Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Οικονομικά απότελέσματα α' εξαμήνου 2008

Quote
Σημαντική αύξηση εσόδων και κερδών ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο και το πρώτο εξάμηνο του 2008 η StealthGas η εισηγμένη στον Νasdaq ναυτιλιακή εταιρεία του Ομίλου Βαφειά. Η αύξηση είναι αποτέλεσμα τόσο της αύξησης του στόλου της εταιρείας όσο και της ανόδου των ναύλων.

Ειδικότερα στο πρώτο εξάμηνο του 2008 τα έσοδα της StealthGas ανήλθαν στα 55,5 εκατ. δολ. και τα καθαρά κέρδη στα 16,9 εκατ. δολ. σημειώνοντας αύξηση 36,7% και 37,4% αντιστοίχως σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2007.

Τα EBITDA ανήλθαν στα 32,1 εκατ. δολ. σημειώνοντας μία αύξηση κατά 33,8%. Τα αποτελέσματα αφορούν σε ένα στόλο 37,9 πλοίων με ένα μέσο ημερήσιο κέρδος ανά πλοίο 7.781 δολ έναντι ενός στόλου 29,9 πλοίων με μέσο ημερήσιο κέρδος ανά πλοίο 7.308 δολ το πρώτο εξάμηνο του 2007.

Για το δεύτερο τρίμηνο του 2008, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 28,5 εκατ. δολ. έναντι 19,9 εκατ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα σημειώνοντας αύξηση 43,2% και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 9,4 εκατ. δολ. έναντι 5,7 εκατ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο του 2007 σημειώνοντας μία αύξηση 64,9%.

Τα EBITDA για το ίδιο εξεταζόμενο διάστημα ανήλθαν στα 17,6 εκατ. δολ. και ήταν αυξημένα κατά 50,4% σε σύγκριση με πέρυσι το ίδιο διάστημα. Το αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου αντικατοπτρίζουν ένα στόλο από 38 πλοία με μέσο ημερήσιο κέρδος ανά πλοίο 7.909 δολάρια έναντι ενός στόλους 29,3 πλοίων το 2007 με μέσο ημερήσιο κέρδος ανά πλοίο 7.075 δολ.

Η εταιρεία αποφάσισε τη διανομή μερίσματος για το τρίμηνο 0,1875 δολ/μετοχή. Από τον Οκτώβριο του 2005 που η μετοχή της StealthGas εισήλθε στον Nasdaq [.IXIC] , η εταιρεία έχει διανείμει συνολικό μέρισμα 2,0625 δολ/μετοχή.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος της StealthGas κ. Χάρης Βαφειάς τόνισε μεταξύ άλλων ότι η αγορά εξακολουθεί να παραμένει σταθερά ανοδική, γεγονός που επιτρέπει τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας σε συνδυασμό και με τις πολιτικές συγκράτησης του κόστους που ακολουθεί η διοίκησής της.

Η StealthGas διαθέτει ένα στόλο από 46 πλοία που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά υγραερίου (LPG) και τρία πλοία μεταφοράς προϊόντων αργού (product tanker). Από τα 46 πλοία μεταφοράς LPG τα εννέα πρόκειται να τα παραλάβει η εταιρεία το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2008 και Δεκεμβρίου 2011, με τα οκτώ να είναι νεότευκτα.

Επίσης, το ένα από τα τρία product tankers, επίσης νεότευκτο, η εταιρεία θα το παραλάβει τον Απρίλιο του 2009. Πρόσφατα πραγματοποίησε την τελετή εγκαινίων των πλοίων «Gas Defiance» με ανάδοχο τον κ. Ted Jadick της DNB NOR Bank και «Gas Shuriken» με ανάδοχο τον κ. Δημήτρη Βασιλάκο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Ναυτεμπορική

Περισσότερες πληροφορίες και αρκετές φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο site της εταιρείας.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

"Μπαράζ" επενδύσεων στη ναυπήγηση δεξαμενόπλοιων πραγματοποιεί η εφοπλιστική οικογένεια Βαφειά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr, προερχόμενες από ναυλομεσιτικούς κύκλους, η Stealthgas του ομίλου Βαφειά έχει κλείσει συμφωνία με ναυπηγεία της Κίνας για την κατασκευή τεσσάρων δεξαμενόπλοιων Suezmax, συνολικής αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...

Βάπτιση 2 καινούρια πλοιων απο τη Stealth Gas, του «Stealth Haralambos» και του «Stealth Chios»

Πηγη: THE SEANATION

Στις 19 Ιανουαρίου η Stealth Maritime corp, βάπτισε 2 καινούρια aframax 114.000 τόνων, στα ναυπηγεία Νew Τimes στην Κίνα.

Το πρώτο, ονομάστηκε «Stealth Haralambos» από το όνομα του πατέρα του Νικόλα Βαφειά και το δεύτερο «Stealth Chios» λόγω της καταγωγής της οικογένειας.

Ο Ian Beckman της WestLB Βank βάπτισε το πρώτο πλοίο, το οποίο είναι και μισθωμένο για 5 χρόνια από αμερικάνικη εταιρία ενώ το δεύτερο βαπτίστηκε από τον κ. Θωμά Ζύμνη, συγγενή της οικογένειας Βαφειά.

Η κατασκευή του «Stealth Chios» θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2009 και θα μισθωθεί από την ίδια αμερικανική εταιρία για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η Stealth maritime αναμένει δύο ακόμα aframax από αυτά τα ναυπηγεία, τα οποία θα παραδοθούν το 2010, ενώ ο όμιλος θα αποκτήσει συνολικά 17 πλοία ακόμα, μεταξύ 2009-2011.

Μάλιστα, τώρα που η Μaritime corp. πούλησε όλα της τα φορτηγά πλοία (εκτός ενός), πολλές τράπεζες την έχουν πλησιάσει για να συζητήσουν το ενδεχόμενο η Βrave να αναλάβει τη διαχείριση ορισμένων πλοίων που είτε έχουν κατασχεθεί από τράπεζες ή που οι τράπεζες θεωρούν ότι τη Βrave αποτελέσματικότερη διαχειρίστρια.

Η Βrave και η stealth απασχολούν περισσότερα από 100 έμπειρα στελέχη με εξειδίκευση στα φορτηγά πλοία, τα τάνκερ αργού, τα gas και τα πλοία χημικών.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Την αναβολή στην παράδοση πέντε νεότευκτων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένων αερίων πετρελαίου (LPG) ανακοίνωσε η ελληνική StealthGas (GASS).

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, που επικαλείται ανακοίνωση της StealthGas, η παράδοση των νέων πλοίων θα λάβει χώρα το 2011 και 2012, αντί του 2010 που είχε αρχικά προγραμματισθεί. Η τροποποίηση στην συμφωνία για τα πλοία δεν επισείει κόστος για την εταιρεία.

Παράλληλα, η StealthGas αναφέρει πως ο ναυλωτής "G. Giulietti" που είχε ναυλώσει το πλοίο Gas Ice τερμάτισε μονομερώς τη συμφωνία, και πλέον η εταιρεία εξετάζει όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεση της κατά του ναυλωτή. Ήδη η StealthGas Inc. καθήλωσε πλοία που ήλεγχε η G. Giuletti.

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε τη χρονοναύλωση τεσσάρων πλοίων της με συνολικό μηνιαίο ναύλο 232.894 δολάρια ή 7.661 δολ. Ημερησίως. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα:

* Gas Astrid

* Lyne

* Sir Ivor

* Gas Sikousis

Capital

Υ.Γ. Έχουν γίνει 100 αναδημοσιεύσεις της παραπάνω είδησης και η εταιρεία δεν έχει αναρτήσει ακόμα στο site της τη σχετική ανακοίνωση :mad:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Η StealthGas ανακοινωσε τα οικονομικα αποτελεσματα του Β΄τριμηνου οπου τα έσοδα ειναι 27,1 εκατ. δολαρίων, μειωμένα μόλις κατά 4,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, ενώ τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 6,5 εκατ. δολάρια, από 9,4 πέρυσι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Τρία νέα δεξαμενόπλοια εντάχθηκαν στο στόλο της Stealth Maritime του ομίλου Βαφειά. Τα τάνκερ αυτά αξίας 200 εκατ. δολαρίων παραλήφθηκαν από ναυπηγικές γιάρδες της Κίνας και της Κορέας.

Το V8 Stealth παραδόθηκε από τα κινεζικά ναυπηγεία “New Times”. Πρόκειται για crude carrier χωρητικότητας 114.000 τόνων και εντάχθηκε στο νηολόγιο των νησιών Marshall. Ναυλώθηκε για διάρκεια πέντε ετών από Ευρωπαίο πλοιοκτήτη.

Το Alpine Endurance παραδόθηκε από τα ναυπηγεία κορεάτικα ναυπηγεία της Hyundai. Πρόκειται για χημικό δεξαμενόπλοια, χωρητικότητας 47.000 τόνων το οποίο ύψωσε σημαία των νησιών Marshall. Υπεγράφη τριετές συμβόλαιο ναύλωσης του πλοίου.

Το τρίτο πλοίο είναι το Stealth Argentina, ένα χημικό δεξαμενόπλοιο το οποίο παρέλαβε ο όμιλος Βαφειά από τα κινεζικά ναυπηγεία GSI. Είναι χωρητικότητας 51.000 τόνων και όπως τα δύο προηγούμενα πλοία θα υψώσει και αυτό την σημαία των νησιών Marshall. Είναι χρονοναυλωμένο για τρία χρόνια.

capital.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στην πώληση τριών πλοίων μεταφοράς υγραερίου σε εταιρεία στην ¶πω Ανατολή, από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου και στην ακύρωση παραλαβής ενός άλλου προχώρησε η Stealth Gas του Ομίλου Βαφειά.

Η εταιρεία προχώρησε στην πώληση των πλοίων Gas Fortune,, (1995, 3.500 κ.μ.), Gas Natalie (1997, 3.213 κ.μ.) και Gas Eternity (1998, 3.500 κ.μ.).

Η συνολική τιμή πώλησης και για τα τρία πλοία ανέρχεται στα 20 εκατ. δολ. περίπου και θα προσθέσει ρευστότητα 14,3 εκατ. δολ. στην εταιρεία μετά την καταβολή υπόλοιπων δανείων για το Gas Eternity και των προμηθειών.

Από τις προαναφερόμενες πωλήσεις οι οποίες ολοκληρώθηκαν ήδη ή μένει να ολοκληρωθούν (Gas Eternity) η εταιρεία θα καταγράψει λογιστικές ζημίες 9,8 εκατ. δολ. οι οποίες θα περιληφθούν στα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2009, τα οποία θα ανακοινωθούν εντός του προσεχούς Φεβρουαρίου.

Η Stealthgas ανακοίνωσε επίσης την ακύρωση αγοράς του δεξαμενοπλοίου (product carrier) «Stealth Argentina» καθώς εντοπίστηκαν ελλείψεις στο σχεδιασμό του πλοίου. H Stealthgas θα καταβάλει στο πλαίσιο της συμφωνίας 10,75 εκατ. δολ. στον πωλητή.

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χάρης Bαφειάς, αναγνώρισε ότι δεν είναι ευχάριστο το γεγονός της πώλησης πλοίων με ζημία ή ακόμη και αυτό της ακύρωσης της συμφωνίας αγοράς του τέταρτου πλοίου, ωστόσο πρόσθεσε ότι στις παρούσες συνθήκες πρόκειται για συνετό μέτρο, καθώς η εταιρεία μειώνει περαιτέρω το χρέος της σε ένα έτος όπως είναι το 2010 το οποίο θα είναι δύσκολο.

Επιπλέον συμπλήρωσε πως πρόκειται για τρία πλοία από τα γηραιότερα του στόλου της Stealthgas, ο οποίος εξακολουθεί να έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας συμπεριλαμβανομένων και των πέντε υπό ναυπήγηση πλοίων τα οποία αναμένεται να παραλάβει μέχρι το 2012.

Τέλος η Stealthgas η οποία ελέγχει ένα στόλο από 43 πλοία μεταφοράς υγραερίου (εκ των οποίων πέντε υπό ναυπήγηση) και τριών product carriers ανακοίνωσε και τρεις νέες ναυλώσεις ισάριθμων πλοίων με μέσο ημερήσιο ναύλο ανά πλοίο 10.635 δολ.

Ναυτεμπορική

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

H Stealthgas ανακοίνωσε την ναύλωση έξι πλοίων της τύπου LPG. Πρόκειται για το πλοία Gas Cathar που ναυλώθηκε για δύο χρόνια, τα Gas Kalogeros και Gas Pasha, που ναυλώθηκαν για ένα έτος, τo Gas Sanghai που ναυλώθηκε για 4-6 μήνες, το Gas Spirit που ναυλώθηκε για έξι εβδομάδες και το Gas Ice που ναυλώθηκε για 40 ημέρες.

Όπως ανακοινώσε και την αγορά νεότευκτου πλοίου τύπου Aframax, το οποίο θα ονομασθεί Spike έναντι 56,6 εκ. δολ.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

H Stealthgas ανακοίνωσε την ναύλωση πέντε πλοίων, πρόκειται για τα εξής πλοία: Το Gas Arctic (για ένα έτος), το Gas Czar (για 30-90 ημέρες), το Gas Icon & το Gas Emperor (μέχρι μέσα Φεβρουαρίου ή μέσα Μαρτίου) και Gas Moxie (για δυο μηνες με οψιον για άλλο ένα μηνα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...