Jump to content
Shipfriends

Σύγκρουση Φ/Γ Orchid Pia με RoRo Cygnus Ace


Recommended Posts

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη γύρω από νησί κοντά στην κεντρική Ιαπωνία, μετά τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων.

Πρόκειται για ένα νοτιοκορεάτικο καράβι με 16μελές πλήρωμα και για ένα με παναμαϊκή σημαία. Το πρώτο, κατά πάσα πιθανότητα, βυθίστηκε και οι ναύτες του αγνοούνται, ενώ το άλλο υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές, αλλά το πλήρωμά του είναι ασφαλές.

Έξι σκάφη της γιαπωνέζικης Ακτοφυλακής και τρία ελικόπτερα ελέγχουν την περιοχή για τυχόν επιζώντες. Η σύγκρουση συνέβη κοντά στο νησί Ίζου Οσίμα, σχεδόν 74 μίλια από το Τόκυο.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι εφτά Νοτιοκορεάτες και εννιά Ινδονήσιοι. Η σύγκρουση μεταξύ των Όρκιντ Πία και Σάιγκνους Έις έγινε εν μέσω θαλασσοταραχής και με χαμηλή ορατότητα. Το νοτιοκορεάτικο πλοίο μετέφερε κομμάτια χάλυβα, ενώ το άλλο οχήματα.

πηγη: Zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

Εκφράζονται φόβοι ότι βυθίστηκε το 4,255 τόννων φορτηγό ORCHID PIA με σημαία Κορέας, μετά τη σύγκρουσή του με το 10,833 τόννων RoRo CYGNUS ACE (σημαία Παναμά) που έγινε νοτιοανατολικά του Τόκυο, ξημερώματα Τρίτης 10Μαρ2009.

Το ORCHID PIA έχει πλήρωμα 16 άτομα, τα οποία αγνοούνται.

http://edition.cnn.com/2009/WORLD/asiapcf/03/09/japan.freighter.collision/index.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...