Jump to content
Shipfriends

Μυστήριο με Αυστραλιανό γιώτ (Kaz II)


iason

Recommended Posts

Άφαντο εξακολουθεί να είναι το πλήρωμα του σκάφους και τις έρευνες συνεχίζουν πλέον μόνο δύο σκάφη που ερευνούν εθελοντικά .

Για την ιστορία:

Εντοπίστηκε την Τετάρτη να πλέει ανοικτά του μεγάλου κοραλλιογενή υφάλου, ενώ διασώστες επιβιβάστηκαν σε αυτό την Παρασκευή.

Η μηχανή λειτουργούσε κανονικά, το ίδιο και οι υπολογιστές και όλα τα όργανα του σκάφους. Όλα τα πράγματα ήταν στη θέση τους, το ραδιόφωνο έπαιζε μουσική και το φαγητό ήταν έτοιμο και το τραπέζι στρωμένο. Το μόνο που έλειπε ήταν οι τρεις επιβαίνοντες και η σωστική λέμβος του σκάφους, ενώ ρούχα, σωσίβια και όλα τα σχετικά ήταν στο πλοίο.

Με βάση την ανάλυση των GPS προκύπτει μια απότομη αλλαγή πορείας αρχές της εβδομάδας και εικάζεται ότι το πλήρωμα μπορεί να έπεσε στη θάλασσα εξαιτίας θαλασσοταραχής ήδη από τότε. Κατά τα άλλα παραμένει ακόμα μυστήριο τι ακριβώς συνέβη.

ΥΓ. Μόλις παλιώσει λίγο το θέμα θα το μεταφέρουμε στο topic με τις ιστορίες, παρέα με Joyita, Celeste και συναφή... :eek:

Σχετικό link:

http://www.smh.com.au/news/national/mystery-of-kaz-iis-missing-crew/2007/04/20/1176697042357.html

post-596-128326963975_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα έπαιζε χτες αρκετή ώρα στο BBC χαρακτηριστικό του διεθνούς ενδιαφέροντος. Εκτός των ανεφερομένων ανωτέρω, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία η μόνη ζημιά του σκάφους είναι η σκισμένη τζένοα κάτι που προφανώς έγινε μετά την εγκατάλειψη του σκάφους.

Αν γίνονταν στην Ελλάδα τέτοιο περιστατικό το πόρισμα θα έβγαινε την Δευτέρα το βράδυ στην εκπομπή του κ. Μάκη οπότε και το μυστήριο θα κράταγε λίγο :eek:

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών πριν από λίγη ώρα:

- Η τελευταία μεταβολή της πορείας έγινε την περασμένη Κυριακή, οπότε εικάζεται ότι το πλοίο εγκαταλείφθηκε (?) τότε.

- Σε σχέση με τη λέμβο που αρχικά θεωρήθηκε ότι έλειπε, δηλώθηκε σήμερα ότι κατά πάσα πιθανότητα το πλοίο δεν διέθετε άλλη βάρκα.

Μερικά σενάρια που κυκλοφορούν:

α) Κολυμπούσαν γύρω από το σκάφος ενώ είχε άπνοια και ένα ξαφνικό αεράκι απομάκρυνε το σκάφος.

β) Έπεσε ο ένας στη θάλασσα και στην προσπάθεια να τον βοηθήσουν έπεσαν και οι άλλοι δύο.

γ) Σκηνοθετήθηκε η εξαφάνιση, είτε για να εισπράξουν κάποια ασφάλεια, είτε για να κάνουν μια νέα ζωή κάπου αλλού. Κάποιο άλλο σκάφος ήρθε και τους πήρε.

δ) Έπεσαν θύματα πανούργων πειρατών.

ε) Μάλωσαν μεταξύ τους και κατέληξαν στη θάλασσα, ή το έστησε ένας από αυτούς για να ξεφορτωθεί τους άλλους (με ή χωρίς συνδυασμό με το (γ) ).

στ) Σκηνοθέτησαν την εξαφάνιση για λόγους δημοσιότητας

ζ) Έπεσαν θύματα μυστικών υπηρεσιών

Απαγωγή από εξωγήινους μάλλον δεν παίζει καθώς από όσα είναι γνωστά δεν έχουν βάση στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ η μεγάλη ηλικία των εξαφανισμένων τους κάνει και κάπως ακατάλληλους για δείγματα.

Ένα πιο πρόσφατο link:

http://www.theaustralian.news.com.au/story/0,20867,21592652-1702,00.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οι οικογένειες των θυμάτων έψαχναν με δική τους πρωτοβουλία να βρούν κάποιο ίχνος από τους αγνοούμενους για αρκετές μέρες αφότου σταμάτησαν οι επίσημες έρευνες από τις αρχές, ξοδεύοντας πολλά χρήματα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρουν κάτι...

Πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε ότι απογοητευμένοι από την παντελή έλλειψη αποτελεσμάτων από την έρευνα, αποφάσισαν να σταματήσουν την αναζήτηση.

Φαίνεται ότι η θάλασσα αποφάσισε να κρατήσει κρυμμένο το μυστικό για λίγο καιρό ακόμα...

Πηγή:

http://www.news.com.au/story/0,23599,21684375-1702,00.html?from=public_rss

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...