Jump to content
Shipfriends

Stena Bulk


Recommended Posts

Εξαγορά της Paradise Tankers Holding από την Stena Bulk

Quote
Την απόκτηση του 35% των μετοχών της ελληνικού ενδιαφέροντος ναυτιλιακής εταιρείας Paradise Tankers Holding Corp, ανακοίνωσε η Stena Bulk, συνολικής αξίας 250 εκατ. δολαρίων.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Stena Bulk θα έχει τον πλήρη εμπορικό έλεγχο και του νεότευκτου στόλου των τριών δεξαμενόπλοιων τύπου Panamax και δύο πλοίων μεταφοράς ξηρού και χύδην φορτίου.

Τα δεξαμενόπλοια, τα οποία θα μετονομαστούν σε Stena Callas, Stena Chronos and Stena Chiron, είναι σύγχρονα epoxy-coated Panamax tankers συνολικής μεταφορικής ικανότητας 73.500 τόνων, θα προστεθούν στο στόλο της Stena Sonangol Panamax Pool, που δραστηριοποιείται στην Αγκόλα.

Η Stena Bulk, την τελευταία 5ετία διατηρεί μία επιτυχημένη συνεργασία με την εθνική εταιρεία πετρελαίου Sonangol στην Αγκόλα, με τη συμμετοχή 15 δεξαμενόπλοιων τύπου Suezmax.

Η συνεργασία των δύο ναυτιλιακών εταιρειών χρονολογείται πριν το 2000, όταν η Paradise Tankers Holding Corp αγόρασε το πρώτο της δεξαμενόπλοιο και το ναύλωσε στην Stena Bulk.

«Γνωρίζουμε πολλά χρόνια τους ιδιοκτήτες της Paradise και θαυμάζουμε τον παραδοσιακό τρόπο, μακράς ποιότητας, λειτουργίας που αντιπροσωπεύουν. Η συναλλαγή προβλέπει τον πλήρη έλεγχο του στόλου της Paradise, χωρίς να απαιτούμε την απόλυτη δέσμευση των κεφαλαίων της», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Stena Bulk.

Ο πρόεδρος της Paradise Tankers Holding Corp, Κωνσταντίνος Τσακίρης, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη σύναψη της συγκεκριμένης συμφωνίας, τόσο με την Stena Bulk, όσο και με την επιμέρους σύνδεση των εργασιών της με τη Sonangol, μέσω της Stena Sonangol Panamax Pool.

Σημειώνεται ότι η Stena Bulk είναι μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες δεξαμενόπλοιων στον κόσμο, με γραφεία σε έξι χώρες.

Η εταιρεία ελέγχει ένα στόλο από 70 δεξαμενόπλοια και δραστηριοποιείται σε όλους τους παρεμφερείς κλάδους της συγκεκριμένης αγοράς. Η Stena Bulk δηλαδή είναι υπεύθυνη για το μάρκετινγκ και τη λειτουργία του στόλου της Concordia Maritime αλλά και θυγατρική της Stena Sphere, η οποία διαθέτει περισσότερους από 17.000 εργαζόμενους και πωλήσεις που ξεπερνούν τα 50 δισ. κορώνες ετησίως.

Στην Stena Bulk έχουμε αναφερθεί και παλιότερα.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...