Jump to content
Shipfriends

Η εκκένωση του Manhattan απο θαλάσσης


Recommended Posts

http://www.attacreport.com/ar_reports/pic_06_0910_a.jpghttp://www.roundededge.com/cip/images/manhattan.jpg

Χτες συμπληρωθηκαν 8 χρονια απο τις επιθεσεις στις ΗΠΑ. θυμιζω οτι δεν ηταν μονο οι διδυμοι πυργοι, αλλα και η πτηση που πηγαινε για το λευκο οικο και καταρριφθηκε πανω απο την Pensylvania, καθως και η περιεργη επιθεση στο Πενταγωνο.

ηθελα απο μερες να θυμηθουμε λιγο την εκκενωση του Manhattan μετα την καταρρευση των πυργων. κατα τους αμερικανους, εκεινες τις ωρες του πανικου, ολα τα επιβατηγα πλοιαρια που εκτελουν συγκοινωνια μεσα στη Νεα Υορκη, αλλα και τα περισσοτερα ρυμουλκα του λιμανιου, προσετρεξαν στο Κατω Manhattan για να παραλαβουν κοσμο, τελειως αυθορμητα. Δεν υπηρχε καποιος κεντρικος συντονισμος ή η εφαρμογη καποιου σχεδιου εκτακτης αναγκης (κατι σαν τους δικους μας Ξενοκρατη και Περικλη:rolleyes:), αλλα υπηρξε μια κινητοποιηση απο τα κατω, τελειως μονοι τους και αλλοι ενημερωνοντας την ακτοφυλακη που δεν ηξερε τι να τους πει.

Ολη αυτη την οκταετια που εχει περασει, οι αμερικανοι εχουν μυθοποιησει το θεμα. κατι αντιστοιχο με τη φανελα του στρατιωτη που επλεκαν οι ελληνιδες το 40. κοινωνιολογοι και εγκληματολογοι εχουν μελετησει σε βαθος το θεμα, με προεξαρχουσα τη μελετη της καθηγητριας Tricia Wachtendorf.

Ετσι και ψαξει κανεις στο internet, θα βρει απειρα links και απειρες φωτο απο την εκκενωση.

http://www.the-ridges.net/fireimages/fire4.jpg

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Ολη αυτη την οκταετια που εχει περασει, οι αμερικανοι εχουν μυθοποιησει το θεμα. κατι αντιστοιχο με τη φανελα του στρατιωτη που επλεκαν οι ελληνιδες το 40. κοινωνιολογοι και εγκληματολογοι εχουν μελετησει σε βαθος το θεμα, με προεξαρχουσα τη μελετη της καθηγητριας Tricia Wachtendorf.
Αυτή όλη την επιχείρηση και την μυθολογία, δεν την είχα υπ' όψη μου και καλά έκανες και μας τα θύμησες. Τώρα για τα σχέδια που λες, όλα είναι σχέδια επί χάρτου, όσο καλά και να είναι. Όλα έχουν καταστρωθεί βάσει κάποιων υποθέσεων και παραδοχών. Συνήθως, όμως, ή άτιμη η πραγματικότητα δεν λέει να συμφωνήσει με αυτές τις υποθέσεις. Και συνήθως όλα τα σχέδια έχουν και μια (τουλάχιστον) Αχίλλειο πτέρνα...που εάν αστοχήσει αυτή, καταρρέει όλο το σχέδιο. Και βεβαίως δεν υπήρχε σχέδιο για αντιμετώπιση τέτοιου είδους επίθεσης. Προσωπικά δεν θα ξεχάσω ποτέ την ώρα που έβλεπα στην τηλεόραση απ' ευθείας αυτές της εικόνες και προσπαθούσα να καταλάβω τι γίνεται. Ήταν μια από εκείνες τις φορές που η γνώση, η εμπειρία και η λογική αδυνατούν να ερμηνεύσουν αυτό που βλέπουν τα μάτια σου. Ήταν πράγματι κατι το πρωτόγνωρο...
Link to comment
Share on other sites

το ολο (που θα ελεγε και ο βαγγελης) γεγονος ηταν πρωτογνωρο. ειναι απιστευτο το ποσα sites και ποσες μελετες υπαρχουν, τοσο για την εκκενωση του Manhattan απο τη θαλασσα, οσο και για τις υπερανθρωπες προσπαθειες των πυροσβεστων μεσα στα συντριμια.

απο την αλλη υπαρχουν απειρα sites και μελετες (αλλες προσεγμενες και αλλες... ερημιτζηδικες) που υιοθετουν τα διαφορα σεναρια συνομωσιας. απο τα πιο αληθοφανη (οτι η πτηση 93 κατερριφθη και δεν επαναστατησαν οι επιβατες ή οτι το πενταγωνο χτυπηθηκε απο πυραυλο και οχι απο 747) μεχρι και τα πιο κουφα (επιδρομη εξωγηινων, στημμενο συμβαν απο τις μυστικες υπηρεσιες).

Link to comment
Share on other sites

Δέν νομίζω οτι τίθεται θέμα μυθοποίησης,τό γεγονός αυτό καθεαυτό ήταν τόσο πρωτόγνωρο και ασύλληπτο ώστε τίς πρώτες στιγμές ήταν αδύνατο νά φανταστή κανείς οτι όντως συνέβαινε.

Τό οτι όλη αυτή η κινητοποίηση έγινε και πέτυχε χωρίς κάποια κεντρική εποπτεία είναι αξιοθαύμαστο και άς τό έχουμε υπ'όψιν μας εδώ εν Ελλάδι όπου πολλές φορές ακόμα και μέ κεντρική εποπτεία τά κάνουμε μούσκεμα (ακόμα και όταν δέν εμπλέκεται το ύδωρ στην όλη ιστορία).

Οσο γιά τά διάφορα σενάρια συνωμοσίας,εξυπηρετούν αποκλειστικά καί μόνο αυτούς που αρνούνται να δούν την πραγματικότητα και προτιμούν να πιστεύουν οτι τά πάντα στον κόσμο αυτό ελέγχονται από σκοτεινά κέντρα και κύκλους καί τρίγωνα (όχι Πανοράματος) καί επομένως αυτοί οι ίδιοι δέν μπορούν να ελέγξουν την μοίρα τους,άρα απεκδύονται πάσης ευθύνης γι'αυτήν...

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Η εκκένωση του Manhattan απο θαλάσσης

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...