Jump to content
Shipfriends

SuperRunner

eMembers
  • Posts

    389
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by SuperRunner

  1. 9 hours ago, HIGHSPEED 6 said:

    Και 35,5- 36 πιάνει με κοςμο αν το ανοίξουν δεν εχει πρόβλημα! Τα runner γεμάτα με το ζόρι πάνε 31

    32+ γεμάτα και με τον αέρα στη πρύμνη πάνε και 34

  2. 14 minutes ago, Man0lero said:

    Ποντάρω τα ρέστα μου Δωδεκανησα 😎

    Εγώ θα έλεγα για Χ-Μ.

    Θεωρώ ότι ο κυρ-Μανώλης θέλει να μείνει κατά κύριο λόγο στο Πειραιάς-Κρήτη και για να ξεφορτωθεί το Κρήτη-Κυκλάδες ίσως γι'αυτό να έβαλε μπροστά τον Σούπερ Μάριο και να του ναύλωσε το Σαντορίνη Παλλάς. Όσο για τα Δωδεκάνησα, δεν αποκλείεται και να μπει σφήνα ο Μανωλιός με ή χωρίς τον Σούπερ Μάριο.

    12 minutes ago, proud_ionian said:

    Δεν έχει συνηθίσει να πουλά κοψοχρονιά ο Ντοτόρε. Συνήθως μπαίνει σε νέα χωράφια και έχει χωράφια να μπει (και) στα μέρη μας.

    Κάτσε να ετοιμαστούν και τα Jumpo και μετά το ξανασυζητάμε

  3. 2 hours ago, JTEDimandix said:

    Μόνο με ΒΑ Αγαίο μπορεί να έχει σύνδεση η Θεσσαλονίκη και μόνο εφόσον καταργηθεί η σύνδεση της Καβάλας

    Αυτή η σύνδεση δε γίνεται να καταργηθεί. Τώρα το πως γίνεται να έχει όμως περισσότερη κίνηση κάποιες φορές το δρομολόγιο της Θεσσαλονίκης σε σχέση με της Καβάλας αυτό είναι άλλη κουβέντα. Το Σάββατο το Μύκονος που έφυγε ένας φίλος μου για Σάμο και αφού ακολουθούσε και η Μεγάλη Εβδομάδα, είχε περίπου 1200 επιβάτες που ρώτησε άτομο του πληρώματος και το γκαράζ του ήταν μέχρι το καταπέλτη γεμάτο. 

    Γεωγραφικά η Θεσσαλονίκη είναι λίγο άβολα. Το Προμηθέας (νυν Ζευς Παλλάς) που ερχόταν κάποτε απ'ευθείας το δρομολόγιο το έκανε σε 15 ώρες περίπου από Θεσσαλονίκη-Κρήτη, αλλά νομίζω χωρίς ενδιάμεση στάση σε κάποιο λιμάνι. 

  4. Πάντως όσο και απίστευτο κι αν ακουστεί, δεν αποκλείεται να χτυπήσει κάποιο σε τιμή ευκαιρίας και ο Σούπερ Μάριο. Τώρα αν ποτέ γίνει αυτό, το που θα το δρομολογήσει, έχουμε πολύ μέλλον μπροστά για να το ξανασυζητήσουμε

  5. Το Σουπεράννερ τζε 2 είναι πιο αργό σε σύγκριση με το Σουπερραννερ τζετ. Αν και το δεύτερο είναι πιο δυνατός παίχτης στο Θεσ/νίκη-Σποράδες. Φορτηγά οχήματα μάλλον για το Σποράδες Σταρ χτυπάει η καμπάνα δεδομένου ότι στη γραμμή Θεσ/νίκης-Λημ-Μυτ παίζουν πολλά φορτηγά και το καλοκαίρι θα υπάρχουν τρεις εναλλακτικές για να μετακινηθούνε από/προς Θεσ/νίκη. Πελαγίτης-Διαγόρας-Σποράδες Σταρ.

  6. Είτε το Σουπερσταρ 2 είτε κάποιο άλλο άλλης εταιρείας, πρέπει και θεωρώ σωστό να ακολουθήσει αυτά τα δρομολόγια. Και λιγότερες ώρες ταξιδιού και θα προσελκύσει περισσότερο κόσμο. Το 2018 εκτός από αρπαχτή, ήταν και μία ατελείωτη κρουαζιέρα με σχεδόν 9-10 λιμάνια. Απαράδεκτο.

  7. Αν ήταν όλες οι μέρες ίδιες και με πληρότητες 100% θα έβαζαν το ταχύπλοο και χωρίς επιδότηση και θα υπήρχαν και ανταγωνιστές. Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι και είναι πολύ λογικό κάποιοι να μη το καταλαβαίνουν αυτό το πράγμα για την ανάγκη επιδότησης της γραμμής. 

  8. Αν το βαπόρι δε πιάνει τουλάχιστον 20 μίλια, δε μπορεί να σταθεί στη γραμμή. Από κει και πέρα, μόνο για νυχτερινά δρομολόγια κι αυτό υπό προϋποθέσεις. Βέβαια δε ξέρουμε τι συντήρηση του κάνουν και στο μηχανικό κομμάτι. Είναι πολύ βασικό αυτό. Όπως επίσης αν του αφαιρέσουν πράγματα και να ελαφρύνει λίγο ή αν του προσθέσουν και στο τέλος θα σέρνεται. Πιστεύω όλα αυτά τα έχουν μελετήσει και αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα, όποτε κι αν είναι αυτό.

  9. 1. Έρχονται εκλογές 2. Αναζητάει ψήφους 3. Σιγά τις ενέργειες που έκανε. Λες και είναι ο Θεός. Να'ναι καλά οι Δήμαρχοι Σποράδων και Θεσ/νίκης μαζί με τους περιφερειάρχες που ασταμάτητα ασκούσαν και ασκούν πιέσεις. 

  10. Δεν αποκλείω το γεγονός το Σποράδες Σταρ αν αναλάβει Βόρειο Ελλάδα να κινηθεί μεταξύ Θεσσαλονίκης/Καβάλας - Λήμνου - Μυτιλήνης - Αγ.Ευστρατίου - Σποράδες - Βόλος ή Μαντούδι και αντίστροφα. 

  11. Ευρωεκλογές έρχονται. Αν δεν επιδοτηθεί, ξέρουν ότι θα έχουν θέμα στο ζητιάνεμα των ψήφων, αν το δούμε από αυτή τη πλευρά. Όχι πως δεν υπάρχουν και οι χαζοί που λένε ότι δε ψηφίζουν και στο τέλος τους γλύφουν και από πάνω. Πιστεύω ότι και φέτος θα είναι ταχύπλοο και θα είναι το Superrunner Jet όπως και πέρυσι. Κακά τα ψέματα στη γραμμή ταιριάζει μόνο ταχύπλοο. Και μάλιστα δεν είναι και λίγοι και συγκεκριμένα φίλοι φίλων που επιχείρησαν αυθημερόν εκδρομές στη Σκιάθο. Λίγο ακριβή η αυθημερόν εκδρομή, αλλά άξιζε.

  12. Αν δε σταματούσε η γραμμή ίσως να υπήρχε ακόμα και να μην ήθελε επιδότηση εν έτει 2024. 

    Μπορεί να αναβιώσει η γραμμή; Μπορεί.

    Εύκολα ή δύσκολα; Δύσκολα από την έννοια αυτό που έγραψε και ο φίλος.. 

    Quote

    Μην ξεχνάτε ότι για να υποστηρίξουν οι μεταφορικές το δρομολόγιο, θα πρέπει αυτό να καθιερωθεί. Δεν γίνεται να εμφανίζεσαι 3 μήνες τον χρόνο

    Από δω και πέρα νομίζω ότι είναι άτοπο να το συζητάμε επιπλέον. Κι όπως ξαναείπα, εποχές ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ και ΔΑΙΔΑΛΟΣ δύσκολο να ξανάρθουν. Όποια εταιρεία νομίζει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει, με ή χωρίς επιδότηση ας το κάνει το εγχείρημα. Και στην ριζική ανανέωση ας τα πάρουνε όλα από την αρχή.

  13. 1 hour ago, iord said:

    Συν ότι η Καβάλα/ Θεσσαλονίκη έχει σύνδεση με κυκλαδες το μπλου σταρ Μύκονος 

     

    Όχι όμως το καλοκαίρι τους επίμαχους μήνες. 

    Συμφωνώ και με αυτό...

    1 hour ago, ithermos said:

    Μην ξεχνάτε ότι για να υποστηρίξουν οι μεταφορικές το δρομολόγιο, θα πρέπει αυτό να καθιερωθεί. Δεν γίνεται να εμφανίζεσαι 3 μήνες τον χρόνο.....

    1 hour ago, iord said:

    Με όλο το σεβασμό αλλά αυτή είναι μια απαράδεκτη άποψη.

    Πικρή αλήθεια είναι που τσούζει και πονάει. 

  14. Να θυμίσω ότι το καλοκαίρι οι συνδέσεις Θεσσαλονίκης/Καβάλας είναι μέχρι Σάμο άντε Πάτμο και Λέρο όπως ήταν πέρυσι το καλοκαίρι με το Διαγόρας.

    Από κει και πέρα, ο Νίκος ορθά είπε την άποψή του και είναι σεβαστή. Παρ'όλα αυτά όμως είμαστε σχεδόν όλοι έξω από το χορό και για το πως θα χορέψει η πολιτεία και οι εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν σε αυτή τη γραμμή (αν υπάρξει καμία να ενδιαφερθεί) δε μας πέφτει λόγος.

    Η γραμμή θεωρητικά έχει ψωμί να δώσει, αλλά θέλει χρόνο και χρήμα.

    Ίσως και να ήταν μέγα λάθος την Μίνοαν που άφησε τη γραμμή και δε δρομολόγησε τότε άλλο πλοίο ενώ πιθανόν να τα πήγαινε καλά και δε ξέρουμε τι μπορεί να έχουν μεταφέρει τα "τσιράκια" στον Ιταλό αν πιθανόν ήθελε να αναβιώσει τη γραμμή εκ νέου.

    Όσο για την επιδότηση με τα λεφτά μας, τι να κάνουμε..μόνοι μας πάμε στις κάλπες, δε μας σπρώχνει κανένας με το ζόρι. Ορθά λοιπόν επιδοτούνται κάποιες γραμμές που σύμφωνα με πολλούς από εδώ μέσα δε θα έπρεπε να επιδοτούνται. Πετάξτε αυτή τη καραμέλα, έχει παλαιώσει. Υπουργείο και ναυτιλιακές κάνουν τη δουλειά τους κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

×
×
  • Create New...