Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη Ε/Γ- Ο/Γ «ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ» στην Κέρκυρα

Πηγή: ΥΕΝ

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κερκύρας, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ «ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ» Ν.Π. 10653 ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμένα Κέρκυρας για το λιμένα Ηγουμενίτσας με 304 επιβάτες, διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Κέρκυρας, όπου από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι επιθεώρησης, αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 14 years later...

Καλησπέρα από το όμορφο βόρειο ιόνιο. Σήμερα το πρωί σε απόσταση περίπου 2 ναυτικών μιλίων από την Ηγουμενιτσα,  καθώς το Αγία Θεοδώρα πραγματοποιούσε δρομολόγιο (Κέρκυρα-Ηγουμενιτσα) παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη. Το πλοιο έφτασε με ασφαλεια, με μια λειτουργική μηχανή στην Ηγουμενιτσα οπου αποβιβασε ολους τους επιβάτες. Όταν έγινε η βλάβη ακούστηκε δυνατός κρότος σε όλο το σκάφος και στο σαλόνι των επιβατών υπήρχε μυροδια καμένου.Ακούγεται ότι έσπασε κάποιο έμβολο (αν και δεν είμαι σίγουρος)

Οι κάτοικοι των Παξών ελπίζουμε ότι το Αγία Θεοδώρα θα επιστρέψει σύντομα στις υποχρεώσεις του στην γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενιτσα-Παξοι καθώς με την απουσία του, το νησί μένει χωρίς πλοίο κλειστού τύπου και τα άλλα κλειστά της εταιρείας που μπορεί να το αντικαταστήσουν δεν έχουν την ίδια ταχύτητα (βλ. Corfu Spirit)

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μας πει πόσο χρόνο θα χρειαζόταν μια τέτοια βλάβη; Επίσης φίλε Προκόπη νομίζω ότι τις ημέρες που δεν πηγαίνει το Αγία Θεοδώρα παξούς, πάει το Άγιος Σπυρίδων.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Αγία Θεοδώρα στην Ηγουμενίτσα

Quote

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ” Ν.Π. 10653, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε υψηλή θερμοκρασία καυσαερίων στο κύλινδρο της δεξιάς κύριας μηχανής, με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας του ύδατος ψύξης.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αποβιβάζοντας με ασφάλεια διακόσιους σαράντα τέσσερις επιβάτες, σαράντα δύο Ι.Χ., ένα Δ/Κ, επτά Φ/Γ και τέσσερα λεωφορεία.

Από τη Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το πλοίο πάει αυτή την ώρα με μια μηχανή στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 1/24/2024 at 1:46 PM, Hermes said:

Μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μας πει πόσο χρόνο θα χρειαζόταν μια τέτοια βλάβη; 

Σήμερα αναμένεται να επιστρέψει στα δρομολόγια του μετά την αποκατάσταση της βλάβης του.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...