Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

Χαίρεται. Είμαι δευτεροετής φοιτητής σε σχολή του ΕΚΠΑ. Σκέφτομαι μόλις τελειώσω την σχολή μου να εκδώσω ναυτικό φυλλάδιο και να εργαστώ σε ακτοπλοϊκή ως επίκουρος και τα επόμενα χρόνια να ανελιχθώ σε καμαρότος αν τα καταφέρω. Εάν έχετε την καλοσύνη θα μπορούσατε να με ενημερώσετε για το επάγγελμα, τις συνθήκες εργασίας, τους μισθούς κλπ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Posted

Θα στα γράψω χύμα γιατί είσαι νέος άνθρωπος. 

Είσαι στο ΕΚΠΑ (δε λες πχ ΤΕΙ Αιτωλοακαρνανίας) που σημαίνει έκανες ένα Χ αγώνα να πας εκεί, και σίγουρα το οποίο πτυχίο μετά σου δίνει κάποιες προοπτικές (πόσο μάλλον αν είσαι και σε καμία "δυνατή" σχολή πχ ιατρική, νομική, μαθηματικό/φυσικό/χημικό, ναυτιλιακά/οικονομικά κλπ). 

Γιατί να "γυρίσεις πίσω" να κάνεις δουλειά ανειδίκευτου πρακτικά που αν ήθελες την έκανες και χωρίς να δώσεις πανελλήνιες? Υποτίθεται πριν δώσεις εξετάσεις καθισες να σκεφτείς, είπες "θελω να γίνω στα 50 μου ένας επιτυχημένος τάδε, πχ επιχειρηματίας" και μπήκες στο πανεπιστήμιο σαν ένα πολύ αρχικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο μεγάλη και εξαιρετικά άμεση οικονομική ανάγκη δικαιολογεί τέτοιο πισογυρισμα, αν υφίσταται αυτό τότε "πάσο". 

Η φράση "να ανελιχθω σε καμαροτος" που λες ακούγεται επίσης εντελώς περίεργη, σιγά την ανέλιξη!! Τουλάχιστον να έλεγες ρε παιδί μου "να ξεκινήσω θαλαμηπόλος και να ανελιχθω σε εφοπλιστής αν τα καταφέρω", δεν είναι κακό να κάνεις όνειρα, είκοσι χρόνων είσαι!! Τι προοπτικές περιμένεις δηλαδή να έχει η δουλειά του καμαροτου? Το πολύ πολύ καμία μισθολογική προαγωγή 200 άντε 300 ευρώ το μήνα 😐

Σκέψου ξανά αν το θέλεις πραγματικά, αν το θες κάντο αλλά τα πράγματα έτσι έχουν. 

Posted

Εάν και εφόσον επιθυμείς να ακολουθήσεις το ναυτικό επάγγελμα έχοντας πτυχίο ΕΚΠΑ , θα σε συμβούλευα να προσανατολιστείς σε κάτι πιο αναβαθμισμένο ώστε να μπορείς να έχεις και απολαβές αναλόγως του πτυχίου σου . 
Μια ειδικότητα στην ακτοπλοΐα που υπάρχει έλλειψη , ανήκει στους αξιωματικούς και είναι περίπου  ομοβαθμος και ομομισθος του Υπαρχου είναι αυτή του Φροντιστή. Ξεκινάς από μεταφορέας και εξελισεσαι  σε φροντιστή . 
Πέραν αυτού όμως υπάρχει η δυνατότητα αν έχεις όρεξη , με το πτυχίο του ΕΚΠΑ να πας σε ακαδημία εμπορικού ναυτικού και να φοιτήσεις ώστε να βγεις ανθυποπλοίαρχος και να εξελιχθείς σε πλοίαρχο .

Σε γενικότερο πλαίσιο συμφωνώ με τον προλαλήσαντα ότι είναι κρίμα για τους κόπους σου να αποφοιτήσεις από το ΕΚΠΑ και να επιδιώξεις μια ειδικότητα ανειδίκευτου .

Posted
48 minutes ago, giorgos_249 said:

Θα στα γράψω χύμα γιατί είσαι νέος άνθρωπος. 

Είσαι στο ΕΚΠΑ (δε λες πχ ΤΕΙ Αιτωλοακαρνανίας) που σημαίνει έκανες ένα Χ αγώνα να πας εκεί, και σίγουρα το οποίο πτυχίο μετά σου δίνει κάποιες προοπτικές (πόσο μάλλον αν είσαι και σε καμία "δυνατή" σχολή πχ ιατρική, νομική, μαθηματικό/φυσικό/χημικό, ναυτιλιακά/οικονομικά κλπ). 

Γιατί να "γυρίσεις πίσω" να κάνεις δουλειά ανειδίκευτου πρακτικά που αν ήθελες την έκανες και χωρίς να δώσεις πανελλήνιες? Υποτίθεται πριν δώσεις εξετάσεις καθισες να σκεφτείς, είπες "θελω να γίνω στα 50 μου ένας επιτυχημένος τάδε, πχ επιχειρηματίας" και μπήκες στο πανεπιστήμιο σαν ένα πολύ αρχικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο μεγάλη και εξαιρετικά άμεση οικονομική ανάγκη δικαιολογεί τέτοιο πισογυρισμα, αν υφίσταται αυτό τότε "πάσο". 

Η φράση "να ανελιχθω σε καμαροτος" που λες ακούγεται επίσης εντελώς περίεργη, σιγά την ανέλιξη!! Τουλάχιστον να έλεγες ρε παιδί μου "να ξεκινήσω θαλαμηπόλος και να ανελιχθω σε εφοπλιστής αν τα καταφέρω", δεν είναι κακό να κάνεις όνειρα, είκοσι χρόνων είσαι!! Τι προοπτικές περιμένεις δηλαδή να έχει η δουλειά του καμαροτου? Το πολύ πολύ καμία μισθολογική προαγωγή 200 άντε 300 ευρώ το μήνα 😐

Σκέψου ξανά αν το θέλεις πραγματικά, αν το θες κάντο αλλά τα πράγματα έτσι έχουν. 

Ήρθα σε αυτή την σκέψη γιατί δεν έχει μεγάλη επαγγελματική αποκατάσταση η σχολή μου πέρα από κάποια θέση στο δημόσιο και επειδή έχω πολλούς φίλους ναυτικούς και μου το πρότειναν