Jump to content
Shipfriends

Βύθιση του επιβατικού SUPERFERRY 9 στις Φιλιππίνες.


Recommended Posts

Tουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί ακόμη αγνοούνται, μετά τη βύθιση ενός επιβατικού πλοίου με 964 επιβαίνοντες στα ανοιχτά του λιμανιού της Zamboanga, στις Φιλιππίνες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 648 άνθρωποι.

Το πλοίο «Superferry 9» είχε ξεκινήσει Σάββατο από το λιμάνι General Santos και θα έφτανε σήμερα στο Ilioilo.

Μέσα στη νύχτα πολλοί από τους επιβάτες παρατήρησαν ότι το πλοίο είχε πάρει κλίση, αλλά ο καπετάνιος και το πλήρωμα τους διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Περίπου δύο ώρες αργότερα το πλοίο εξέπεμψε σήμα SOS. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του στρατού και του λιμενικού της χώρας, αλλά και πολλά ιδιωτικά σκάφη.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 648 άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρονται με άλλα πλοία στην ξηρά, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Πηγή : zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν είναι αδελφά απλά τα πλοία που δρομολογουν στο πιο μακρυνό νησί τους, την Okinawa, έχουν ένα σταθερό μοντέλο φορτηγοποσταλιού όπου πλώρα υπάρχει κρένι για τα "δικα τους" containers και λέω δικά τους γιατι έχουν ενα διαφορετικό μέγεθος για εκεί. Τώρα βέβαια σε αυτό βλέπω gantry crane που σημαίνει οτι δεν χρησιμοποιούσε τις εγκαταστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...