Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ DALIANA


Recommended Posts

Και η επίσημη ενημέρωση από το ΥΕΝ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκρουση Ε/Γ – Ο/Γ «ΝΤΑΛΙΑΝΑ» στο λιμένα Λέρου

Προσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα, στον προβλήτα του λιμένα Λέρου, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΝΤΑΛΙΑΝΑ» Ν.Π. 9449, χωρίς να τραυματισθεί κάποιος εκ των 32 επιβατών του, καθώς και των 52 ναυτικών – μελών πληρώματος του πλοίου.

Το ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον Πειραιά για Πάτμο – Λειψούς – Λέρο – Κάλυμνο – Κω – Σύμη – Ρόδο.

Κατόπιν ελέγχου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώθηκε ότι από την πρόσκρουση είχε προκληθεί στρέβλωση ελάσματος και μικρό ρήγμα 22 εκατοστών στο πρυμναίο τμήμα του πλοίου και σε ύψος 60 εκατοστών από την ίσαλο γραμμή, με αποτέλεσμα να απαγορευθεί ο απόπλους .

Περί ώρα 13:45, μετά την τοποθέτηση προσωρινού επιθέματος εσωτερικά και τη διενέργεια δοκιμών στεγανότητας, με εξωτερική προβολή ύδατος υπό πίεση, η οποία είχε ικανοποιητικά αποτελέσματα, καθώς και την προσκόμιση βεβαιωτικού κλάσεως από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους, για το λιμένα Καλύμνου, με 39 επιβάτες, 21 Φ/Γ , 13 Ι.Χ.Ε. και 2 Δ/Κ.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...