελέγχου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων, η οικεία Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης και προστασίας περιβάλλοντος από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Οι επιβάτες με προορισμό την Πάτρα, προωθήθηκαν οδικώς, με μέριμνα της

πλοιοκτήτριας εταιρίας.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως κάτι δεν πάει καλά με την ανακοίνωση; Πως είναι δυνατόν να του απαγορεύτηκε ο απόπλους σήμερα στις 10:00 στην Ηγουμενίτσα και το πλοίο να βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Μπάρι; :confused:

Ή η ανακοίνωση είναι χθεσινή ή κατα λάθος γράψανε σήμερα αντί χθες.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση είναι χθεσινή αλλά μέχρι χθες το απόγευμα δεν ήταν αναρτημένη στη σελίδα του πρώην Υπουργείου. Βεβαίως και αναφέρεται στη χθεσινή βλάβη του πλοίου προερχόμενο από το Μπάρι. Το πλοίο έμεινε στην Ηγουμενίτσα για να αποκαταστήσει τη βλάβη, με συνέπεια να μην προσεγγίσει το πλοίο στη Πάτρα και να ξεκινήσει το δρομολόγιο του τα μεσάνυχτα από την Ηγουμενίτσα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...