Jump to content
Shipfriends

Πυρκαγιά στο γκαράζ του ΕΓ/ΟΓ Vincenzo Florio


Recommended Posts

Πυρκαγια ξεσπασε στον χωρο του γκαραζ του πλοιου,περιπου στις 3.15 το πρωι ενω βρισκονταν 15 μιλια απο το νησακι Ustica εκτελωντας το δρομολογιο Napoli-Palermo.

Συμφωνα με τον Καπετανιο ''ενεργοποιηθηκαν ολοι εκεινοι οι μηχανισμοι και οι διαδικασιες για την ασφαλεια των επιβατων απ την πρωτη στιγμη.Ενω ομως ολα τα συστηματα κατασβεσης δουλεψαν κανονικα,μεχρι τις 6 το πρωι ο καπνος συνεχισε να βγαινει 'πολυ εντονα' απ το γκαραζ οποτε αποφασισα να εγκαταληφθει το πλοιο απο τους επιβατες αλλα οχι απο το πληρωμα,που εμεινε για να συντονισει τις προσπαθειες κατασβεσης.''

Οι επιβατες(465 στον αριθμο)επιβιβαστηκαν στην σωσιβιες λεμβους με ταξη και χωρις κανενα ατυχημα,ενω λιγη αργοτερα,παρεληφθησαν απο το ΕΓ/ΟΓ SNAV SARDEGNA που ειχε σπευσει στην περιοχη για βοηθεια.

http://shippingonline.ilsecoloxix.it

Αυτα μεχρι στιγμης.Το ιδιο πλοιο ειχε παρει φωτια τον Νοεμβριο του 2004 σε μια απο τις μηχανες του ενω κατι αναλογο ειχαμε ξαναδει και σε αλλο πλοιο της ιδιας εταιριας(αδελφο).

post-709-128326981279_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εχουν μπει κι αλλες εικονες στο παραπανω link ενω εδω εχει αρκετα βιντεακια.Συμφωνα με ολες τις πληροφοριες-μαρτυριες,η φωτια ξεκινησε απο ενα φορτηγο στο γκαραζ...Δεν βλεπω παντως το πλοιο να σωζεται..

Link to comment
Share on other sites

Μιας και επί του θέματος δεν έχω γνώση, εκείνο όμως που μου έκανε εντύπωση από ότι είδα σε βίντεο και φώτο είναι ότι μαυρος καπνός έβγαινε από τους καταπέλτες κι από τα πλωριά φάνια αν καταλάβα καλά γιατί το βίντεο είναι κι από μακριά τραβηγμένο.

Είναι αναμενόμενο αυτό ή υπάρχει κάποιο θέμα?

κι όλα αυτά με το σκεπτικό ότι όσο περνάει οξυγόνο εσωτερικά στο γκαράζ τόσο φουντώνει η φωτιά και γίνεται πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.:confused:

Link to comment
Share on other sites

Earl αφου σωθηκαν οι επιβατες,non ci sono polemiche:o(δεν υπαρχει θεμα δηλαδη).Εχει ξεκινησει ηδη δικαστικη ερευνα για τα αιτια του ατυχηματος(inchiesta),οπως επισης,και γιατι ενω κοπηκαν 519 εισητηρια,οι επιβατες που επιβιβαστηκαν και διασωθηκαν ειναι 513:confused:

Στο navi μιλαγαν τ απογευμα οτι γινεται σιγα σιγα ολο καρβουνο(το πλοιο)και απ οτι φαινεται η πυρκαγια εχει επεκταθει στα ανωτερα καταστρωματα.Αυριο λογικα θα εχουμε νεοτερα.

Link to comment
Share on other sites

Τελικα το πλοιο ρυμουλκηθηκε στο Παλερμο οπου ανοιξαν(εκοψαν λαμαρινες)ενα ανοιγμα καπου στο γκαραζ,για να ριχνουν νερο και να σβησει η φωτια.Τα οχηματα στο εσωτερικο του,απ οτι λενε,εχουν καταστραφει ολοσχερως.

Link to comment
Share on other sites

10 αυτοκινητιστες υπεβαλαν μυνηση εναντιον της εταιριας,στο δικαστηριο του Παλερμο,αφου τα οχηματα τους παραμενουν ακομα στο γκαραζ του πλοιου,πιθανως ολοκληρωτικα κατεστραμενα.

Συμφωνα με αυτοπτες μαρτυρες,πολλοι επιβατες αισθανθηκαν την μυρωδια του καπνου απ τις 2.10 το πρωι,χωρις ομως να υπαρξει καποιος συναγερμος η ανακοινωση για την υπαρξη πυρκαγιας απο τα μεγαφωνα.Μολις στις 3.16,κι αφου ο καπνος ειχε φτασει στις καμπινες των επιβατων,δοθηκε σημα συναγερμου,κι απ οτι φανηκε,ηταν πλεον αργα.

Στο επικεντρο της ερευνας,η μη σωστη λειτουργια των ανιχνευτων καπνου στο γκαραζ και το συστημα πυροσβεσης.(απ το shippingonline.it)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Το μεγαλο μου αυτι πηρε καπου οτι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα το πλοιο να περασει απο την Ελλαδα για την επισκευη του μετα τη φωτια.:rolleyes:

Για να δουμε για να δουμε

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βρεθηκε τελικα οτι τα συστηματα πυροσβεσης του γκαραζ(sprinkler?)ηταν τοποθετημενα αναποδα :huh:,δηλαδη εβγαζαν 'αφρο' προς τα μεσα και οχι προς τα εξω :unsure: γιαυτο και η φωτια συνεχισε να καιει χωρις να την σταματαει τιποτα... Il Mattino

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...